SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 13.11.2023

---

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προγραμματισμένη απουσία (υποχρεωτική εκπαίδευση): 09.11.2023

1. ΔΙΑΧ. 321/2007 Για τη διαχείριση: Παπαλουκάς, διαχειρίστρια: παρούσα Πρόκειται για διαχείριση στην οποία γίνονται προσπάθειες πώλησης περιουσίας για εξόφληση χρεών και ενδεχομένως να μην μείνει περιουσία προς διανομή. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 13.11.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν υπάρχει εξέλιξη και μόνον (προς περιορισμό των εξόδων) να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριο με λεπτομέρεια γιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί, και να είναι παρούσα στο Δικαστήριο η διαχειρίστρια.

2. ΑΓΩΓΗ 1659/2015 Για Ενάγοντες: Μ. Κάιζερ (κα) για G. Kouzalis LLC, για Εναγόμενη 1: Στ. Φλωράκη (κα) για Χλωρακιώτης & Φλωράκη ΔΕΠΕ Κοινή δήλωση των δύο πλευρών σημειώνεται ως Τεκμήριο Α και είναι μέρος αυτού του πρακτικού. Βάσει του Τεκμηρίου Α: Α. Άδεια δίδεται, η αγωγή των Εναγόντων 1 και 2 εναντίον της Εναγόμενης 1 αποσύρεται και απορρίπτεται. Καμία διαταγή για έξοδα, προηγούμενες διαταγές για έξοδα της απαίτησης ακυρώνονται. Β. Στο πλαίσιο της ανταπαίτησης της Εναγόμενης 1, εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Εναγόμενης 1 και εναντίον των Εναγόντων 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως οι παράγραφοι 2 και 3 του Τεκμηρίου Α. Γ. Βάσει της κοινής δήλωσης γεγονότος ότι το πωλητήριο έγγραφο είναι σε ισχύ, εκδίδεται αναγνωριστική απόφαση ως η παράγραφος 1 του Τεκμηρίου Α.

Δ. Γίνεται Κανόνας Δικαστηρίου (Rule of Court) ότι: Σε περίπτωση που οι Ενάγοντες 1 και 2 ή οποιοσδήποτε εξ αυτών καταβάλουν στην Εναγόμενη 1 το ποσό των €20.000,00 το αργότερο μέχρι την 30.11.2023 και το ποσό των €10.000,00 το αργότερο μέχρι την 20.12.2023, η Εναγόμενη 1 ή/και οι δικηγόροι της ή/και οι νομικοί της σύμβουλοι ή/και οποιαδήποτε εταιρεία ανάκτησης χρέους δεν θα δικαιούνται να λάβουν οποιαδήποτε δικαστικά ή/και οποιαδήποτε άλλα μέτρα για την είσπραξη του εξ αποφάσεως χρέους (απαίτηση και έξοδα ως ανωτέρω) σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός της επιβολής απαγόρευσης επί του ΠΩΕ2463/08 μέχρι την εξόφληση όλου του ποσού από τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη και/ή τον εκδοχέα των δικαιωμάτων του διαμερίσματος.

3. ΑΓΩΓΗ 921/2017 Για Ενάγοντες: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Χρ Σιαηλής για Γ. Σιαηλής Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 19.02.2024 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι να είναι παρόντες. Όσον αφορά τα έξοδα, η Εναγόμενη εισηγήθηκε να είναι στην πορεία και όχι εναντίον της, καθότι έκανε την πρότασή της και υπήρξε καθυστέρηση απάντησης, οι Ενάγοντες το αφήνουν στο Δικαστήριο, θεωρώντας ορθότερο να είναι στην πορεία ή να μην υπάρχουν. Σύμφωνα με τους διαδικαστικούς κανονισμούς, δυνατότητα εξόδων για επίτευξη συμβιβασμού υπάρχει για δύο δικασίμους. Εξαντλήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση. Πέραν αυτού, εάν και ποιος καθυστέρησε να πράξει και γιατί, είναι γεγονότα για τα οποία δεν έχει μαρτυρία το Δικαστήριο, για να διαμορφώσει κρίση, που να απολήγει σε απόφαση εξόδων υπέρ του ενός ή του άλλου διαδίκου. Χωρίς έξοδα.

4. ΠΑΡ/ΜΠΗ 11/2018 Για Απαιτήτρια: Χρ. Κων/νου (κα) για G. Hadjineophytou & Co LLC, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ, εκτιμητές: απόντες Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 05.07.2024 ώρα 10:30. Οι εκτιμητές να είναι παρόντες (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου τότε). Έξοδα στην πορεία. Εάν υπάρχουν άλλες παρ/μπές που αφορούν το ίδιο ακίνητο (για τα άλλα μερίδια), τυχόν αίτηση για συνένωση, να γίνει στο μεσοδιάστημα.

5. ΑΓΩΓΗ 955/2018 Για Ενάγουσα: Χάρης Κυριακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε ατύχημα σε υδροπάρκο, για το οποίο η Ενάγουσα καταλογίζει την ευθύνη στην Εναγόμενη, την οποία η τελευταία αρνείται, όπως και τις αξιώσεις της Ενάγουσας. Υπάρχει αίτημα της Ενάγουσας για

αναβολή της ακρόασης σήμερα, για λόγο που σχετίζεται με το πρόγραμμα του δικηγόρου της. Το αίτημα αναβολής, για τον λόγο που υποβλήθηκε από την Ενάγουσα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, καθότι δεν συνιστά λόγο αναβολής δίκης. Ωστόσο, και στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις, της χρονικής περιόδου 2015-2018 που έχουν προτεραιοποιηθεί για να ακουστούν, περιλαμβανομένων υποθέσεων παρόμοιας φύσης με την παρούσα, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της παρούσας σήμερα. Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 26.09.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εναγόμενης. Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 10 δικασίμους. Την 26.09.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία των μαρτύρων 1 και 2 στον κατάλογο της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Ειδικότερα, σε σχέση με την ιατρική μαρτυρία, δεν αποκαλύπτεται κάποια ιατρική μαρτυρία από την Εναγόμενη. Εάν δεν εξετάστηκε η Ενάγουσα από ιατρό της επιλογής της και δεν θα εστιάσει στην ύπαρξη ή στην έκταση τυχόν τραυματισμών της, ενδεχομένως να υπήρχε δυνατότητα κατάληξης σε ποσό γενικών επί ενδεχόμενης και πλήρους ευθύνης ή εναλλακτικά να περιοριστεί η ιατρική μαρτυρία στα σημεία αμφισβήτησης. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

6. ΑΓΩΓΗ 961/2019 Για Ενάγουσα: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 11.11.2024 ώρα 10:30. Την ίδια ημέρα έχει οριστεί και 989/2016 (βλ. κατωτέρω). Να εξεταστεί δυνατότητα συνεκδίκασης ή μεθόδων υιοθέτησης μαρτυρίας της μιας στην άλλη, για κοινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχειριστική επιτροπή, ή με τον Εναγόμενο 2, κ.λπ.. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 6 δικασίμους. Την 11.11.2024, να παρουσιαστεί η μη ειδική μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

7. ΑΓΩΓΗ 989/2019 Για Ενάγουσα: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Ε & Μ Κωνσταντινίδου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: Λ. Λουκαΐδου – Θεοφάνους ΔΕΠΕ Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 11.11.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Συμπληρωματικά προς τις υφιστάμενες οδηγίες ακρόασης, για τους σκοπούς των κανονισμών: Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 6 δικασίμους. Την 11.11.2024, να παρουσιαστεί η μη ειδική μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης

εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

8. ΑΓΩΓΗ 3/2020 Για Ενάγοντα: Σιαηλής & Σιαηλή ΔΕΠΕ, για Εναγόμενου: Γ. Χ’ Νεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 12.11.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

9. ΑΓΩΓΗ 537/2020 Για εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσα: Σ. Ψάλτης για Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενη: Ρ. Ανδρέου (κα) για Χριστόφορος Ιωάννου ΔΕΠΕ Ο χρόνος για την καταχώριση του ονομαστικού καταλόγου μαρτύρων/σύνοψης μαρτυρίας από την εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενη επεκτείνεται για περαιτέρω 30 ημέρες από σήμερα. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 19.02.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσας.

10. ΑΓΩΓΗ 249/2022 Για Ενάγουσα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Soteroula Stavri-Socratous & Co LLC Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 13.11.2024 ώρα 08:30, για να προγραμματιστεί για Ακρόαση (σημ.: δεν υπάρχει χρόνος εξέτασης νωρίτερα). Έξοδα στην πορεία.

11. ΓΕΝ.ΑΙΤ. 117/2023 Για Αιτητή: Γ. Σιαηλής για Κ. Π. Χ’Κωστή, για Καθ’ ων η αίτηση: παρόντες, για Καθ’ ων η αίτηση 2 και 4: Κ. Χ’ Χαραλάμπους (κα) Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 22.05.2023 Η αίτηση παραμένει για Οδηγίες την 19.02.2024 ώρα 08:30. Τυχόν ένσταση να καταχωριστεί μέχρι τότε. Οι Καθ’ ων η αίτηση να είναι παρόντες με την ίδια κλήση. Έξοδα στην πορεία.

12. ΓΕΝ.ΑΙΤ. 119/2023 Για Αιτητή: Γ. Σιαηλής για Κ. Π. Χ’Κωστή, για Καθ’ ων η αίτηση: παρόντες, για Καθ’ ων η αίτηση 2 και 4: Κ. Χ’ Χαραλάμπους (κα) Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 22.05.2023 Η αίτηση παραμένει για Οδηγίες την 19.02.2024 ώρα 08:30. Τυχόν ένσταση να καταχωριστεί μέχρι τότε. Οι Καθ’ ων η αίτηση να είναι παρόντες με την ίδια κλήση. Έξοδα στην πορεία.

13. ΑΓΩΓΗ 995/2023 Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Δ. Χ’Σάββα Ανδρέου, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Αρ. Χαραλάμπους Αίτηση ημερομηνίας 17.10.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης των Εναγόμενων επεκτείνεται μέχρι και την 12.01.2024. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη την 19.02.2024 ώρα 08:30, εκτός εάν εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου προηγουμένως καταχωριστεί η Έκθεση Υπεράσπισης των Εναγόμενων. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Ενάγουσας.

Συνεχιζόμενες ακροάσεις

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια

1. Αγωγή 1200/2015 Οχληρία/επέμβαση 04.12.2023 Να αρχίσει

2. Αγωγή 1352/2015 Ατύχημα σε χώρο 16.11.2023 Συνεχιζόμενη

3. Αγωγή 1541/2015

Αγωγή 417/2018 ΑΗΚ 23.11.2023 Συνεχιζόμενη

4. Αγωγή 1663/2015 Συμβατική διαφορά (AP) 15.11.2023 17.11.2023 Συνεχιζόμενη

5. Αγωγή 1801/2015 Επέμβαση/οχληρία 05.12.2023 Συνεχιζόμενη

6. Αγωγή 1912/2015 ΑΗΚ 14.11.2023 Συνεχιζόμενη

7. Αγωγή 2131/2015

8. Αγωγή 2136/2015

9. Αγωγή 2275/2015 Συμβατική διαφορά (AP) 21.11.2023 Συνεχιζόμενες

10. Αγωγή 2274/2015 Συμβατική διαφορά (AP) 18.12.2023 19.12.2023 20.12.2023 Συνεχιζόμενη

11. Αγωγή 2290/2015 Τροχαίο ατύχημα 20.11.2023 Συνεχιζόμενη

12. Αγωγή 2818/2015 Ενοίκια 28.11.2023 Συνεχιζόμενη

13. Αγωγή 473/2016 Κοινόχρηστα 01.12.2023 Συνεχιζόμενη

14. Αγωγή 3641/2013 Αίτηση έρευνας 05.12.2023 Συνεχιζόμενη

---

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. [για επείγοντα: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]