SIGNUP
  LOGIN

Α/α

ΥΠΟΘΕΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προγραμματισμένη απουσία (υποχρεωτική εκπαίδευση): 09.11.2023

ΑΓΩΓΗ 2847/2012

Για Αιτήτρια: Ο. Σουσανίδη (κα) για Δρ. Κ. Χρυσοστομίδης & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση για υποκατάστατη επίδοση ημερομηνίας 29.03.2023

Για τους λόγους που εξηγήθηκαν στην επικοινωνία και στο πλήρες πρακτικό:

Α. Δίδεται άδεια για επίδοση εκτός δικαιοδοσίας στους Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 (προηγούμενα Εναγόμενων 2 και 3) της αίτησης έρευνας ημερομηνίας 17.11.2022, προσωπικά και υπό την ιδιότητά τους ως οι διευθυντές της Καθ’ ης η αίτηση 1 (προηγούμενα Εναγόμενης 1).

Β. Εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου επιτρέπεται η υποκατάστατη επίδοση της αίτησης έρευνας ημερομηνίας 17.11.2022 στους Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 (προηγούμενα Εναγόμενων 2 και 3), προσωπικά και υπό την ιδιότητά τους ως οι διευθυντές της Καθ’ ης η αίτηση 1 (προηγούμενα Εναγόμενη 1), εντός δικαιοδοσίας, δια ταχυδρόμησής της, σε κλειστό φάκελο απευθυνόμενο σε καθέναν εκ των Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 ξεχωριστά με αναγραφή ότι απευθύνεται σε αυτούς προσωπικά και ως διευθυντές της Καθ’ ης η αίτηση εταιρείας 1, με απλό/συνηθισμένο ταχυδρομείο, σε όλες τις διευθύνσεις που αναγράφονται στον τίτλο της υπόθεσης.

Γ. Οι Καθ’ ων η αίτηση 2 και 3 μπορούν να εμφανιστούν στο Δικαστήριο κατά την 02.11.2023 ώρα 08:30, ημερομηνία κατά την οποία είναι ορισμένη η αίτηση έρευνας, προσωπικά ή και υπό την ιδιότητά τους ως οι διευθυντές της Καθ’ ης η αίτηση 1. Σε περίπτωση παράλειψής τους να εμφανιστούν, η αίτηση έρευνας θα θεωρηθεί δεόντως επιδοθείσα στους Καθ’ ων η αίτηση 1, 2, και 3 (προηγούμενα Εναγόμενοι 1, 2 και 3) και η εξέταση δυνατόν να διεξαχθεί στην απουσία τους (προηγούμενα Εναγόμενων 1, 2, 3).

Δ. Τα έξοδα της αίτησης να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της αίτησης έρευνας.

Μετά την επίδοση της αίτησης σύμφωνα με το παρόν διάταγμα, να καταχωριστεί ένορκη δήλωση στην οποία να μαρτυρούνται οι ενέργειες επίδοσης (ταχυδρομήσεις).

Η αίτηση ημερομηνίας 29.03.2023 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για την Καθ’ ης η αίτηση 1 και απορρίπτεται

Να μην εκδοθεί κλήση μάρτυρος και να μην κλητευτεί οποιοδήποτε πρόσωπο στη διαδικασία της αίτησης έρευνας, εκτός κατόπιν οδηγιών του Δικαστηρίου, μετά την επίδοση της αίτησης.

ΑΓΩΓΗ 1352/2015

Για Ενάγοντα: Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Στέλιος Αμερικάνος & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 22.06.2023 για αναβολή της ακρόασης που είναι ορισμένη την 22.09.2023

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση την 22.09.2023. Στην αίτηση, ζητείται αναβολή λόγω κωλύματος του δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση. Παρόλο που δεν υπάρχει ένσταση στην αίτηση από την πλευρά του Ενάγοντος, εάν θα αναβληθεί ή όχι η ακρόαση μιας υπόθεσης, είναι θέμα διακριτικό και η διακριτική ευχέρεια του Δικαστηρίου θα πρέπει να ασκείται δικαστικά. Το αίτημα, ως υποβάλλεται από πλευράς Εναγόμενης, αφενός, δεν έχει σχέση με την υπόθεση και τη δυνατότητα του Δικαστηρίου να ακούσει τη μαρτυρία της υπόθεσης (προσωπικά θέματα δικηγόρων θα πρέπει να επιλύονται με δικές τους ενέργειες, όχι με ενέργειες του Δικαστηρίου στην υπόθεση, και δεν επιτρέπεται να απασχολούν το Δικαστήριο), αφετέρου, είναι αόριστο και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ως εκ τούτου, η αίτηση απορρίπτεται. Τα έξοδα της αίτησης επιδικάζονται υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον της Εναγόμενης, πληρωτέα στο τέλος της διαδικασίας, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν τότε.

Ο Ενάγων ισχυρίζεται πως είχε ατύχημα σε χώρο ελέγχου της Εναγόμενης και η Εναγόμενη ισχυρίζεται πως, εάν συνέβη το ατύχημα, που αρνείται πως συνέβη, οφείλεται στον Ενάγοντα που δεν ήταν προσεκτικός. Αμφισβητείται η ζημιά και η αιτιώδης συνάφεια της. Έχοντας υπόψη τα επίδικα θέματα και το υλικό της προδικασίας:

Δίδονται οδηγίες: την 22.09.2023, να παρουσιαστεί και να ολοκληρωθεί η μαρτυρία του Ενάγοντος και τυχόν άλλη μη ειδική μαρτυρία (π.χ. αυτόπτη μάρτυρα). Τυχόν γραπτή δήλωσή τους, μαζί με όλα τα έγγραφα που θα κατατεθούν (μόνον εφόσον έτυχαν προηγούμενης ένορκης αποκάλυψης), να δοθούν στην άλλη πλευρά το αργότερο μέχρι 1 καθαρή ημέρα προηγουμένως. Θα δοθεί ημερομηνία για την συνέχιση της ακρόασης, για την παρουσίαση της έκθεσης του πολιτικού μηχανικού, και στη συνέχεια καθαρή ημερομηνία για την ιατρική μαρτυρία του Ενάγοντος. Η μαρτυρία της Εναγόμενης θα προγραμματιστεί μετά την παρουσίαση της μαρτυρίας της πλευράς του Ενάγοντος. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς, εκτός εάν χρειαστεί επέκτασή τους από το Δικαστήριο κατά την παρουσίαση. 

ΑΓΩΓΗ 461/2017

Για Αιτήτρια: Α. Παπαντωνίου (κα) για Η. Ηλιάδης, για Καθ’ ου η αίτηση: παρών

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 06.06.2013

Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα για πληρωμή του εξ αποφάσεως χρέους του Καθ’ ου η αίτηση με μηνιαίες δόσεις εκ €100,00 κάθε μία, από την 01.10.2023 και ακολούθως την 1η έως την 7η ημέρα κάθε επόμενου μήνα μέχρι εξόφλησης, πλέον για τα έξοδα της αίτηση €115,00 πλέον Φ.Π.Α. πλέον €27,00 έξοδα επίδοσης.

ΑΓΩΓΗ 589/2017

Για Ενάγοντα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Αργεντούλα Ιωάννου ΔΕΠΕ, διάδικοι παρόντες 

Έγινε μια πρώτη συζήτηση σήμερα και θα χρησιμοποιηθεί το περιθώριο που δίδεται για να γίνει μια πρώτη συζήτηση με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, εάν μπορεί να δώσει μια εικόνα και στις δύο πλευρές ως προς την τεχνική κατάσταση. Το διάβημα θα κάνει η πλευρά της Εναγόμενης, η πλευρά του Ενάγοντος θα εξετάσει τη θέση του μηχανικού του έργου. Έχουν λεχθεί τα υπέρ και τα κατά της αντιπαράθεσης σε τέτοιου είδους υποθέσεις, με εργολαβικό έργο, μετά το πέρας τόσων ετών από την παράδοση και με δεδομένη την ύπαρξη νομικών ζητημάτων, συγκριτικά με την ευελιξία που υπάρχει στο να καθορίσουν οι ίδιοι οι διάδικοι το περιεχόμενο κάποιας δικαστικής απόφασης ή της εξέλιξης της διαδικασίας.  Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 06.12.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. 

ΑΓΩΓΗ 1099/2018

Για Αιτήτρια: Χρήστος Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Καθ’ ου η αίτηση: Toumbas & Toumbas LLC

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 28.09.2020

Η ημερομηνία 19.10.2023 ακυρώνεται και η ακρόαση της αίτησης έρευνας επαναπρογραμματίζεται για την 21.11.2023 ώρα 10:30. Με τις ίδιες οδηγίες που δόθηκαν την 12.09.2023. 

ΑΓΩΓΗ 1421/2018

Για Ενάγοντα: Ε. Μαλά, για Εναγόμενη: Ρ. Μαλλή, για Τριτοδιάδικο: Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για οδηγίες αναφορικά με την απαίτηση του Ενάγοντος εναντίον της Εναγόμενης. Είχαν δοθεί οδηγίες για ονομαστικό κατάλογο από πλευράς Εναγόμενης, αλλά δεν υπάρχει στον φάκελο. Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί διαδικασία τριτοδιαδίκου. Ενόψει της διαδικασίας τριτοδιαδίκου, δεν θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προδικασίας σχετικά με την απαίτηση του Ενάγοντος εναντίον της Εναγόμενης. Σημειώνεται η εκκρεμότητα σε σχέση με τον κατάλογο μαρτύρων της Εναγόμενης. Η αγωγή, όσον αφορά την απαίτηση του Ενάγοντος εναντίον της Εναγόμενης, ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 05.12.2023 ώρα 08:30. 

Η Ενάγουσα δεν έχει λόγο να ζητά οδηγίες αναφορικά με την τριτοδιάδικο, η δική της αίτηση ημερομηνίας 23.06.2023 απορρίπτεται.

Ενόψει του ότι είναι ενώπιον του Δικαστηρίου σήμερα και η Τριτοδιάδικος (ασχέτως του τρόπου/λόγου κλήσης της) και μπορούν να δοθούν οδηγίες και χωρίς αίτηση, δίδονται οδηγίες:

Η Εναγόμενη να καταχωρίσει την Έκθεση Απαίτησής της εναντίον της Τριτοδιάδικου εντός 14 ημερών από σήμερα.  Η Τριτοδιάδικος να καταχωρίσει την Έκθεση Υπεράσπισής της στην Έκθεση Απαίτησης της Εναγόμενης εντός 30 ημερών από την καταχώριση της Έκθεσης Απαίτησης. Απάντηση στην Υπεράσπιση, αν χρειάζεται, να καταχωριστεί σε 10 μέρες μετά την καταχώριση της Έκθεσης Υπεράσπισης της Τριτοδιάδικου. Αντίγραφα των πιο πάνω να δίδονται και στην Ενάγουσα. Η Τριτοδιάδικος είναι ελεύθερη να πάρει μέρος στη διαδικασία και δεσμεύεται με το αποτέλεσμα της δίκης. Τα σημερινά έξοδα στην πορεία της δίκης.

Τυχόν κλήση για οδηγίες από την Εναγόμενη σχετικά με την απαίτηση εναντίον της Τριτοδιαδίκου (μετά τη συμπλήρωση των δικογράφων), να οριστεί την ίδια ημέρα (05.12.2023), ώστε εκείνη την ημέρα, να δοθούν κοινά οδηγίες προδικασίας για όλους/όλα τα ζητήματα, για μπορέσει να προωθηθεί η αγωγή (που παρουσιάζει καθυστέρηση) με έναν ομαλό τρόπο.

ΠΑΡ/ΜΠΗ 37/2019

Για Απαιτήτρια: Α. Χριστοδούλου (κα) για Ν. Τσιαπαλής, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Κύρου (κα) για ΓΕ

Με βάση την αλληλογραφία (Τεκμ. Α), εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Απαιτήτριας και εναντίον της Απαλλοτριούσας Αρχής ως το περιεχόμενο του Τεκμ. Α. Οι δηλώσεις ως το περιεχόμενο του Τεκμ. Α. 

ΑΓΩΓΗ 153/2020

Για Ενάγουσα: Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Ηλίας Γ. Ευθυμίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 06.12.2023 ώρα 08:30. Τυχόν ζητήματα εκπροσώπησης του Εναγόμενου, να επιλυθούν μέχρι τότε.

ΠΑΡ/ΜΠΗ 35/2021

Για Απαιτήτρια: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Κύρου (κα) για ΓΕ

Η υπόθεση ορίζεται για Οδηγίες την 06.12.2023 ώρα 08:30. Να ειδοποιηθούν από το Πρωτοκολλητείο οι δικηγόροι των διαδίκων.

ΑΓΩΓΗ 651/2021

Για Ενάγοντες: Κώστας Μ. Κωνσταντίνου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Μ. Παυλίδης

Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες & Προγραμματισμό της ακρόασης την 06.12.2023 ώρα 08:30. Να τοποθετηθούν και οι δύο πλευρές ως προς τη δυνατότητα εκδίκασης της υπόθεσης με τη διαδικασία της ταχείας εκδίκασης.

ΑΓΩΓΗ 841/2021

Για την Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γιώργος Γ. Γιάγκου ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 30.06.2023 για ανανέωση κλητηρίου εντάλματος

Α. Ο χρόνος καταχώρισης της αίτησης για ανανέωση και της ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στους Εναγόμενους 1, 2 και 3 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα. 

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στους Εναγόμενους 1, 2 και 3, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

(σημ.: επειδή η προώθηση της αγωγής παρουσιάζει καθυστέρηση, εάν θα προωθηθεί εναντίον των Εναγόμενων 1, 2 και 3 να γίνει διαδικασία υποκατάστατης επίδοσης).

ΑΓΩΓΗ 858/2021

Για την Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γιώργος Γ. Γιάγκου ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 30.06.2023 για ανανέωση κλητηρίου εντάλματος

Α. Ο χρόνος καταχώρισης της αίτησης για ανανέωση και της ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στον Εναγόμενο 2 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα. 

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στον Εναγόμενο 2, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

(σημ.: επειδή η προώθηση της αγωγής παρουσιάζει καθυστέρηση, εάν θα προωθηθεί εναντίον του Εναγόμενου 2 να γίνει διαδικασία επίδοσης εκτός δικαιοδοσίας/υποκατάστατης επίδοσης, στο μεταξύ να προωθηθεί η αγωγή εναντίον των Εναγόμενων στους οποίους υπάρχει επίδοση).

ΑΓΩΓΗ 975/2021

Για την Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γιώργος Γ. Γιάγκου ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 30.06.2023 για ανανέωση κλητηρίου εντάλματος

Α. Ο χρόνος καταχώρισης της αίτησης για ανανέωση και της ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στους Εναγόμενους 1 και 2 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα. 

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στους Εναγόμενους 1 και 2, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

(σημ.: επειδή η προώθηση της αγωγής παρουσιάζει καθυστέρηση, εάν θα προωθηθεί εναντίον των Εναγόμενων 1 και 2 να γίνει διαδικασία υποκατάστατης επίδοσης, στο μεταξύ να προωθηθεί η αγωγή εναντίον των Εναγόμενων 3 και 4 στους οποίους υπάρχει επίδοση).

ΑΓΩΓΗ 43/2022

Για Ενάγουσα: Ευτύχιος Πίτρος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ταχείας εκδίκασης. Η Ενάγουσα να καταχωρίσει γραπτή μαρτυρία εντός 30 ημερών από σήμερα. Ακολούθως, η Εναγόμενη να καταχωρίσει τη δική της γραπτή μαρτυρία εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση (γραπτές αγορεύσεις) την 06.12.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Εάν διευθετηθεί νωρίτερα, μπορεί να ζητηθεί. 

ΠΑΡ/ΜΠΗ 47/2022 IJ

Για Απαλλοτριούσα Αρχή/Αιτήτρια: Ν. Βασιλείου, για Απαιτητή/Καθ’ ου η αίτηση: Ρ. Ροδοσθένους

Αίτηση ημερομηνίας 28.06.2023 για συνένωση των Παρ/μπών 47/2022, 48/2022 και 49/2022 

Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται άνευ βλάβης. Χωρίς έξοδα. Το Δικαστήριο θα επιληφθεί της παραπομπής κατά τον χρόνο ακρόασης της αίτησης για τροποποίηση.

ΠΑΡ/ΜΠΗ 49/2022 IJ

Για Απαλλοτριούσα Αρχή/Αιτήτρια: Α. Λεωνίδου, για Απαιτητή/Καθ’ ου η αίτηση: Ρ. Ροδοσθένους

Αίτηση ημερομηνίας 28.06.2023 για συνένωση των Παρ/μπών 47/2022, 48/2022 και 49/2022 

Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται άνευ βλάβης. Χωρίς έξοδα. Το Δικαστήριο θα επιληφθεί της παραπομπής κατά τον χρόνο ακρόασης της αίτησης για τροποποίηση.

ΑΓΩΓΗ 133/2022 IJ

Για Ενάγουσα: Ειρ. Πουλλά, για Εναγόμενη: Γιώργος Φ. Πιττάτζης ΔΕΠΕ

Βάσει ειδοποίησης ημερομηνίας 05.07.2023, άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται. Η ημερομηνία 17.10.2023 ακυρώνεται.

ΑΓΩΓΗ 137/2022 IJ

Για Ενάγουσα: Ειρ. Πουλλά, για Εναγόμενη: Γιώργος Φ. Πιττάτζης ΔΕΠΕ

Βάσει ειδοποίησης ημερομηνίας 05.07.2023, άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται. Η ημερομηνία 01.11.2023 ακυρώνεται.

ΑΓΩΓΗ 481/2022 IJ

Για Ενάγοντες/Αιτητές: Η. Λαμπίδης

Αίτηση ημερομηνίας 30.06.2023 για ανανέωση κλητηρίου

Α. Ο χρόνος καταχώρισης της αίτησης για ανανέωση και της ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στον Εναγόμενο 1 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα.

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στον Εναγόμενο 1, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

(σημ.: αν υπάρχει δυσκολία, ας εξεταστεί το ενδεχόμενο υποκατάστατης επίδοσης, για να προχωρά η υπόθεση).

ΑΓΩΓΗ 693/2022 IJ

Για Ενάγοντες/Αιτητές: Σ. Σιβιτανίδης

Αίτηση ημερομηνίας 10.08.2023 για ανανέωση κλητηρίου εντάλματος

Α. Ο χρόνος ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στους Εναγόμενους επεκτείνεται μέχρι και σήμερα. 

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στους Εναγόμενους, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

Αίτηση ημερομηνίας 30.06.2023 για επίδοση εκτός δικαιοδοσίας

Για τους λόγους που εξηγούνται στο πρακτικό:

Α. Δίδεται άδεια για επίδοση εκτός δικαιοδοσίας στους Εναγόμενους.

Β. Εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου επιτρέπεται η επίδοση Ειδοποίησης Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής στους Εναγόμενους εκτός δικαιοδοσίας, μαζί με την αίτηση και το παρόν διάταγμα (μεταφρασμένα στην Αγγλική γλώσσα), με όλους τους ακόλουθους τρόπους, που συμφωνούν με την εφαρμογή της Σύμβασης της Χάγης της 15ης Νοεμβρίου 1965 για την επίδοση στο εξωτερικό δικαστικών και εξωδίκων πράξεων σε αστικές ή εμπορικές υποθέσεις: 

(α) με απλό ταχυδρομείο στη διεύθυνση των Εναγόμενων που αναγράφεται στο Κλητήριο Ένταλμα της αγωγής, και 

(β) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται στην παράγραφο 6 της ένορκης δήλωσης που συνοδεύει την αίτηση.

Γ. Ο χρόνος εμφάνισης των Εναγόμενων στην αγωγή καθορίζεται στις 45 ημέρες από τη διενέργεια της επίδοσης σε αυτούς με τους καθορισμένους στο παρόν διάταγμα τρόπους. 

Δ. Σε περίπτωση παράλειψης των Εναγόμενων να εμφανιστούν στη διαδικασία της αγωγής, η διαδικασία της αγωγής θα προχωρήσει στην απουσία τους, και οποιαδήποτε μεταγενέστερη αίτηση, ειδοποίηση ή έγγραφο στην αγωγή χρήζει επίδοσης στους Εναγόμενους θα θεωρείται πως θα έχει δεόντως επιδοθεί σ’ αυτούς, εάν αντίγραφό του αποστέλλεται με οποιονδήποτε εκ των καθορισμένων σε αυτό το διάταγμα τρόπο. 

Ε. Τα έξοδα της αίτησης επιφυλάσσονται, να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της αγωγής εναντίον των Εναγόμενων.

(σημ.: μετά τη διενέργεια της επίδοσης, να καταχωριστεί ένορκη δήλωση, στην οποία να μαρτυρούνται οι ενέργειες που θα έχουν γίνει σύμφωνα με το διάταγμα και να επισυνάπτονται τυχόν σχετικά αποδεικτικά)

ΑΓΩΓΗ 973/2022 IJ

Για Ενάγοντες: Μ. Χ’Ιωάννου (κα) για Ε. Ερωτοκρίτου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: ΑΜ Κρουτέσκου (κα)

Η αγωγή (απαίτηση και ανταπαίτηση) τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν σχετικών κλήσεων για οδηγίες. Δίδονται οδηγίες κοινά για την απαίτηση και την ανταπαίτηση: (α) οι Ενάγοντες, εντός 30 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων (και αντίγραφα των εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά), καθώς και ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας. (β) Ακολούθως, ο Εναγόμενος να καταχωρίσει την δική του ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων (και αντίγραφα των εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά) και τον δικό του ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων/σύνοψη μαρτυρίας εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 06.12.2023 ώρα 08:30. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Ενόψει του αντικειμένου της αγωγής (ζητείται παράδοση κατοχής ακινήτου), να εξεταστεί τυχόν εκδίκασή της συνοπτικά ή ως ταχείας εκδίκασης. Η εμφάνιση για γίνει με φυσική παρουσία. Εάν είναι εφικτό, οι διάδικοι να είναι παρόντες. Έξοδα στην πορεία.

ΠΣΑ 15/2023 IJ

Για Αιτήτρια: Χ. Σιαηλής

Αίτηση ημερομηνίας 05.09.2023 για παράταση της ισχύος του προστατευτικού διατάγματος

Έχω εξετάσει την αίτηση και τη μαρτυρία που τη συνοδεύει και ικανοποιούμαι ότι με βάση όσα έχουν εκτεθεί μπορεί να εκδοθεί διάταγμα. Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης.

Αίτηση ημερομηνίας 05.09.2023 για επιβολή του ΠΣΑ

Να προσκομιστεί συμπληρωματική ένορκη δήλωση, με την οποία να εξηγείται με καλύτερη λεπτομέρεια γιατί θεωρείται πως υπήρξε χειροτέρευση της οικονομικής της κατάστασης της χρεώστριας ως αποτέλεσμα γεγονότων ή καταστάσεων εκτός του ελέγχου της, τα οποία έχουν επισυμβεί από το 2009 και εντεύθεν και πριν από την αίτηση για έκδοση Προστατευτικού Διατάγματος, και είχαν ως αποτέλεσμα την ουσιαστική μείωση του εισοδήματός της κατά τουλάχιστον 25%. Μέσα από τις καταστάσεις που υποβλήθηκαν, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αύξηση του εισοδήματός της κατά την ουσιώδη περίοδο. Η αίτηση παραμένει για περαιτέρω εξέταση την 05.12.2023 ώρα 08:30. Η συμπληρωματική ένορκη δήλωση να καταχωριστεί μέχρι την 01.12.2023 ώρα 12:00.  

ΑΓΩΓΗ 31/2023 IJ

Για Ενάγοντα/Αιτητή: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο/Καθ’ ου η αίτηση: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 21.06.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ του Εναγόμενο επεκτείνεται μέχρι και την 11.09.2023 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η αίτηση απορρίπτεται, με  έξοδα υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον του Εναγόμενου, ως θα υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

ΑΓΩΓΗ 243/2023 IJ

Για Ενάγοντες/Αιτητές: Φ. Στεφάνου (κα) για Stefanou & Stefanou LLC

Αίτηση ημερομηνίας 27.06.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης

Εκδίδεται απόφαση υπέρ των Εναγόντων και εναντίον του Εναγόμενου ως οι παράγραφοι 5(Α)(Β)(Γ) της ένορκης δήλωσης.

 

Υποθέσεις με χρονική προτεραιότητα

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

  1. Αγωγή 367/2015

ΧΧΧ

17.10.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 411/2015

ΧΧΧ

27.09.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1023/2015

ΧΧΧ

03.10.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1033/2015

ΧΧΧ

29.09.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1183/2015

ΧΧΧ

02.10.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1200/2015

ΧΧΧ

01.11.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1251/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1. Αγωγή 1352/2015

Ατύχημα σε χώρο

22.09.2023

Πρέπει να περατωθεί

 

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737

e-mail: echristofidou@dc.judicial.gov.cy

[για επείγοντα: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: cmiddleton@dc.judicial.gov.cy]