SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Σεμινάριο σε δικηγόρους και ασκούμενους με θέμα: Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
From Wednesday 05 December 2018 -  09:30am
To Saturday 08 December 2018 - 03:15pm
Hits : 3024
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Πανεπιστήμιο Frederickδιοργανώνει σεμινάριο με θέμα: Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος «TrainingforaEuropeanAreaofJustice». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6,7 και 8Δεκεμβρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Frederick(Νέο Κτήριο, 1ος Όροφος- SeminarRoom2)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 50 δικηγόρους από την Κύπρο και την Ελλάδα (για τους οποίους θα καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ασκούμενοι δικηγόροι.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής: +357 22 394 462

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «TrainingforaEuropeanAreaofJustice» του προγράμματος JUSTICEτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχει ως συνεργάτης το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederickκαι συντονιστής είναι το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του έργου είναι η συμβολή στην εδραίωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Δικαιοσύνης μέσω της αποτελεσματικής και συνεπούς εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ στους τομείς των θεμελιωδών δικαιωμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω της ποινικοποίησής τους και της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο στόχος του έργου επιτυγχάνεται μέσω της επιμόρφωσης νομικών επαγγελματιών, ιδιαίτερα δικηγόρων και διαμεσολαβητών, οι οποίοι θα είναι σε θέση να επικαλούνται την αντίστοιχη κοινοτική νομοθεσία σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πρόγραμμα Justiceτης Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το πρόγραμμα Justiceσκοπεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού χώρου δικαιοσύνης, βασισμένου στην αμοιβαία αναγνώριση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικεντρώνεται στους ακόλουθους τομείς:

(α) ζητήματα δικαστικής συνεργασίας σε αστικές και ποινικές υποθέσεις,

(β) δικαστική κατάρτιση με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής νομικής και δικαστικής κουλτούρας,

(γ) αποτελεσματική πρόσβαση στη δικαιοσύνη στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων και των διαδικαστικών δικαιωμάτων κατά τις ποινικές διαδικασίες και

(δ) πρωτοβουλίες στον τομέα της πολιτικής για τα ναρκωτικά.

Για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ