SIGNUP
  LOGIN

ΑΓΩΓΗ 287/2018 Για Ενάγουσα: Α. Χριστοδούλου (κα) για Ν. Α. Τσιαπαλής, για Εναγόμενη: Χριστάκης Λουκά & Σία ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, είναι υπόθεση επί της οποίας εφαρμόζονται διαδικαστικοί κανονισμοί για τις υποθέσεις που παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις λόγω παράβασης νόμιμου καθήκοντος (λανθασμένη εκτέλεση εντολής πληρωμής προς άλλο πρόσωπο). Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου, στον άμεσο χρόνο, υπάρχουν εκκρεμείς αγωγές της περιόδου 2015-2016, που δεν επιτρέπουν την ακρόαση της αγωγής σήμερα. Έχει βεβαίως μελετηθεί η υπόθεση, που παρουσιάζει και σχετικό ενδιαφέρον (όσον αφορά το καθήκον ενός πιστωτικού ιδρύματος ή τράπεζας στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής πελάτη για πληρωμή). Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 28.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης: 1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 3 δικασίμους. Την 28.11.2023, να παρουσιαστεί η μαρτυρία του Ενάγοντος (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

ΑΓΩΓΗ 1197/2018 Για Ενάγουσα: Ο. Σουσανίδη (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Η. Ηλιάδης Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, είναι υπόθεση επί της οποίας εφαρμόζονται διαδικαστικοί κανονισμοί για τις υποθέσεις που παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση. Αφορά σε απαίτηση για τραπεζικό χρέος. Λόγω της φύσης της υπόθεσης και επειδή χρειάζεται και καλύτερος καθορισμός των επιδίκων θεμάτων, πριν τον επαναπρογραμματισμό της υπόθεσης για ακρόαση, να οριστεί προκειμένου να γίνει ουσιαστική μνεία και αν δοθούν οδηγίες διαχείρισης. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 30.06.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση να εμφανιστούν με φυσική παρουσία.

ΑΓΩΓΗ 89/2019 Για Ενάγουσα: Α.Ι. Κίτσιος ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε σύνηθες τροχαίο ατύχημα. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις, της χρονικής περιόδου 2015-2018 που έχουν προτεραιοποιηθεί για να ακουστούν, περιλαμβανομένων υποθέσεων της ίδιας φύσης με την παρούσα, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της παρούσας σήμερα. Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 07.02.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Ισχύουν οι ενδεικτικοί χρόνοι της Δ.30,κ.8(γ), εκτός εάν το Δικαστήριο ορίσει διαφορετικά. Τυχόν παραδεκτά έγγραφα/γεγονότα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Σε περίπτωση εξώδικης διευθέτησης, το Δικαστήριο να ενημερωθεί έγκαιρα, για να διαθέσει τον χρόνο.

ΑΓΩΓΗ 107/2019 Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ο. Σουσανίδη (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 28.03.2023 για απόφαση ν. 3, 4, 5 λόγω μη εμφάνισης Ένορκη δήλωση επίδοσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής στους Εναγόμενους 3, 4, 5 σημειώνονται ως Τεκμήριο Α. Η επίδοση σε αυτούς είναι νομότυπη. Στον φάκελο του Δικαστηρίου δεν υπάρχει σημείωμα εμφάνισης. Η ώρα είναι 08:54. Ένορκη δήλωση απόδειξης σημειώνεται ως Τεκμήριο Β. Έχω εξετάσει τη μαρτυρία που προσκομίστηκε, που είναι αναντίλεκτη, και κρίνω ότι επαρκεί για την απόδειξη της απαίτησης. Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων 3, 4, 5, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως η παράγραφος 26 (Α)(Γ) της ένορκης δήλωσης.

ΑΓΩΓΗ 157/2019 Για Ενάγουσα: Δ. Καρακώστα (κα) για Παύλος Γ. Ευθυμίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 4: Λ. Βρυωνίδης (για Εναγόμενους 2 και 3 υπάρχει απόφαση) Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις, της χρονικής περιόδου 2015-2018 που έχουν προτεραιοποιηθεί για να ακουστούν, περιλαμβανομένων υποθέσεων της ίδιας φύσης με την παρούσα, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της παρούσας σήμερα. Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 08.02.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Σε περίπτωση που διευθετηθεί, μπορεί να ζητηθεί.

ΑΓΩΓΗ 548/2019 Για Ενάγουσα: Π. Φιλίππου για Γρ. Φιλίππου, για Εναγόμενο: Φ. Ηρακλέους (κα) για Η.Ν. Ηρακλέους, Εναγόμενος: παρών (μαζί με τη θυγατέρα του Sophia Shi) Οι δύο πλευρές καταθέτουν από κοινού κείμενο που έχουν ετοιμάσει (Τεκμήριο Α), που καθίσταται μέρος του πρακτικού. Βάσει αυτού, εκδίδονται εκ συμφώνου διατάγματα ως οι παράγραφοι 1, 2, 3 του Τεκμηρίου Α, με την προσθήκη, μετά την παράγραφο 3(α) και την υποπαράγραφό της, της παραγράφου «Σε περίπτωση που η ενάγουσα δεν είναι σε θέση … …» που περιλαμβάνεται στο σημείο (ε) της παραγράφου 6 του Τεκμηρίου Α. Άδεια δίδεται, όλες οι αιτήσεις που εκκρεμούν αποσύρονται και απορρίπτονται, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται. Όσον αφορά τα έξοδα της αγωγής, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται. Σημειώνεται δήλωση της πλευράς του Εναγόμενου πως θα καταβάλει σήμερα το ποσό των €10.000,00 πλέον Φ.Π.Α. έναντι δικηγορικών εξόδων. Όσα αναφέρονται στην παράγραφο 6(α)(β)(γ)(δ)(στ) του Τεκμηρίου Α καθίστανται Κανόνας Δικαστηρίου (Rule of Court).

ΑΓΩΓΗ 999/2021 Για Ενάγουσα / εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενη 2: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους/εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσα: Μιχάλης Βορκάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για εξ’ ανταπαιτήσεως Εναγόμενη 1: Χρίστος Πατσαλίδης ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ενώπιον του Δικαστηρίου για Οδηγίες. Δίδονται οδηγίες κοινά για την απαίτηση και την ανταπαίτηση: Η Ενάγουσα και οι εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 29.06.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 378/2022

I-JUSTICE Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Δ. Ανδρέου Χ’Σάββα Αίτηση ημερομηνίας 28.03.2023 για απόφαση ν. 1, 2, 3 λόγω μη εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων 1, 2, 3, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, για το ποσό €33.356,87, πλέον τόκο προς 6% ετησίως από την 27.04.2022 μέχρι εξόφλησης, με δικαίωμα κεφαλαιοποίησης δύο φορές ετησίως την 30η Ιουνίου και 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, πλέον για τα έξοδα €1,115,00, πλέον νόμιμος τόκος, πλέον Φ.Π.Α, πλέον έξοδα €58.50 έξοδα επίδοσης.

ΑΓΩΓΗ 437/2022

I-JUSTICE Για Αιτήτρια: Δ. Δανιήλ για Giorgos Landas LLC Αίτηση ημερομηνίας 30.03.2023 για υποκατάστατη επίδοση της απόφασης/διατάγματος

Έχω εξετάσει την αίτηση και τη μαρτυρία που τη συνοδεύει και ικανοποιούμαι ότι, υπό όσα εκτίθεται, μπορεί να εκδοθεί το αιτούμενο υπό το στοιχείο Α της αίτησης διάταγμα. Το υπό το στοιχείο Β της αίτησης διάταγμα δεν χρειάζεται, το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του εκκρεμή αγωγή. Ο τρόπος υποκατάστατης επίδοσης που προτείνεται, εφόσον δεν υφίστανται διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα, κατά λογική ακολουθία, θα φέρει σε γνώση του Καθ’ ου η αίτηση την απόφαση του Δικαστηρίου και το διάταγμα ανάκτησης της κατοχής του ακινήτου, που είναι η μαρτυρία πως προσπαθεί να αποφύγει. Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης. Τα έξοδα της αίτησης καθορίζονται στο ποσό των €455,00 πλέον Φ.Π.Α., να λογιστούν ως έξοδα εκτέλεσης.

ΑΓΩΓΗ 438/2022

I-JUSTICE Για Ενάγουσα: Ρ. Χαντίτ (κα) για Aristi Korakidou-Makridou LLC, για Εναγόμενους: Ε. Γεωργίου (κα) για Α. Παπαμιχαήλ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 28.06.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 669/2022

I-JUSTICE Για Ενάγουσα: Michael Kyprianou & Co LLC, για Εναγόμενη: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Εναγόμενης αναφορικά με την ανταπαίτηση, ενώ εκκρεμεί και κλήση για οδηγίες της Ενάγουσας ορισμένη την 25.04.2023. Δίδονται οδηγίες κοινά για την απαίτηση και την ανταπαίτηση και η ημερομηνία 25.04.2023 ακυρώνεται: η Ενάγουσα και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 28.06.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

ΑΓΩΓΗ 1059/2022

I-JUSTICE Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Μ. Φοίβου για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 23.03.2023 για απόφαση v. 2 λόγω παράλειψης εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον του Εναγόμενου 2 ως η παράγραφος 6 της ένορκης δήλωσης.

ΔΙΑΧ. 8/2023

I-JUSTICE Για Αιτήτρια: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για ενδιαφερόμενα πρόσωπα: καμία εμφάνιση Σε συνέχεια του πρακτικού ημερομηνίας 07.04.2023 σε σχέση με τον καθορισμό εξόδων, επειδή τα προτεινόμενα έξοδα από τους δικηγόρους φαίνονται στο Δικαστήριο υπερβολικά, αυτά να υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και να εγκριθούν από το Δικαστήριο.

ΑΓΩΓΗ 61/2023 Για Εφεσείοντες: Γρ. Α. Χριστοδουλίδης, για Εφεσίβλητη: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ

I-JUSTICE Η Έφεση ορίζεται για Ακρόαση (γραπτές αγορεύσεις) την 12.06.2023 ώρα 08:30. Ένσταση να καταχωριστεί μέχρι την 12.05.2023. Έξοδα στην πορεία. (σημ.: πλειστηριασμός ημερ. 31.07.2023)

ΑΓΩΓΗ 68/2023

I-JUSTICE Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Σ. Σοφοκλέους για Ε & Μ Κωνσταντινίδου ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 28.03.2023 για απόφαση ν. 3, 5 λόγω μη εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων 3 και 5, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως οι παράγραφοι 20 Α και Β της ένορκης δήλωσης.

ΕΦΕΣΗ 68/2023

I-JUSTICE Για Εφεσείουσα/Αιτήτρια: Αρ. Κορακίδου (κα) για Aristi Korakidou-Makridou LLC, για Εφεσίβλητο 1/Καθ’ ου η αίτηση: καμία εμφάνιση, για Εφεσίβλητο 2/Καθ’ ου η αίτηση: καμία εμφάνιση, για Εφεσίβλητο 3/Καθ’ ου η αίτηση: Σ. Ζαχαρία (κα) για Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνία 03.04.2023 για ενδιάμεση θεραπεία και προσωρινό διάταγμα ημερομηνίας 04.04.2023 Η αίτηση αναφορικά με τον Εφεσίβλητο 3/Καθ’ ου η αίτηση παραμένει για Οδηγίες την 28.04.2023 ώρα 08:30 (ημερομηνία κατά την οποία είναι ορισμένη και η κυρίως αίτηση), τυχόν ένστασή του να καταχωριστεί μέχρι τότε. Το προσωρινό διάταγμα παραμένει σε ισχύ. Όσον αφορά τον Εφεσίβλητο 3, έξοδα στην πορεία. Για τους Εφεσίβλητους 1 και 2, η ώρα είναι 08:42 και δεν υπάρχει εμφάνιση, επομένως το προσωρινό διάταγμα καθίσταται απόλυτο γι’ αυτούς, με έξοδα υπέρ της Εφεσείουσας και εναντίον των Εφεσίβλητων 1 και 2, όπως θα υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Συνεχιζόμενες ακροάσεις

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια

1. Αγωγή 308/2015 Τροχαίο ατύχημα 26.04.2023 02.05.2023

2. Αγωγή 577/2015 Συμβατική διαφορά ΧΧΧ Πιθανότητα διευ/σης

3. Αγωγή 689/2015 Τραπεζικό χρέος 10.05.2023 Πιθανότητα διευ/σης

4. Αγωγή 728/2015 Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο 28.04.2023

5. Αγωγή 1389/2015 Αμοιβή κτηματομεσίτη 11.05.2023

6. Αγωγή 1427/2015 Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ 17.05.2023 24.05.2023

7. Αγωγή 1547/2015 Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ 19.05.2023

8. Αγωγή 1580/2015 Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ 05.05.2023

9. Αγωγή 1588/2015 Συμβατική διαφορά με ακίνητο 09.05.2023

10. Αγωγή 1629/2015 Παράνομη κατάσχεση 08.05.2023

11. Αγωγή 1677/2015 Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ 29.05.2023

12. Αγωγή 1870/2015 Εργατικό ατύχημα 04.05.2023

13. Αγωγή 2069/2015 Οχληρία/επέμβαση 12.05.2023

14. Αγωγή 2159/2015 Εργατικό ατύχημα 27.04.2023

15. Αγωγή 2129/2015 Ασφαλιστική αποζημίωση 26.05.2023

16. Αγωγή 2379/2015 Αγωγή 2378/2015 Κοινόχρηστα 03.05.2023

17. Αγωγή 2857/2015 Κοινόχρηστα 25.05.2023

18. Αγωγή 878/2016 Παράνομη κατεδάφιση 24.04.2023