SIGNUP
  LOGIN

 

ΑΡ. ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

 

 

  1.  

ΓΕΝ.ΑΙΤ. 379/2012

Για Αιτήτρια: Α. Ανθίμου για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 15.09.2022 για ανανέωση ΜΕΜΟ

Κατόπιν προφορικής βεβαίωσης από τον Πρωτοκολλητή (που ζητήθηκε από το Δικαστήριο, για τους λόγους που εξηγούνται σε προηγούμενο πρακτικό), δέουσας και ορθής χαρτοσήμανσης του εγγράφου της αίτησης με την υφιστάμενη ακύρωση(χωρίς σφραγίδα ακύρωσης), και κατόπιν σφράγισης της αίτησης με σφραγίδα του Δικαστηρίου που φέρει την ημερομηνία καταχώρισης 15.09.2022 και πρόσθετης βεβαίωσης από τον Πρωτοκολλητή εκείνης της ημερομηνίας καταχώρισής της, έχω εξετάσει την αίτηση, και έχοντας υπόψη πως και το Κτηματολόγιο δεν φέρει ένσταση στην ανανέωση του ΜΕΜΟ (Τεκμήριο Α):Εκδίδεται διάταγμαως η παράγραφος Α της αίτησης. Καμία διαταγή για έξοδα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 2407/2012

Για Αιτήτρια: Κ. Καουσλιάδης για Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 05.09.2022 για ανανέωση ΜΕΜΟ

Εκδίδονται διατάγματαως οι παράγραφοι Α και Β της αίτησης. Καμία διαταγή για έξοδα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1088/2014

Για Αιτητή: Σ. Ζαννούπας, για Καθ’ ης η αίτηση (εταιρεία): παρών ο διευθυντής της

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 06.09.2022

Ο διευθυντής της εταιρείας ανέφερε πως χρειάζεται χρόνο για να διορίσει δικηγόρο να χειριστεί την αίτηση, του εξηγήθηκε η διαδικασία, ανέφερε προφορικά πως η εταιρεία δεν λειτουργεί, αλλά χρειάζονται στοιχεία. Η αίτηση ορίζεται για Οδηγίες/εξέταση την 15.12.2022 ώρα 08:30, τυχόν στοιχεία που να δείχνουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας να προσκομιστούν ενόρκως μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία. Ο διευθυντής της Καθ’ ης η αίτηση να είναι παρών με την ίδια κλήση.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 2681/2014

Για Ενάγουσα: Χρ. Μαυρικίου για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Νικολάου Στ. για Κ.Χ. Σιαηλής

Υποβλήθηκε πρόταση για έκδοση απόφασης ως η αναδομημένη κατάσταση, με επιτόκιο (που γίνεται μια προσπάθεια μείωσής του) από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, με έξι μήνες αναστολή, και όρος νοουμένου ότι εντός της εξάμηνης αναστολής καταβληθούν €90.000,00, πάσα υποχρέωση να θεωρείται εξοφληθείσα. Το Δικαστήριο υπενθύμισε πως, εάν θα δηλωθεί κάποια απόφαση, να είναι για ποσό εντός της δικαιοδοσίας του, πλέον τόκοι κατά προτίμηση σε ποσοστό. Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού / ακρόαση για τελευταία φορά την 08.11.2022 ώρα 10:30. Την 08.11.2022, εάν δεν μπορεί να διευθετηθεί η υπόθεση, να μπορεί να παρουσιαστεί η μαρτυρία της.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1488/2015

Για Ενάγουσα: Α. Πολυδώρου, για Εναγόμενους: Κ. Μανώλης

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση, η διαφορά αφορά σε τραπεζικό χρέος, τρεις λογαριασμούς. Προγραμματίζεται εκ νέου η παρουσίαση της μαρτυρίας της, λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης και από το Δικαστήριο, σε σχέση με τη διαθεσιμότητα του χρόνου του σήμερα. Έγινε προσπάθεια να γίνει κάποια ουσιαστική συζήτηση σήμερα, ωστόσο το Δικαστήριο δεν βοηθήθηκε ιδιαίτερα, ιδίως ως προς το ποια υπεράσπιση θα προωθηθεί, από τις διαζευκτικά προβαλλόμενες, για να ρυθμίσει ανάλογα τον χρόνο του, συνθήκη που λειτουργεί εις βάρος του χρόνου που διαθέτει το Δικαστήριο για όλες τις ενώπιον του υποθέσεις. Συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε το Δικαστήριο δεν απαντήθηκαν (π.χ. εάν θέματα που σχετίζονται με τη σύναψη των συμφωνιών θα απασχολήσουν αρκετά χρόνια μετά τη σύναψη και λειτουργία τους, κ.λπ.). Ο συνήγορος των Εναγόμενων ανέφερε σήμερα πως δεν θα προωθηθεί η ανταπαίτηση (ζήτημα που το Δικαστήριο ανέφερε πως θα δούμε την επόμενη φορά), ωστόσο δεν κατάφερε να μιλήσει με τους πελάτες του για να δει και πώς θα χειριστεί την υπόθεση, οπότε απέφυγε να δεσμευτεί. Με τα δεδομένα ως έχουν, η πλευρά της Ενάγουσας θα έχει έναν μάρτυρα, το πολύ δύο (εάν η πλευρά των Εναγόμενων επιμένει στο θέμα του τρόπου σύναψης των συμφωνιών) και η πλευρά των Εναγόμενων ενδέχεται να έχει το πολύ δύο μάρτυρες. Εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επιλυθεί η διαφορά με κάποια άλλη διαδικασία, η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 18.11.2022 ώρα 10:30, για να παρουσιαστεί η μαρτυρία της. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης, να δοθεί στην άλλη πλευρά τουλάχιστον 1 ημέρα προηγουμένως. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 77/2016

Για Διαχείριση: Δ.Α. Χ’Σάββα, Διαχειριστές: παρούσα η μία εκ των διαχειριστών ΧΧΧ.

Είχε γίνει η διανομή του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας και παρέμεινε ακίνητο που ήταν επιβαρυμμένο με ΜΕΜΟ και γίνονταν προσπάθειες διευθέτησης με τον πιστωτή. Συνεχίζονται αυτές οι προσπάθειες, με την Altamira. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 28.04.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν/εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου. Εάν δεν είναι εφικτό να καταχωριστούν τελικοί λογαριασμοί, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, στους οποίους να εξηγούνται οι εκκρεμότητες που οι ενέργειες που θα γίνουν. Εάν οι διαχειριστές κρίνουν ότι θα βοηθούσε τη διαχείριση κάτι τέτοιο, να κλητεύσουν τον/την αρμόδιο/α υπάλληλο του πιστωτή, στο πλαίσιο ελέγχου της διαχείρισης, να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε μια διευθέτηση. Οι διαχειριστές (εφόσον εκπροσωπούνται) να είναι παρόντες, εάν ζητηθεί από το Δικαστήριο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1719/2016

Για Ενάγοντα: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Ευστ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ, για Εναγόμενο 2: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση, αφορά σε απλή απαίτηση, με δεδομένη την αναφορά πως γίνονται συζητήσεις για εξώδικη διευθέτηση, και ενόψει του ότι χρειάζεται ακρόαση διαχείρισης πριν προγραμματιστεί ξανά η παρουσίαση της μαρτυρίας της υπόθεσης, η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 25.01.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Δίδονται οδηγίες: σε περίπτωση μη επίλυσης της διαφοράς από τους δικηγόρους/εξωδικαστικά, να είναι παρόντες στο Δικαστήριο οι δικηγόροι που θα χειριστούν την αγωγή για σκοπούς ακρόασης και οι διάδικοι/εκπρόσωποι των διαδίκων. Τυχόν περιορισμός των επιδίκων θεμάτων, με παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, να γίνει τότε.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 29/2017

Για Ενάγουσα: Σπύρος Ξ. Μιχαηλίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Σ. Κύρου για ΓΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση, αφορά σε ατύχημα το 2014, που η Ενάγουσα ισχυρίζεται πως ήταν κατά την εργασία. Με την υπεράσπιση της Εναγόμενης αμφισβητείται τόσον η ευθύνη όσο και η ζημιά. Το Δικαστήριο επικοινώνησε με τους δικηγόρους των διαδίκων και τους κάλεσε να εμφανιστούν, για μνεία ή παρουσίαση τυχόν διαθέσιμης μαρτυρίας. Ενημερώθηκε πως έχει συζητηθεί η υπόθεση και αναμένεται μία ακόμα έγκριση για υλοποίηση. Ενόψει της δήλωσης, η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 18.11.2022 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1368/2018

Για Ενάγοντα/Αιτητή: MichaelKyprianou& CoLLC

Αίτηση ημερομηνίας 29.07.2022 για απόφαση v. 3 λόγω μη εμφάνισης

Το έγγραφο επί του οποίου βασίζει την απαίτησή του ο Ενάγων εναντίον της Εναγόμενης 3, ως έγγραφη εγγύηση επί γραμματίου συνήθους τύπου (ασχέτως του είδους του εγγράφου, γιατί δεν προσκομίστηκε και μαρτυρία ως προς την ικανότητα των μαρτύρων προς το συμβάλλεσθαι σύμφωνα με το άρθρο  78 Κεφ.149), δεν είναι χαρτοσημασμένο, και δεν φαίνεται να εξαιρείται από το τέλος χαρτοσήμανσης. Τούτο, σε συνάρτηση και με τον λόγο που προβάλλεται για τη μη προσκόμιση μαρτυρίας από τον ίδιο τον Ενάγοντα για κάποιαν εγγύηση από την Εναγόμενη 3 (επειδή ο Ενάγων δουλεύει), καθιστά τη μαρτυρία που προσκομίστηκε για σκοπούς απόδειξης της απαίτησης του Ενάγοντος έναντι της Εναγόμενης 3, ακόμα κι αν είναι αναντίλεκτη, μη επαρκή, για την έκδοση απόφασης εναντίον της Εναγόμενης 3, ως εγγυήτριας επί εγγράφου φερόμενου ως γραμματίου συνήθους τύπου, για το μαρτυρούμενο ως οφειλόμενο ποσό από τον Εναγόμενο 1 αλλά και για τόκο 9%. Δεν προσκομίστηκε επίσης απαίτηση πληρωμής προς την εγγυήτρια. Η αίτηση/αγωγή εναντίον της Εναγόμενης 3 ορίζεται για περαιτέρω απόδειξη την 25.11.2022 ώρα 08:30. Συμπληρωματική ένορκη δήλωση ή περαιτέρω μαρτυρία να προσκομιστεί το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Οι δικηγόροι του Ενάγοντος να τοποθετηθούν σε σχέση με τους προβληματισμούς του Δικαστηρίου.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 299/2019

Για Ενάγουσα: Ν.Δ. Δημοσθένους, για Εναγόμενο: Κ.Α. Σέργη

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για υπόλοιπο €5.868,19 βάσει συμφωνίας πώλησης εμπορευμάτων τα έτη 1993 και 2006. Η υπεράσπιση του Εναγόμενου είναι ότι οποιαδήποτε δοσοληψία έγινε με την εταιρεία του και ο ίδιος δεν οφείλει οποιοδήποτε ποσό. Το Δικαστήριο επικοινώνησε με τους δικηγόρους των διαδίκων για να συζητηθεί ή να ακουστεί η υπόθεση. Πληροφορήθηκε πως ο μοναδικός μέτοχος και διευθυντής της Ενάγουσας, και μόνος μάρτυράς της, απεβίωσε, και γίνεται προσπάθεια ανάληψης της εταιρείας από νέα πρόσωπα, που χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν τις υποθέσεις της. Αντίστοιχα, ο δικηγόρος του Εναγόμενου έχει δυσκολία να μεταβεί στην Πάφο, που σε συνάρτηση με τον λόγο που εγείρει η Ενάγουσα, οδηγεί και τους δύο δικηγόρους να εισηγούνται μιαν άλλη ημερομηνία για ουσιαστική μνεία. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 02.12.2022 ώρα 09:30, ημερομηνία κατά την οποία ο δικηγόρος του Εναγόμενου ενημέρωσε πως θα βρίσκεται στην Πάφο. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι (εκπρόσωπος της Ενάγουσας που γνωρίζει την υπόθεση και ο Εναγόμενος) να είναι παρόντες.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 207/2020

Για Ενάγουσα: Ομήρου & Ομήρου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Κ. Μενοίκου

Η διαφορά αφορά σε τραπεζικό χρέος και είναι σύντομης εκδίκασης. Στον ονομαστικό κατάλογο/σύνοψη μαρτυρίας των Εναγόμενων γίνεται αναφορά σε οικονομικό σύμβουλο που δεν κατονομάζεται και σε σύνοψη μαρτυρίας ότι θα αφορά σε παράνομες χρεώσεις. Το Δικαστήριο θα πρέπει να γνωρίζει εάν/ποιος θα είναι ο εμπειρογνώμονας, για να δώσει οδηγίες ετοιμασίας σχετικής έκθεσης ή λογαριασμών, που να δοθούν στην άλλη πλευρά, με σκοπό να καθοριστούν οι συγκεκριμένες χρεώσεις που αμφισβητούνται και κατ’ επέκταση το πλαίσιο της διαφοράς. Για ζητήματα λογαριασμών, το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα, από τον Νόμο 14/60, να δώσει ανάλογες οδηγίες, ώστε να αποφεύγεται η ενασχόληση με μαθηματικές πράξεις και αριθμούς κατά τη δίκη. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 25.01.2023 ώρα 08:30. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση να εμφανιστούν. Μέχρι τότε, να δηλωθούν τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα. Έξοδα στην πορεία. 

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 229/2021

Για Αιτήτρια: Λ. Λάμπρου για Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ, για Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2: απόντες

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 07.09.2022

Ένορκες δηλώσεις επίδοσης σημειώνονται ως Τεκμήρια Α και Β αντίστοιχα. Η ώρα είναι 11:02. Το Δικαστήριο θα πρέπει να διενεργήσει εξέταση. Ενόψει του ότι η παρουσία και μαρτυρία των Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2, στο παρόν στάδιο, υπό τις περιστάσεις, είναι αναγκαία για σκοπούς εξέτασης με βάση τον νόμο (Κεφ.6), και εφόσον οι Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2 κλητεύθηκαν νομότυπα να εμφανιστούν στο Δικαστήριο για τον σκοπό αυτό και είναι απόντες, εκδίδονται εντάλματα σύλληψης εναντίον των Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2, για τον εξαναγκασμό της παρουσίας τους στο Δικαστήριο, για σκοπούς εξέτασης, ως προς τους λόγους που δεν εξόφλησαν το χρέος για το οποίο εκδόθηκε δικαστική απόφαση την 08.07.2021 και την προσκόμιση μαρτυρίας ως προς την οικονομική τους ικανότητα ή τηδιαθέσιμη περιουσία τους. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη/έλεγχο των ενταλμάτων σύλληψης την 25.01.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Εάν και όταν εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης, να ειδοποιηθούν οι δικηγόροι της Αιτήτριας να εμφανιστούν για σκοπούς εξέτασης. Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτός ο εξαναγκασμός της παρουσίας των Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2 σε εύλογο χρόνο, έχοντας υπόψη το ύψος του χρέους και τη δυνατότητα του άρθρου 85 Κεφ. 6, να προσκομιστεί τυχόν άλλη μαρτυρία για τους σκοπούς της εξέτασης προς απόδειξη της αίτησης, και θα επαναξιολογηθεί η ανάγκη / αναλογικότητα του μέτρου του περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας προς εξαναγκασμότης παρουσίαςκαι μαρτυρίαςτων Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 737/2021

Για Αιτήτρια: Ο. Σουσανίδη για Άθως Δημητρίου Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Καθ’ ου η αίτηση: Μ. Σιαηλής

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 07.09.2022

Η αίτηση παραμένει για Οδηγίες/εξέταση την 16.12.2022 ώρα 08:30, ένσταση/στοιχεία που να καλύπτουν τις απαιτήσεις του άρθρου 84 του Κεφ.6, να προσκομιστούν ενόρκως μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία. Ο καθ’ ου η αίτηση να είναι παρών με την ίδια κλήση.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1027/2021

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Α. Γεωργίου για Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 03.10.2022 για απόφαση v. 1, 3, 4 λόγω μη εμφάνισης

Η αίτηση/αγωγή ορίζονται για Απόδειξη την 07.11.2022 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 438/2022

I-JUSTICE

ΓιαΕνάγουσα/Αιτήτρια: Ρ. Χαντίτ για AristiKorakidou-MakridouLLC, γιαΕναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Ε. Γεωργίου για Α. Παπαμιχαήλ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 20.09.2022 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης των Εναγόμενων επεκτείνεται μέχρι και την 25.11.2022. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη την 25.01.2023 ώρα 08:30, εκτός εάν καταχωριστεί εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου η Έκθεση Υπεράσπισης. Τα έξοδα επιδικάζονται υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

 

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

  1.  

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

07.11.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2128/2014

Αμέλεια/παράβαση καθ.

26.10.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2681/2014

Τραπεζικό χρέος

08.11.2022

Δήλωση συμβιβασμού

  1.  

Αγωγή 2799/2014

Τραπεζικό χρέος

27.10.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

01.11.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 68/2015

Παράνομη επέμβαση

12.12.2022

Δήλωση συμβιβασμού

  1.  

Αγωγή 308/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 477/2015

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 478/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 518/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 527/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 577/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 718/2016 – παραπομπή από αγωγή Ε.Δ. Λευκωσία του 2012

Επέμβαση στην ιδιωτική ζωή από ανακριτικές πράξεις και ποινικές διώξεις

31.10.2022

Πρέπει να περατωθεί