SIGNUP
  LOGIN

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ

ΕΝΩΠΙΟΝ:Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.                                                   

Ημερομηνία: 30 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 249/2011

Για διαχείριση: Α. Χουβαρτάς

Ενόψει της προσωπικής εμπλοκής μου στον χειρισμό της αγωγής 979/2017 που κινήθηκε από μία εκ των κληρονόμων και τον σύζυγό της εναντίον της υπό διαχείριση περιουσίας δια του διαχειριστή (αγωγή εξαιτίας της οποίας εκκρεμεί η διαχείριση και εμποδίζεται ο διαχειριστής να πράξει), δεν θα ήταν σύμφωνο με την αντικειμενική αμεροληψία που πρέπει να υπάρχει και για την άσκηση των δικαστικών εξουσιών με βάση το Κεφ.189, να ασκώ τον έλεγχο της διαχείρισης. Στον φάκελο της διαχείρισης υπάρχει δική μου επιστολογραφία για τις διεκδικήσεις εναντίον της υπό διαχείριση περιουσίας. Η εμπλοκή στη διαφορά μεταξύ της κληρονόμου και του διαχειριστή, εάν δεν εξαιρεθώ, θα καθιστούσε αντικειμενικά μη αμερόληπτο τον έλεγχο της διαχείρισης και τις οδηγίες που δίδονται σε σχέση με αυτήν, περιλαμβανομένης της αξιολόγησης των πράξεων διαχείρισης που γίνονται σε σχέση με τον χειρισμό της αγωγής και της διαφοράς. Γι’ αυτούς τους λόγους, εξαιρούμαι από τον έλεγχο της συγκεκριμένης διαχείρισης. Δίδονται οδηγίες στον Πρωτοκολλητή: να ακολουθηθεί η διαδικασία ανάθεσης του ελέγχου της διαχείρισης σε δικαστήριο με άλλη σύνθεση, με αντικατάστασή της με άλλη διαχείριση, ίδιας χρονολογίας. Για τον σκοπό αυτό, η διαχείριση παραμένει για έλεγχο από Δικαστήριο με άλλη σύνθεση την 22.12.2022 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΓΕΝ. ΑΙΤ. 337/2011

Για Αιτητή: Ν. Α. Τσιαπαλής, για Καθ’ ης η αίτηση: Ε & Μ Κωνσταντινίδου ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 19.05.2022 έρευνας/τροποποίησης διατάγματος μηνιαίων δόσεων

Η αίτηση ορίζεται για ακρόαση/εξέταση την 07.02.2023 ώρα 10:30, έξοδα στην πορεία. Ο Αιτητής να είναι παρών για σκοπούς εξέτασης, να αναλάβουν οι δικηγόροι του να τον παρουσιάσουν. Σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διεξαγωγή της εξέτασης εκείνη την ημέρα, επειδή δεσμεύεται χρόνος εις βάρος των ακροάσεων των παλαιών υποθέσεων, να ενημερωθεί το Δικαστήριο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 2205/2012

Για Ενάγουσα: Χ. Ζόππος, για Εναγόμενο: καμία εμφάνιση

Η αγωγή παρουσιάζει πολύ σοβαρή καθυστέρηση. Η ενημέρωση σήμερα είναι πως θα γίνει διαδικασίαγια την εξασφάλιση παραχωρητηρίου περιορισμένης διαχείρισης, για να προχωρήσει η αγωγή εναντίον της περιουσίας του αποβιώσαντος.Για το διάβημα εμπλέκονται άλλοι δικηγόροι, και δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση. Η αγωγή παραμένειγια Οδηγίες & Προγραμματισμό την 01.03.2023ώρα 08:30. Μέχρι τότε,είναι επαρκής ο χρόνος για να γίνουν όλα τα αναγκαία διαβήματα καινα προωθηθείη αγωγή (από οποιονδήποτε κι αν γίνονται τα διαβήματα, το Δικαστήριο απευθύνεται στην Ενάγουσα). Σε περίπτωση που η Ενάγουσα δεν προωθηθεί την αγωγή για εκδίκαση, ας μην απασχολεί το Δικαστήριο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 308/2015

Για Ενάγοντα: Β. Ιωάννου για Μιχάλης Βασιλειάδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Χρ. Κωνσταντίνου για Κ.Μ. Χατζηπιέρας

Ηαγωγή ορίζεται για συνέχιση της ακρόασης την 03.02.2023 ώρα 10:30. Δεν υπάρχει δυνατότητα καθορισμού συνεχών ημερομηνιών, λόγω και της ιατρικής μαρτυρίας. Να ακουστούν, εάν είναι εφικτό, δύο μάρτυρες εκείνη τη δικάσιμο, ή να γίνει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χρόνου μέχρι την 14:00, χρόνος που δεσμεύεται για την υπόθεση. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο την προηγούμενη ημέρα (καθαρή η προηγούμενη), μαζί με όλα τα έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν σ’ αυτήν (σημ.: εναλλακτικά, μπορεί να καταχωριστεί υπό μορφή ένορκης δήλωσης εντός της ίδιας προθεσμίας, αρχίζοντας την αρίθμηση των τεκμηρίων από το 2). Τυχόν συμπληρωματικές ένορκες αποκαλύψεις εγγράφων, να γίνουν εντός 20 ημερών από σήμερα και αντίγραφα τυχόν περαιτέρω εγγράφων που θα αποκαλυφθούν να δοθούν στην άλλη πλευρά. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, να δηλωθούν μέχρι την επόμενη φορά. Χωρίς έξοδα σήμερα (δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί οποιοσδήποτε διάδικος με έξοδα, εφόσον το δικαστήριο είχε χρόνο να ακούσει την υπόθεση, και δεν χρησιμοποιήθηκε από τους διαδίκους κατάλληλα ο χρόνος αυτός).

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1490/2015

Για Ενάγοντα: Μ. Κορακίδου για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Ν. Παπακλεοβούλου με Μ. Σταυρινού για Νίκος Παπακλεοβούλου ΔΕΠΕ

Ενόψει των δηλώσεων των δύο πλευρών στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, η αγωγή ορίζεται για συνέχιση της ακρόασης (τελικές αγορεύσεις) την 15.12.2022 ώρα 08:30. Οι αγορεύσεις να γίνουν γραπτώς για εξοικονόμηση χρόνου του Δικαστηρίου. Μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά, και τυχόν διευκρινίσεις να δοθούν (αφού δει η μια πλευρά την αγόρευση της άλλης) ηλεκτρονικά εντός της ημέρας.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1629/2015

Για Ενάγοντα: Ν. Τσιαπαλής, για Εναγόμενο: Η. Ηλιάδης

Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 17.01.2023 ώρα 10:30. Αν θα γίνει χρήσης γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Να γίνει προσπάθεια περιορισμού της μαρτυρίας του Εναγόμενου, στο μέτρο του εφικτού. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 128/2016

Για Διαχείριση: Χάρης Καλογήρου & Σία ΔΕΠΕ, Διαχειριστής: παρών (ηλεκτρονική επικοινωνία)

Ενόψει της ενημέρωσης, η διαχείριση παραμένει για έλεγχο την 01.03.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1038/2017

Για Ενάγοντα: Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 22.12.2022 ώρα 08:30. Εάν διευθετηθεί νωρίτερα, μπορεί να ζητηθεί.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 317/2018

Για Ενάγουσα: Α.Χ. Ανδρέου, για Εναγόμενη: Ηλίας Γ. Ευθυμίου

Άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται, άνευ βλάβης, χωρίς έξοδα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 480/2018

Για Ενάγοντα: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Αδάμος Λάντος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Στις υποθέσεις μέχρι και το 2018, επειδή υπάρχει καθυστέρηση και ανάγκη να τύχουν εντατικής διαχείρισης, χρειάζονται εμφανίσεις των δικηγόρων που χειρίζονται τις υποθέσεις. Η αγωγή αφορά σε απαίτηση απόδοσης στον Ενάγοντα του ποσού που ελήφθη από την Εναγόμενη από την υπηρεσία ΦΠΑ σε σχέση με την αγορά κατοικίας. Η Εναγόμενη ισχυρίζεται ότι το ποσό έχει τύχει «κουρέματος» και διαζευκτικά ότι δεν οφείλεται επιστροφή. Μεγάλο μέρος της διαφοράς είναι νομικό. Ο Ενάγων, όπως φαίνεται από το Κλητήριο Ένταλμα, είναι από την Κίνα. Έχοντας υπόψη τη φύση της υπόθεσης και τα επίδικα θέματα, σε συνάρτηση με την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενασχόληση, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 21.12.2022 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση να εμφανιστούν στο Δικαστήριο. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία, και διαχείριση της ακρόασης, σε περίπτωση που η υπόθεση θα εκδικαστεί. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, να μπορούν να δηλωθούν τότε, προς περιορισμό της έκτασης της προφορικής μαρτυρίας, όπου είναι εφικτό.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1370/2018

Για Ενάγουσα: Λ. Λουκαΐδου-Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ

Ενόψει του ότι καταχωρίστηκε εκ συμφώνου δικόγραφο Απάντησης στην Υπεράσπιση εκπρόθεσμα, ο χρόνος καταχώρισης της Απάντησης στην Υπεράσπιση επεκτείνεται μέχρι και την 29.11.2022 (χρόνος καταχώρισής της), και θεωρείται εμπρόθεσμη. Καταχωρίστηκε αίτηση για έκδοση κλήσης για οδηγίες και η υπόθεση ορίστηκε για να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες την 06.02.2023. Τότε, θα επιληφθεί το Δικαστήριο οποιουδήποτε άλλου ζητήματος, έχοντας υπόψη την καθυστέρηση που παρουσιάζει. Ενόψει της εξέλιξης, δεν μπορεί να λειτουργήσει το τεκμήριο εγκατάλειψης της αγωγής της Δ.30 ΚΠΔ. Ο φάκελος επιστρέφεται στο Πρωτοκολλητείο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1458/2018

Για Ενάγοντα: Μιχάλης Βασιλειάδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2: Η. Ν. Ηρακλέους

Η πιο πάνω υπόθεση τέθηκε ενώπιον μου από το Πρωτοκολλητείο για έλεγχο της προώθησής της. Τέθηκε εκτός πινακίου την 06.12.2019(ενώ ήταν σε στάδιο προδικασίας),γιατί υπήρχε σχέδιο προστασίας οφειλετών, και έκτοτε θεωρείται εκκρεμής υπόθεση υπό αναστολή, αλλάχωρίς εξέλιξη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε σύνολο καθυστερημένων υποθέσεων, που πρέπει να τύχουν διαχείρισης. Ζητήθηκε από τους δικηγόρους ενημέρωση, εάν θα εκδικαστεί η αγωγή, περίπτωση στην οποία θα πρέπει να οριστεί δικάσιμος και να δοθούν σχετικές οδηγίες, ή εάν πρέπει να διαγραφεί από το αρχείο εκκρεμών υποθέσεων (σημ.: η υπόθεση που διαγράφεται παύει να θεωρείται εκκρεμής υπόθεση, χωρίς βλάβη δικαιωμάτων). Αναμένεται η απάντηση.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 978/2019

Για Ενάγοντες: Ορφανίδης, Χριστοφίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 01.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εναγόμενης.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1128/2020

Για Ενάγοντα: Δ.Α. Χατζησάββα, για Εναγόμενο: Σ. Ζαννούπας

Ο χρόνος καταχώρισης του ονομαστικού καταλόγου μαρτύρων/σύνοψης μαρτυρίας του Ενάγοντος επεκτείνεται μέχρι και την 11.11.2022 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η πλευρά του Εναγόμενου καταχώρισε σήμερα τον ονομαστικό κατάλογο. Από μια πρώτη συζήτηση με τους δικηγόρους, δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο εξώδικης διευθέτησης ή περιορισμού των επιδίκων θεμάτων, παρά το γεγονός ότι η αξία της διαφοράς είναι σχετικά μικρή (λίγο πάνω από €4.000), και το κόστος της διαδικασίας, με τη μαρτυρία που θέλει να παρουσιάσει ιδίως η πλευρά του Ενάγοντος, είναι εκτεταμένη. Η απαίτηση αφορά σε αξίωση αποζημίωσης για βλάβη σε όχημα λόγω σώρευσης νερού στην Λεωφ. Ποσειδώνος, που ο Εναγόμενος ισχυρίζεται πως δεν είναι στην αρμοδιότητά του και διαζευκτικά ότι για την πρόκληση της ζημιάς ευθύνεται ο Ενάγων, για τους λόγους που εκθέτει. Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 09.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Τυχόν περιορισμός των επιδίκων θεμάτων, με παραδοχές γεγονότων/εγγράφων, να γίνει πριν την έναρξη της διαδικασίας. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο την προηγούμενη.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1258/2020

Για Ενάγοντα: Χρ. Τιμοθέου, για Εναγόμενη: Mountis& AthinodorouLLC

Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, ο Ενάγων να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, η Εναγόμενη να καταχωρίσει τον δικό της ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 01.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1288/2020

Για Ενάγουσα: Ν. Τσιαπαλής, για Εναγόμενο 1: Γ. Παπασάββα, για Εναγόμενη 2: Κώστας Π. Δημητριάδης, για Τριτοδιάδικο: καμία εμφάνιση

Ο χρόνος καταχώρισης ένορκης δήλωσης αποκάλυψης εγγράφων από πλευράς της Εναγόμενης 1 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα, 30.11.2022. Δίδονται οδηγίες: Η Ενάγουσα, εντός 45 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσει τη δική της έγγραφη μαρτυρία. Ακολούθως, οι Εναγόμενοι 1 και 2 (εάν θα προσκομίσουν μαρτυρία) να καταχωρίσουν τη δική τους έγγραφη μαρτυρία έκαστος εντός περαιτέρω 45 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση (γραπτές αγορεύσεις) την 07.04.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΠΑΡ/ΜΠΗ 38/2021

Για Απαιτήτρια: Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ

Η παρ/μπή ορίζεται για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 01.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 467/2021

Για Ενάγουσα: Μ. Τιμοθέου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Η. Μ. Ηλιάδης και Γ. Η. Ηλιάδης

Η αγωγή αφορά σε απαίτηση για τέλη άρδευσης/προμήθειας νερού. Επειδή τα επίδικα θέματα δεν είναι επαρκώς καθορισμένα, λόγω και της γενικότητας/διαζευκτικότητας της υπεράσπισης, και το Δικαστήριο χρειάζεται διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαφορά σε συνάρτηση με όσα προέκυψαν και κατά τις αποκαλύψεις εγγράφων, μαρτύρων κ.λπ., καθώς και να γίνει προσπάθεια καλύτερου καθορισμού των επιδίκων θεμάτων, πριν οριστεί για ακρόαση η υπόθεση, θα πρέπει να οριστεί για ουσιαστική μνεία. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 01.03.2023 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι να είναι παρόντες. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 759/2021

Για Ενάγουσα: Χρίστος Σ. Χριστοφόρου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Ο χρόνος καταχώρισης των ενόρκων δηλώσεων αποκάλυψης εγγράφων της Ενάγουσας και της Εναγόμενης επεκτείνεται για περαιτέρω 60 ημέρες από σήμερα. Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, η Ενάγουσα να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, η Εναγόμενη να καταχωρίσει τον δικό της ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 01.03.2023ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 18/2022

Για Ενάγοντα: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Ε. Ερωτοκρίτου ΔΕΠΕ

(σημ.: στον φάκελο του Δικαστηρίου εντοπίζεται και σημείωμα εμφάνισης για τον Εναγόμενο 1 από Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ, να ελεγχθεί)

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 01.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Τυχόν άλλα προδικαστικά αιτήματα, να προωθηθούν ως τότε. Τυχόν παραδοχές γεγονότα/εγγράφων, να γίνουν ως τότε.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 118/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Μάντης για Mantis& AthinodorouLLC, για Εναγόμενους: Παπαλουκάς για Λ. Λουκαΐδου-Θεοφάνους ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας, που όμως ζητά την παραπομπή της υπόθεσης στο Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, λέγοντας σε απαντητικό δικόγραφο πως αρμόδιο είναι το ειδικό δικαστήριο. Η πλευρά των Εναγόμενων διαφωνεί και ενίσταται στην παραπομπή, λέγοντας πως εκκρεμούν κι άλλες σχετικές διαφορές στο ειδικό δικαστήριο και εκκρεμεί αντίστοιχο δικό τους προδικαστικό αίτημα, για παραπομπή στο Επαρχιακό Δικαστήριο. Ενόψει της διαφωνίας που υπάρχει στο θέμα της καθ’ ύλη αρμοδιότητας του Δικαστηρίου, πριν να δοθούν οποιεσδήποτε οδηγίες σε σχέση με την αγωγή, θα πρέπει να αποφασιστεί το ζήτημα (εναλλακτικά, η πλευρά της Ενάγουσας μπορεί να διακόψει την αγωγή της μόνη της και να την καταχωρίσει όπου θέλει, χωρίς να καλεί το Δικαστήριο να κηρύξει εαυτόν αναρμόδιο ή να αποφασίσει σχετικά με την αρμοδιότητα του ειδικού δικαστηρίου). Δίδονται οδηγίες να καταχωριστεί αίτηση για παραπομπή εντός 15 ημερών από σήμερα. Εάν επιθυμεί να ενστεί η πλευρά των Εναγόμενων, να ακολουθήσει τους θεσμούς, δηλαδή να καταχωρίσει την ένστασή της έγκαιρα, ώστε κατά την ημερομηνία που θα οριστεί η αίτηση, να ακουστεί. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες και εξέταση του ζητήματος την 10.01.2023 ώρα 08:30. Η αίτηση να οριστεί την ίδια ημέρα. Τα σημερινά έξοδα επιφυλάσσονται.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 298/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 10.11.2022 για απόφαση v. 1 λόγω μη εμφάνισης

Εκδίδεται απόφασηυπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης 1 ως η παράγραφος 11 (Α)(α) της Έκθεσης Απαίτησης πλέον έξοδα ως η παράγραφος 9 της ένορκης δήλωσης. Η απόφαση εναντίον της Εναγόμενης 1 εκδίδεται άνευ βλάβης οποιωνδήποτε δικαιωμάτων των Εναγόμενων 2 και 3.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 357/2022

I-JUSTICE

ΓιαΑιτήτρια: Michael Kyprianou & Co LLC

Αίτηση ημερομηνίας 25.11.2022 για υποκατάστατη επίδοση αίτησης διαχείρισης

Να καταχωριστεί συμπληρωματική/περαιτέρω ένορκη δήλωση, στην οποία να εξηγούνται: ο λόγος που δεν ορκίζεται η Αιτήτρια αναφορικά με γεγονότα (όχι με νομικά θέματα) (π.χ. απώλεια επικοινωνίας, κ.λπ.), γιατί δεν προσκομίζεται και να προσκομιστεί το έγγραφο αποποίησης της ιδιότητας του εκτελεστή και συγκατάθεσης του συζύγου για διορισμό της Αιτήτριας και στοιχεία που να αποδεικνύουν και να εξηγούν καλύτερα το έννομο συμφέρον της Αιτήτριας να εκτελεστεί η διαθήκη. Να εξηγηθεί γιατί δεν έγινε έρευνα για εντοπισμό των κληροδόχων, ή εάν έγιναν διαβήματα ποια ήταν ακριβώς (π.χ. αποτάθηκε σε ερευνητή για εντοπισμό, ρώτησε άλλα πρόσωπα, αποτάθηκε κάπου σε Αρχές κ.λπ.), και εφόσον δεν εντοπίζονται, πώς ακριβώς θα εκτελέσει τη διαθήκη σε σχέση με τα δικά τους δικαιώματα. Επίσης, γιατί θεωρεί ότι με τη δημοσίευση σε αγγλόφωνη εφημερίδα στην Κύπρο θα επέλθει γνώση των δικαιούχων. Η αίτηση παραμένει για εξέταση/απόδειξη την 21.12.2022 ώρα 08:30. Η συμπληρωματική/περαιτέρω ένορκη δήλωση να καταχωριστεί το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως.

 

  1.  

 

 

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

  1.  

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2799/2014

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Συνεχιζόμενη – θα διευθετηθεί

  1.  

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

22.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 527/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 577/2015

Παράβαση σύμβασης

23.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 579/2015

Χρέος από ενοικίαση

05.12.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 689/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 718/2015

ΧΧΧ

13.12.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 759/2015

Τραπεζικό χρέος

12.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 1488/2015

Τραπεζικό χρέος

01.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικ. ΑΗΚ

24.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

12.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 177/2016

Μείωση αξίας ακ. από δίκ. ΑΗΚ

20.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

15.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1258/2016

Αμέλεια, οχληρία, παράβαση νόμ. καθ/ντος - εισροή νερού σε όχημα μετά από βροχή

06.12.2022

Συνεχιζόμενη