SIGNUP
  LOGIN

Η πορεία των διεργασιών αναφορικά με την υλοποίηση του έργου για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λευκωσίας και οι βελτιωτικές εργασίες για υφιστάμενα δικαστηριακά κτήρια ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης αντιπροσωπείας του ΠΔΣ με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και αρμόδιων λειτουργών του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το νέο Δικαστικό Μέγαρο στη Λευκωσία, έγινε ενημέρωση σε σχέση με τον εναλλακτικό σχεδιασμό που γίνεται σε περίπτωση μη μετακίνησης των εγκαταστάσεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ ουσιαστικές και τελικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν εντός του Μαΐου 2024.

Λαμβάνοντας δε υπόψη το γεγονός ότι ο χώρος των Δικαστηρίων είναι ο κύριος χώρος εργασίας των δικηγόρων και αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία των χρηστών των δικαστηριακών υποδομών, συμφωνήθηκε όπως ο ΠΔΣ συμμετέχει με εκπρόσωπό του στην Κριτική Επιτροπή για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τις βελτιωτικές παρεμβάσεις και τη λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας- Κερύνειας, συμφωνήθηκε ότι οι εργασίες στο Κτήριο 2 θα αρχίσουν σύντομα και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίσαμε για μια ακόμα φορά ότι η υλοποίηση των πιο πάνω έργων, θα πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Πολιτείας, ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας και που αγγίζουν την ίδια την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων δικαστηριακών υποδομών που θα εξυπηρετούν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και τους πολίτες, είναι άμεση και επιτακτική και θα πρέπει να αντικρίζεται με τη δέουσα προσοχή και να τοποθετείται εντός λογικών χρονοδιαγραμμάτων.

Δεδομένης λοιπόν της σημαντικότητας των πιο πάνω έργων, αφού η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλει θετικά στον στόχο της επιτάχυνσης των διαδικασιών και της αναβάθμισης της ποιότητας απονομής της δικαιοσύνης, ο ΠΔΣ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών που έχουν αναληφθεί από τους αρμόδιους και θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά με κάθε δυνατό τρόπο.

438060424 958138426009607 8768424301043582399 n