Events Calendar

Wednesday 17 April 2024, 03:00am - 05:00pm
Hits : 1080

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Διοργανώνει την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, 15:00-17:00 μέσω της πλατφόρμας ZOOM διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: Πράσινη Φορολογία ως Εργαλείο Βιωσιμότητας

ΟΝΟΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ: Σίμος Σίμου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

1. Από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βορκά
  2. Από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Παπαπολυβίου

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ

Η Λία Ιορδάνου Θεοδούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Το πρόγραμμα στοχεύει στην:

• ενημέρωση των μελών του ΠΔΣ για τους νέους πράσινους φόρους που αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο
  • δημιουργία αντίληψης στο πως η πράσινη φορολογία εφάπτεται με τη συμμόρφωση στα θέματα βιωσιμότητας
  • αναφορά Οδηγιών – Κανονισμών της ΕΕ που εισάγουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις
  • επισήμανση του πιθανού αντικτύπου στις κυπριακές επιχειρήσεις και νοικοκυριά και πως οι δικηγόροι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες του σε σχετικά ερωτήματα

Η ανάγκη κατάρτισης προκύπτει από:

• την επικείμενη εισαγωγή πράσινων φόρων στην Κύπρο
  • το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ όπου ήδη έχουν δημιουργηθεί υποχρεώσεις συμμόρφωσης και οι δικηγόροι θα κληθούν να υποστηρίξουν τους πελάτες τους
  • τις φορολογικές υποχρεώσεις που δημιουργεί η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ

ΥΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Μέρος Α: Περιβαλλοντικοί Φόροι και Κλιματική Αλλαγή

• Πως η φορολογία σπρώχνει τις επιχειρήσεις στη Βιωσιμότητα
  • Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα και Εισαγωγές Προϊόντων στη Κύπρο
  • Εισαγωγή Νέων Πράσινων Φόρων στην Κύπρο

Mέρος Β: Συμμόρφωση με Πράσινες Φορολογίες και Αναγκαίες Ενέργειες Επιχειρήσεων – Δικηγόρων

• Νέες Απαιτήσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις
  • Προετοιμασία για Συμμόρφωση  με πράσινες φορολογίες

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Ο Σίμος Σίμου είναι δικηγόρος στην Koukounis, Karaolis LLC (μέλος του δικτύου της ΕΥ Law). Εξειδικεύεται στο φορολογικό δίκαιο και ιδιαίτερα την επίλυση φορολογικών διαφορών καθώς και τους έμμεσους – περιβαλλοντικούς φόρους με πρακτική εμπειρία σε Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα, ΗΒ και Ιρλανδία. Πέραν από δικηγόρος κατέχει φορολογική – λογιστική κατάρτιση ως μέλος του Association of Tax Technicians UK. Με συμμετοχή ως επικεφαλής σε έργα Φ.Π.Α και Άμεσης Φορολογίας για τη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, επί του παρόντος συμμετέχει ως περιφερειακός εμπειρογνώμονας έργου για την εισαγωγή πράσινης φορολογίας στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων και μοριοδοτείται με 2 πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον ΠΔΣ σε όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο στο σύνολό του και δεν θα εκδοθούν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Για την εγγραφή σας παρακαλώ όπως πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής είναι η Δευτέρα 15/4/2024 και ώρα 23.59.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
  1. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής, το ποσό δεν είναι επιστρεπτέο. Άκυρη θα θεωρείται η εγγραφή, η οποία δεν έχει πληρωθεί.
  2. Ο σύνδεσμος για τη διαδικτυακή σύνδεση σας θα αποσταλεί με την πάροδο της τελευταίας ημερομηνίας εγγραφής.
  3. Μονάδες παρακολούθησης θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητά του.
  4. Για Εγγεγραμμένους Δικηγόρους: Οι μονάδες του Σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους Δικηγόρους.