SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Σύσταση και αναγνώριση κρατών υπό το διεθνές δίκαιο: θεωρητικές και περιπτωσιολογικές προσεγγίσεις
Wednesday 30 November 2022, 06:15pm - 07:45pm
Hits : 4191
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Επιτροπή Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση στις 30/11/2022, ούτως ώστε να συζητηθεί το νομικό πλαίσιο της αναγνώρισης κρατών υπό το διεθνές δίκαιο, με έμφαση στην περίπτωση της Κύπρου με θέμα «Σύσταση και αναγνώριση κρατών υπό το διεθνές δίκαιο: θεωρητικές και περιπτωσιολογικές προσεγγίσεις» στις 18:15. Θα γίνεται ταυτόχρονη μετάδοση στη σελίδα του Π.Δ.Σ. στο Facebook.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης και Δρ Δημήτριος Κούρτης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Δρ Σαλώμη Γιάλλουρου.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά και του κοινού, για τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που ρυθμίζουν τα ζητήματα της σύστασης και αναγνώρισης κρατών, ούτως ώστε να αποσαφηνιστούν οι σχετικές έννοιες, να τονιστεί η σημασία του διεθνούς δικαίου σε τέτοιες περιπτώσεις, να οριοθετηθεί το εύρος του εφαρμοστέου νομικού πλαισίου και, συνακόλουθα, η ευχέρεια των κρατών να ενεργούν με συγκεκριμένο τρόπο στη σφαίρα της διεθνούς έννομης τάξης.

 

Πρόγραμμα: 

 

18:15 Έναρξη – Χαιρετισμός Προέδρου ΠΔΣ

18:20 Παρουσίαση Δρος Ν. Ιωαννίδη («Το νομικό πλαίσιο που διέπει την αναγνώριση κρατών στη διεθνή έννομη τάξη»)

18:45 Παρουσίαση Δρος Δημήτριου Κούρτη («‘Γκρίζες’ Εδαφικές Καταστάσεις και Παράνομες Εδαφικές Οντότητες: Μια Περιπτωσιολογική Προσέγγιση»)

19:10 Ερωτήσεις-συζήτηση

19:45 Πέρας εκδήλωσης

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μετρά για 1.5 πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη στην ολότητά της.

Για την εγγραφή σας για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά το πρόγραμμα, παρακαλώ όπως απαραιτήτως προβείτε ΚΑΙ στις δύο (2) πιο κάτω ακόλουθες ενέργειες, ούτως ώστε να μπορείτε να παραλάβετε τον σύνδεσμο Ζοοm για την παρακολούθηση:

  1. Πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, ούτως ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesOKZicQktzVGDcRa5PpdpYohRrSKqsJd6FzAwxPBcwlY4tQ/viewform

  1. Πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο για πληρωμή του τέλους συμμετοχής.

https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=1442

Σημαντικές Πληροφορίες:

Σε περίπτωση που ΔΕΝ συμπληρώσετε επιτυχώς τόσο τον σύνδεσμο 1 όσο και τον σύνδεσμο 2 ως ανωτέρω, τότε ΔΕΝ θα λάβετε σύνδεσμο για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής, το ποσό δεν είναι επιστρεπτέο. Άκυρη θα θεωρείται η εγγραφή, η οποία δεν έχει πληρωθεί.

Οι εγγραφές λήγουν στις 27/11/2022 στις 23:59.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης (Zoom) θα σας αποσταλεί με την πάροδο της πιο πάνω ημερομηνίας.

Είναι υποχρεωτική η επιτυχής συμπλήρωση τόσο του συνδέσμου 1 όσο και του συνδέσμου 2 ως ανωτέρω, ούτως ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης.

Μονάδες παρακολούθησης θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητά του.

Οι μονάδες του Σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος που είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους δικηγόρους.