SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια των ενεργειών του ΠΔΣ για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος δρ Χρίστος Κληρίδης απέστειλε χθες επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία τονίζει την αναγκαιότητα του έργου, σημειώνοντας παράλληλα τη δέσμευση που είχε λάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την ταχεία δρομολόγηση του έργου.

Έκτοτε, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις του δρος Κληρίδη τόσο με τον Υπουργό Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων κ. Αλέξη Βαφειάδη όσο και με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η οποία ενημέρωσε ότι το έργο έχει ενταχθεί στις οκτώ προτεραιότητες για το 2024. Επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά ότι οι εικόνες που αντικρίζουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και οι πολίτες καθημερινά δεν περιποιούν τιμή σε κανένα. Τονίστηκε, επίσης, ότι δεν μπορεί να αναφερόμαστε σε ανάπτυξη της οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων χωρίς σοβαρές δαπάνες στον τομέα της δικαιοσύνης για τη συνολική αναβάθμισή της.

Με στόχο την ενίσχυση των νέων δικηγόρων με δέκα χρόνια πρακτικής, ο δρ Κληρίδης απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφορικά με την προηγηθείσα πρότασή του για ανάθεση σε αυτούς υποθέσεων που αφορούν τις κάμερες τροχαίας. Εάν το αίτημα αυτό λάβει τη σχετική έγκριση, ο ΠΔΣ θα προχωρήσει με τη δημιουργία καταλόγου ενδιαφερόμενων δικηγόρων.

Στο πλαίσιο επικοινωνίας του ΠΔΣ με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία για τα ζητήματα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, ο δρ Κληρίδης με επιστολή του επανάφερε το θέμα της εφαρμογής του συστήματος φωνοληπτικής τήρησης των πρακτικών (DAR), το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση που λήφθηκε από τον τέως Υφυπουργό, το εν λόγω έργο βρισκόταν σε διαδικασία λήψης προσφορών. Υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη επίσπευσης του έργου, αφού η μαγνητοφώνηση των πρακτικών θα συμβάλει στον στόχο της ταχύτητας στη δικαστική διαδικασία.