SIGNUP
  LOGIN
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Δ.Σ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΚΟΡΔΗΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΕΝΑ ΚΛΕΟΠΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΝΤΗ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΑΓΚΟΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΠΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΝΟΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΜΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΤΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΜΑΤΘΑIΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ
    1. Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Νόμος του 2022 (Ν. 19(I)/2022) (http://www.cylaw.org/nomoi/indexes/2022_1_19.html)

      ΚΔΠ 483/2022, Oι περί της Σύστασης και Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Κανονισμοί του 2022, EE Παρ.ΙΙΙ(1), Αρ. 5761, Σελ. 2858, 16/12/2022 (http://www.cylaw.org/KDP/data/2022_1_483.pdf)

    Σχετική Νομολογία:

    1. Ο περί της Προστασίας Προσώπων που Αναφέρουν Παραβάσεις του Ενωσιακού και Εθνικού Δικαίου Νόμος του 2022 (Ν. 6(I)/2022) (http://www.cylaw.org/nomoi/indexes/2022_1_6.html)

    Σχετική Νομολογία:

    1. Ο περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2022 (Ν. 20(I)/2022) (http://www.cylaw.org/nomoi/indexes/2022_1_20.html)

      ΚΔΠ 118/2023, Οι περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων Κανονισμοί του 2023, EE Παρ.ΙΙΙ(1), Αρ. 5792, Σελ. 1099, 13/4/2023 (http://www.cylaw.org/KDP/data/2023_1_118.pdf)

    Σχετική Νομολογία:

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

 
______________________________

ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GRECO

α. FOURTH EVALUATION ROUND / GRECO 2016
Corruption prevention in respect of members of parliament, judges and prosecutors
EVALUATION REPORT CYPRUS

 

β. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ / GRECO 2020
Πρόληψη της διαφθοράς σε σχέση με μέλη κοινοβουλίου, δικαστές και εισαγγελικές αρχές
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΥΠΡΟΣ

 

γ. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ / GRECO 2022
Πρόληψη διαφθοράς αναφορικά με τα μέλη του Κοινοβουλίου, της Δικαστικής εξουσίας και των Εισαγγελικών Αρχών
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΥΠΡΟΣ
 

δ. ΠΕΜΠΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ GRECO 2023 
Πρόληψη της διαφθοράς και προώθηση της ακεραιότητας στις κεντρικές κυβερνήσεις (ανώτατες εκτελεστικές αρμοδιότητες) και στα όργανα επιβολής του νόμου

 

2. Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς - Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης - Νοέμβριος 2017

3. EU - Anti-Corruption Report 2014

4. Eυρωπαϊκή Επιτροπή - Έκθεση του 2022 για το κράτος δικαίου - Κεφάλαιο για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο - Rule of Law Report 2022 

5.  Eυρωπαϊκή Επιτροπή - Έκθεση του 2023 για το κράτος δικαίου - Κεφάλαιο για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο - Rule of Law Report 2023

6. Corruption Perceptions, Index της Transparency International για το 2023

 

_______________________             
 
Ο κ. Ορέστης Νικήτας, πρόεδρος Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του ΠΔΣ - Αναφορά στο έργο που έχει επιτελεστεί κατά τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021. Για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ
Για την Ετήσια Εκθεση της Επιτροπής 2021 πατήστε ΕΔΩ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ

Έρευνα του Σίγμα για τη Διαφθορά ημερ. 27-29/11/2023. Πατήστε ΕΔΩ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς
https://www.iaac.org.cy/iaac/iaac.nsf/home/home?openform

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μάρκου Δράκου 10, 1040 Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22756400
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

------------------------------------------------------------------------------