SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του δικηγόρου Μίκη Ιωάννου.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 11.00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Η μνήμη του ας είναι αιώνια.

Ο Μίκης Ιωάννου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1933. Μετά την αποφοίτησή του από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου σπούδασε νομικά στο Gray's Inn του Λονδίνου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Pittsburgh των ΗΠΑ. Ακολούθως, άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα στην Αμμόχωστο και τη Λευκωσία (1957-1961).

Το 1961 διορίστηκε γραμματέας της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, θέση την οποία κατείχε για αρκετά χρόνια (το 1979 ο τίτλος αναθεωρήθηκε σε γραμματέας/ διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών). Διετέλεσε μέλος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Γραφείου Εργασίας, μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Κύπρου και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Παραγωγικότητος.

Υπήρξε επίσης γενικός γραμματέας και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Ολυμπιακός» Λευκωσίας (1964-1977) και αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ). Στην περίοδο 1979- 1981 διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ). Το 1981 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Τουριστικής Αναπτύξεως (Cyprus Hilton).

Έχει δημοσιεύσει πολιτικά και άλλα άρθρα σε κυπριακές εφημερίδες και έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές στα ελληνικά, ενώ κυκλοφόρησε και μια ανθολογία ποιημάτων του στα αγγλικά.