SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Επιστημονική Ημερίδα
Thursday 25 October 2018, 09:00am - 01:30pm
Hits : 1816
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                       Πρόσκληση                                                                 

σε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

 “ Οικογένειες σε πολλαπλές κρίσεις & παιδιά σε κίνδυνο:

Ενδυναμώνοντας την Γονεικότητα”

Υπό την αιγίδα 

της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου

 

Το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας , του Πανεπιστημίου Frederick  σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας

σας προσκαλούν

 

στην Επιστημονική Ημερίδα

 Οικογένειες σε πολλαπλές κρίσεις & παιδιά σε κίνδυνο:

Ενδυναμώνοντας την Γονεικότητα”

την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00 - 13:30, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick , Αίθουσα “Τάσσος Παπαδόπουλος”, Nέο Κτήριο (1ος όροφος).

 

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και ο Γενικός Διευθυντής του  Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα ακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου,  τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την Προϊστάμενη του  Τομέα Οικογένειας και Παιδιού των  Υπηρεσιών  Κοινωνικής Ευημερίας.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το  Δίκτυο Ενδυνάμωσης και Επανασύνδεσης Οικογενειών VESTA , ένα πιλοτικό πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης στην επαρχία Λευκωσίας σε οικογένειες των οποίων τα παιδιά βρίσκονται υπό τη φροντίδα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και σε Οικογένειες υψηλού κινδύνου σε ότι αφορά τη μετακίνηση των παιδιών τους. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εμπειριών των επαγγελματιών με οικογένειες σε κρίση και παιδιά σε κίνδυνο καθώς και η αξιολόγηση των  Δράσεων του Δικτύου.

Το τρίτο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει επιστημονικές τοποθετήσεις για τη διπλή όψη της μετακίνησης παιδιών από τη βιολογική οικογένεια, την  κακή άσκηση της γονικής μέριμνας και το συμφέρον του τέκνου καθώς και στοιχεία για την ενδυναμωτική παρέμβαση με οικογένειες σε κρίση.

Το έργο έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ