SIGNUP
  LOGIN

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 4/2/2021, η προηγούμενη ενημέρωση που είχε δοθεί από την Ε.Δ. Δώνα Κωνσταντίνου αναφορικά με τη διεκπεραίωση των υποθέσεων για την εβδομάδα από 8/2/2021 μέχρι και 12/2/2021 τροποποιείται ως ακολούθως:

  1. Όλες οι συνεχιζόμενες ακροάσεις θα γίνουν κανονικά.
  2. Όλες οι υποθέσεις με έτος καταχώρησης το 2017 θα ξεκινήσουν.
  3. Όλες οι υποθέσεις που αφορούν ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΛΟΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΝΟΜΟ θα ξεκινήσουν.
  4. Αναμένεται να είναι έτοιμοι και να εμφανιστούν στο Δικαστήριο τα ενδιαφερόμενα μέρη (δικηγόροι, κατηγορούμενοι) για τις ακροάσεις με έτος καταχώρησης 2018 (σε περίπτωση που κατηγορούμενος επιθυμεί να παραδεχτεί, τότε ο ίδιος ή ο δικηγόρος του μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνσηanearchou@dc.judicial.gov.cyκαι αυτό προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι μάρτυρες να μην παρουσιαστούν προς αποφυγή συνωστισμού).
  5. Στις υπόλοιπες υποθέσεις (με έτος καταχώρησης 2019 και 2020) οι οποίες είναι ορισμένες για ακρόαση θα δοθεί νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων (ή των κατηγορουμένων όπου εμφανίζονται προσωπικά). Η διαδικασία θα γίνει εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου και μεταξύ των ωρών 08:00πμ-10:00πμ. Στην αίθουσα θα ευρίσκονται όχι περισσότερα από τα επιτρεπόμενα άτομα ανά πάσα στιγμή και τηρουμένων των προνοιών των διαταγμάτων. Εννοείται πως, όπου εμφανίζονται δικηγόροι και εφόσον αναλαμβάνουν την ευθύνη να ενημερώσουν τους κατηγορούμενους, τότε η παρουσία των κατηγορουμένων δεν κρίνεται απαραίτητη. Η Κατηγορούσα Αρχή να μεριμνήσει για τις υποθέσεις αυτές να αποδεσμεύσει τους μάρτυρες έτσι ώστε να αποφευχθεί αχρείαστος συνωστισμός. Από την πιο πάνω αναφορά ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όλες οι υποθέσεις που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.
  6. Όσες υποθέσεις είναι ορισμένες για Γεγονότα και Ποινή και για εξέταση αιτήματος νομικής αρωγής, θα γίνουν κανονικά.
  7. Όσες υποθέσεις είναι ορισμένες για απόδειξη θα προχωρήσουν κανονικά σε απόδειξη.
  8. Όσες υποθέσεις έχουν επιδοθεί και είναι ορισμένες για απάντηση, θα προχωρήσουν κανονικά και εννοείται πως το Δικαστήριο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για  την προστασία όλων. Νοείται ότι, σε περίπτωση που κατηγορούμενος επιθυμεί να παραδεχτεί, αλλά δεν θέλει να παραμείνει εντός του χώρου του Δικαστηρίου, έχει την ευχέρεια να παραδώσει το κατηγορητήριο υπογραμμένο και με σημειωμένη πάνω την παραδοχή του, στον υπεύθυνο κλητήρα έξω από το Δικαστήριο. Επίσης, νοείται ότι δικηγόροι μπορούν να εμφανιστούν εκ μέρους των κατηγορούμενων πελατών τους και να καταχωρήσουν την απάντησή τους, έτσι ώστε να αποφεύγεται η πολυκοσμία.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΣΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ, ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, τήρηση ελάχιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων στην αίθουσα).