SIGNUP
  LOGIN

Το Τμήμα Φορολογίας ενδιαφέρεται για τη μίσθωση υπηρεσιών τριών νομικών Συμβούλων για περίοδο ενός έτους με δικαίωμα ανανέωσης ως και δύο φορές για την ίδια περίοδο, ως καθορίζεται στην συνημμένη «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών» και προσκαλεί δικηγόρους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Δικηγόρων που Ασκούν το Επάγγελμα, που τηρείται από το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και οι οποίοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, ως καθορίζονται κατωτέρω, να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Α. Αντικείμενο Υπηρεσιών

α) Μελέτη και προπαρασκευή υποθέσεων για σκοπούς ποινικής και/ή αστικής διαδικασίας.

β) Εκπροσώπηση του Εφόρου Φορολογίας στα δικαστήρια για ποινικές διώξεις και πολιτικές αγωγές σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

γ) Μελέτη και παροχή νομικών συμβουλών επί οποιονδήποτε θεμάτων ανατεθούν σε αυτόν/αυτήν από τον Έφορο Φορολογίας και τα οποία άπτονται της εφαρμογής της Περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νομοθεσίας ή της Περί Φόρου Εισοδήματος Νομοθεσίας ή οποιασδήποτε άλλης Νομοθεσίας εφαρμόζει το Τμήμα Φορολογίας.

δ) Άλλες νομικές υπηρεσίες, οι οποίες συνδέονται, έστω και περιστασιακά, με την άσκηση δημόσιας εξουσίας.

Β. Απαραίτητα Προσόντα

α) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στα Νομικά (περιλαμβανομένου του  barristeratLaw). 

β) Εγγεγραμμένος δικηγόρος στο Μητρώο Δικηγόρων που Ασκούν το Επάγγελμα, το οποίο τηρείται από το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6Α, του Περί Δικηγόρων Νόμου, Κεφ. 2 και κάτοχος της άδειας που προβλέπεται στο ίδιο άρθρο, η οποία να βρίσκεται σε ισχύ.

Γ. Υποβολή αίτησης και προθεσμίες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι και την 9 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου στο Τμήμα Φορολογίας, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση hq@tax.mof.gov.cyείτε μέσω συστημένου ταχυδρομείου στη διεύθυνση του Τμήματος Φορολογίας (1471 Λευκωσία), αναγράφοντας ευκρινώς στο φάκελο «Μίσθωση Υπηρεσιών Νομικού Συμβούλου».

Δ. Δικαιολογητικά Συμμετοχής

Η αίτηση πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφο πανεπιστημιακού διπλώματος ή τίτλου και/ή μεταπτυχιακού διπλώματος ή τίτλου. 

β) Αντίγραφο της ετήσιας άδειας δικηγόρου για το έτος 2016.

γ) Βιογραφικό σημείωμα.

Σημειώσεις:

Στην αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισυνάπτει αντίγραφα όλων των απαιτούμενων από την προκήρυξη δικαιολογητικών. Πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών και βεβαιώσεων να παρουσιαστούν, εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

Ε. Επιτροπή Επιλογής-Διαδικασία

Η επιλογή των τριών συμβούλων που θα συμβληθούν, μεταξύ των υποψηφίων, θα γίνει από τον Έφορο Φορολογίας κατόπιν εισήγησης της τριμελούς Επιτροπής, που θα συστήσει ο Έφορος Φορολογίας. Η Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη, και θα καλέσει όσους πληρούν τα κριτήρια σε ατομική συνέντευξη, προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της. Για το σχηματισμό της κρίσης της κατά την ατομική συνέντευξη η επιτροπή θα λάβει υπόψη της, την προσωπικότητα του υποψηφίου και την εξειδίκευσή του.

Οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα κληθούν να υπογράψουν τη «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών». Με την υποβολή της ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ο υποψήφιος αποδέχεται τους όρους της εν λόγω Συμφωνίας, σε περίπτωση που επιλεγεί, και αναλαμβάνει όπως προσέλθει, εντός προθεσμίας ΕΠΤΑ (7) ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβει σχετική πρόσκληση, για την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας.

 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα. Μαρία Χαραλάμπους – Ανώτερη Λειτουργό ΦΠΑ Α’ – Τομέας Δικαστικών Μέτρων –τηλ. 22601826.  

 

ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Λευκωσία, 22.8.2016