SIGNUP
  LOGIN
Το κάτωθι ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε από τη ΜΟΚΑΣ, προς ενημέρωσή όλων των εγγεγραμμένων οργανισμών στο GoAML με θέμα Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή ποιοτικών αναφορών.
 
 
ΠΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
Αγαπητοί,
 
Αναφερόμαστε στις κατευθυντήριες γραμμές προς υπόχρεες οντότητες για την υποβολή αναφορών που εκδόθηκαν από την Μονάδα τον Απρίλιο του 2018, στις επεξηγηματικές διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την κυκλοφορία του εγγράφου, αλλά και στις διάφορες υπενθυμίσεις που εστάλησαν κατά καιρούς.
 
Δυστυχώς παρατηρείται ότι η πλειοψηφία των Αναφορών που υποβάλλονται από τις Υπόχρεες Οντότητες δεν συμμορφώνεται με τις εν λόγω οδηγίες, με αποτέλεσμα η ποιότητα των Αναφορών να μην είναι καλή και να δυσκολεύει το έργο της Μονάδας.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν καταχωρούνται όλες οι ύποπτες συναλλαγές, αλλά μόνο κάποιες σε δειγματοληπτική βάση, δεν συμπληρώνονται ορθά τα πεδία του συστήματος, δεν καταχωρείται πάντα κείμενο στο πεδίο της υποψίας κ.ο.κ
 
Υπενθυμίζεστε ότι οι Κατευθυντήριες γραμμές είναι δεσμευτικές και αποτελεί υποχρέωση των Υπόχρεων Οντοτήτων να υποβάλλουν Αναφορές που βρίσκονται σε συνάρτηση με αυτές.
 
Αρχής γενομένης από 13/12/2021, όλες οι Αναφορές που δεν θα συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες γραμμές, θα απορρίπτονται από το σύστημα και θα θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.
 
Επισυνάπτουμε εκ νέου τις κατευθυντήριες γραμμές και ευελπιστούμε στη συνεργασίας σας.
 
Τομέας Ανάλυσης
ΜΟΚΑΣ