SIGNUP
  LOGIN
  1.  

ΓΕΝ.ΑΙΤ. 229/2010

Για Αιτήτρια: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Καθ’ ου η αίτηση: Γ. Λεοντίου, Καθ’ ου η αίτηση: παρών

 

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 13.04.2022

 

Η αίτηση παραμένει για εξέταση/οδηγίες την 09.03.2023 ώρα 08:30. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση με περαιτέρω στοιχεία να καταχωριστεί μέχρι το αργότερο 7 ημέρες προηγουμένως. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 198/2013

Για τη διαχείριση: Σ. Δουχαρίδου, Διαχειρίστρια: απούσα

 

Εκκρεμεί μια αγωγή με αριθμό 341/2015, που ακόμα δεν έχει εκδικαστεί. Εκκρεμούσε και το ποσό της ασφάλειας ζωής. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, και ενόψει της εκκρεμοδικίας δεν αναμένεται η συμπλήρωση σε σύντομο χρόνο. Ασφαλώς η προσπάθεια θα πρέπει να είναι προς εκείνη την κατεύθυνση. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 08.06.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν/εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι, εντός της ίδιας προθεσμίας, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, στους οποίους να εξηγείται ο λόγος μη συμπλήρωσης της διαχείρισης και οι ενέργειες που θα γίνουν για τη συμπλήρωσή της. Η διαχειρίστρια να είναι παρούσα, αν ζητηθεί από το Δικαστήριο. Οι δικηγόροι της διαχείρισης, αν κρίνουν ότι θα πρέπει να κλητεύσουν οποιοδήποτε πρόσωπο (π.χ. πιστωτή με τον οποίο διαπραγματεύονται, λειτουργό ασφαλιστικής εταιρείας ή τμήματος δημόσιας υπηρεσίας από όπου τυχόν αναμένουν, κ.λπ.), στο πλαίσιο του ελέγχου της διαχείρισης, για να υποβοηθηθεί το έργο της συμπλήρωσης της διαχείρισης, μπορούν να το πράξουν.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1580/2015

Για Ενάγουσα: Μ. Α. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Κ. Στιβαρού για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

 

Σε εξέλιξη ακροαματική διαδικασία

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 2059/2015

Για Ενάγουσα: Χρ. Κωνσταντίνου για ChryssesDemetriades& CoLLC, για Εναγόμενους: Ο. Σουσανίδη για Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Κοινή δήλωση των δύο πλευρών κατατίθεται από κοινού και σημειώνεται ως Τεκμήριο  Α. Βάσει του Τεκμηρίου Α, εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων 1, 2, 3, 4, 5, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, για το ποσό των €40.000,00 πλέον τόκος προς 3,2370% ετησίως επί του ποσού αυτού από την 08.12.2022 μέχρι εξόφλησης, με κεφαλαιοποίηση δύο φορές ετησίως, την 30η Ιουνίου και 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, πλέον για τα έξοδα της αγωγής όπως θα υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και θα εγκριθούν από το Δικαστήριο.

 

Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την 30.06.2023. Κατά τη διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης και ανεξάρτητα από αυτήν, η Ενάγουσα θα έχει το δικαίωμα εγγραφής ΜΕΜΟ άμεσα.

 

Εάν εντός της περιόδου της αναστολής εκτέλεσης της απόφασης πληρωθεί από οποιονδήποτε εκ των Εναγόμενων στην Ενάγουσα το συνολικό ποσό των €40.000,00, τότε ολόκληρο το εξ αποφάσεως χρέος (απαίτηση, τόκοι, έξοδα) θα θεωρείται ότι έχει πλήρως διευθετηθεί.

 

Άδεια δίδεται, η ανταπαίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα αναφορικά με την ανταπαίτηση ακυρώνονται.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 729/2016

Για Ενάγουσα: Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Κ. Χ. Σιαηλής

 

Ενόψει της ενημέρωσης ότι γίνεται προσπάθεια εξώδικης διευθέτησης, σε συνάρτηση με το πρόγραμμα του Δικαστηρίου, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 09.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον των Εναγόμενων.Το Δικαστήριο να ενημερωθεί οριστικά και ξεκάθαρα εάν/τι θα εκδικαστεί πριν δεσμεύσει χρόνο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1659/2016

Για Ενάγουσα: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Α.Ν. Νικολάου, Κωνσταντίνος Καλαβάς ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για προγραμματισμό. Βάσει ειδοποίησης (Τεκμ.Α), άδεια δίδεται, η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται άνευ βλάβης, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται.

 

Η ανταπαίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται χωρίς επιφύλαξη, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 439/2017

Για Ενάγοντα: Π. Αγγελίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Χριστάκης Λουκά & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για δηλωτικές/αναγνωριστικές αποφάσεις και αποζημιώσεις σχετικά με υποθήκευση ακινήτου. Υπάρχει αίτημα αναβολής της ακρόασης από μέρους του Εναγόμενου 2, λόγω του προγράμματος του δικηγόρου της Δημοκρατίας σε παλαιότερες υποθέσεις. Ο δικηγόρος του Ενάγοντος επίσης αναφέρει δυσκολία. Το αίτημα δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, καθότι δεν δικαιολογεί, με βάση τη νομολογία, αναβολή ακρόασης, ωστόσο είναι κατανοητό πως, εφόσον η υπόθεση θα εκδικαστεί, είναι αναγκαίος ο επαναπρογραμματισμός της, για πρακτικούς λόγους. Και στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου, στον άμεσο χρόνο, υπάρχουν υποθέσεις κάπως παλαιότερες, που έχουν χρονική προτεραιότητα να ακουστούν. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 31.05.2023 ώρα 10:30.

 

Οδηγίες ακρόασης

 

  1. Προϋπολογίζεται να χρειαστείπερίπου 2δικάσιμοι, η πρώτη για τους μάρτυρες του Ενάγοντος (και τους δύο) και δεύτερη για τους μάρτυρες των Εναγόμενων 1 και 2 (εάν θα προσκομίσουν μαρτυρία). Το Δικαστήριο δεν ακούει μαρτυρία για νομικά ζητήματα.

 

  1. Ο Ενάγων και η Εναγόμενη 1, το αργότερο 10 ημέρες πριν από την ακρόαση, να κατονομάσουν τους εκτιμητές που επικαλούνται, και να παραδώσουν εκθέσεις εκτίμησης (να ετοιμαστούν) στην άλλη πλευρά.

 

  1. Ένορκες δηλώσεις όλων των μαρτύρων της πλευράς του Ενάγοντοςμαζί με τυχόν έγγραφα από όσα περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων,ή εναλλακτικά γραπτές δηλώσεις τους με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 μαζί με όλα τα έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη (εφόσον περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων) να καταχωριστούν/να δοθούν στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο, ώστε κατά τη δικάσιμο η προφορική μαρτυρία να περιοριστεί, αν είναι δυνατόν, σε συμπληρώσεις της κυρίως εξέτασης και στην αντεξέταση των μαρτύρων. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν για τη μαρτυρία των Εναγόμενων, όταν θα οριστείη ημερομηνία της παρουσίασής της.

 

  1. Εάν οποιαδήποτε από τις διάδικες πλευρές έχει άλλα έγγραφα να παρουσιάσει που δεν αποκάλυψε, να αιτηθεί πριν από τη δικάσιμο να καθοριστούν με συγκεκριμένο διάταγμα, προς αποφυγή ενστάσεων σε τέτοιες βάσεις κατά τη διαδικασία.

 

  1. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), ενόψει και της φύσης της διαφοράς δεν προβλέπεται ανάγκη επέκτασης προς το παρόν.

 

  1. Η ακρόαση να περιοριστεί στα αμφισβητούμενα θέματα, τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα(π.χ. το γεγονός ότι έγινε η υποθήκευση και εκδόθηκα σχετικά έγγραφα, τα έγγραφα υποθήκευσης, κ.λπ.) να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

 

  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά, από τους δικηγόρους, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

 

  1.  

ΕΦΕΣΗ 238/2017

Για Εφεσείοντες: Ν.Α. Νικήτα, για Εφεσίβλητη: Α. Πολυδώρου

 

Η Έφεση παραμένει για Προγραμματισμό την 09.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εφεσίβλητης. Τυχόν ενέργειες για υποκατάσταση των Εφεσειόντων και συνέχιση να γίνουν στο μεσοδιάστημα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1317/2018

Για δικηγόρους-αιτητές: Σιαηλής & Σιαηλή ΔΕΠΕ, Καθ’ ου η αίτηση: απών

 

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 16.02.2021 (για έξοδα)

 

Δεν έχει εκτελεστεί το ένταλμα. Δίδονται οδηγίες στους δικηγόρους/αιτητές, να εκδοθεί κλήση προς τον αρμόδιο αστυνομικό εκτέλεσης των ενταλμάτων, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν εκτελείται το ένταλμα. Εάν δεν μπορεί να εξαναγκαστεί η παρουσία του Καθ’ ου η αίτηση για σκοπούς μαρτυρίας, να προχωρήσει να με απόδειξη. Η αίτηση παραμένει για Απόδειξη/έλεγχο την 09.03.2023 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 239/2019

Για διαχείριση: Α. Κακογιάννης & Σία ΔΕΠΕ, εκτελέστρια/διαχειρίστρια: απούσα

 

Εκκρεμούσε η μεταβίβαση του ακινήτου. Η ενημέρωση είναι πως οι αγοραστές ακόμα δεν εξασφάλισαν το δάνειο. Η εισήγηση του Δικαστηρίου είναι να γίνει η μεταβίβαση στους κληρονόμους που μπορούν στη συνέχεια να το πωλήσουν όπως επιθυμούν, με άνεση χρόνου. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 08.06.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν/εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι, εντός της ίδιας προθεσμίας, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, στους οποίους να εξηγείται ο λόγος μη συμπλήρωσης της διαχείρισης και οι ενέργειες που θα γίνουν για τη συμπλήρωσή της. Η διαχειρίστρια να είναι παρούσα, αν ζητηθεί από το Δικαστήριο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 548/2019

Για Ενάγουσα: Γρ. Φιλίππου, για Εναγόμενο: Η.Ν. Ηρακλέους

 

Αίτηση της Ενάγουσας ημερομηνίας 10.08.2021 για συνοπτική απόφαση

 

Ενόψει της ενημέρωσης για προσπάθειες διευθέτησης της αγωγής, η αίτηση παραμένει για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 09.3.2023 ώρα 08:30.

 

Αίτηση του Εναγόμενου ημερομηνίας 02.11.2021 για επέκταση του χρόνου καταχώρισης τροποποιημένης Έκθεσης Υπεράσπισης και Ανταπαίτησης

 

Ενόψει της ενημέρωσης για προσπάθειες διευθέτησης της αγωγής, η αίτηση παραμένει για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 09.3.2023 ώρα 08:30.

 

Αίτηση του Εναγόμενου ημερομηνίας 25.11.2021 για παραμερισμό του κλητηρίου εντάλματος

 

Ενόψει της ενημέρωσης για προσπάθειες διευθέτησης της αγωγής, η αίτηση παραμένει για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 09.3.2023 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 758/2019

Για Ενάγοντα: E. ErotokritouLLC, για Εναγόμενο 1: Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: Α. Νοβριάδης

 

Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 22.11.2023 ώρα 10:30. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Ισχύουν οι ενδεικτικοί χρόνοι της Δ.30,κ.8(γ), εκτός εάν το Δικαστήριο ορίσει διαφορετικά. Τυχόν παραδεκτά έγγραφα/γεγονότα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Σε περίπτωση εξώδικης διευθέτησης, το Δικαστήριο να ενημερωθεί έγκαιρα, για να διαθέσει τον χρόνο του.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1109/2019

Για Ενάγουσα: GiorgosLandasLLC, για Εναγόμενους 1 και 2: Μ. Πιερή, για Εναγόμενη 3: Α. Μιχαήλ

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για τραπεζικό χρέος, ειδικότερα δάνειο τακτής προθεσμίας, εξασφαλισμένο με εκχώρηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από πωλητήριο και με υποθήκη. Οι Εναγόμενοι 1 και 2 αρνούνται την απαίτηση και προβάλλουν θέσεις σχετικά με το κύρος των επίδικων συμφωνιών, διαζευκτικά αμφισβητούν τον τερματισμό, και θέτουν θέματα παράβασης υποχρεώσεων της Τράπεζας. Η Εναγόμενη 3, πωλήτρια εταιρεία, έχει μεταξύ άλλων τη θέση ότι η εγγύησή της ήταν μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης του ξεχωριστού τίτλου και δεν συνιστούσε ανάληψη υποχρέωσης πληρωμής του χρέους των πελατών της. Το Δικαστήριο είναι απασχολημένο με παλαιότερες χρονικά υποθέσεις, που προηγούνται να ακουστούν, περιλαμβανομένων υποθέσεων της ίδιας φύσης με αυτήν, ώστε να μην παρέχεται ο χρόνος ακρόασης της μαρτυρίας της υπόθεσης αυτής σήμερα ή σε άμεσο χρόνο. Ο επαναπρογραμματισμός, που είναι αναγκαίος, δίδει την ευκαιρία να δοθούν οδηγίες σχετικά με την ακρόαση, με προοπτική τη σύντμηση του χρόνου που θα χρειαστεί για την προφορική μαρτυρία. Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 23.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

 

Οδηγίες ακρόασης

 

  1. Προϋπολογίζεται να χρειαστούν περίπου 3δικάσιμοι, η πρώτη για την παρουσίαση της μαρτυρίας της Ενάγουσας αναφορικά με την απαίτησή της, η δεύτερη για την παρουσίαση της μαρτυρίας των Εναγόμενων 1, 2 και 3, εάν θα προσκομιστεί, και η τρίτη για τη μαρτυρία της Ενάγουσας ως προς τα θέματα για τα οποία το αποδεικτικό βάρος είναι στους Εναγόμενους (π.χ. παραβάσεις καθηκόντων Ενάγουσας, παρανομίες, κ.λπ.), εάν κρίνει ότι χρειάζεται. Εννοείται ότι είναι ένας προκαταρκτικός προσδιορισμός, που μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά τον χρόνο εκδίκασης. Δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης συνεχών ημερομηνιών στην παρούσα φάση.

 

  1. Ένορκες δηλώσεις όλων των μαρτύρων της πλευράς της Ενάγουσαςμαζί με τυχόν έγγραφα από όσα περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων,ή εναλλακτικά γραπτές δηλώσεις τους με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 μαζί με όλα τα έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη (εφόσον περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων) να καταχωριστούν/να δοθούν στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο, ώστε κατά τη δικάσιμο η προφορική μαρτυρία να περιοριστεί, αν είναι δυνατόν, σε συμπληρώσεις της κυρίως εξέτασης και στην αντεξέταση των μαρτύρων. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν για τη μαρτυρία των Εναγόμενων, όταν θα οριστείη ημερομηνία της παρουσίασής της.

 

  1. Εάν οποιαδήποτε από τις διάδικες πλευρές έχει άλλα έγγραφα να παρουσιάσει που δεν αποκάλυψε, να αιτηθεί πριν από τη δικάσιμο να καθοριστούν με συγκεκριμένο διάταγμα, προς αποφυγή ενστάσεων σε τέτοιες βάσεις κατά τη διαδικασία.

 

  1. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), ενόψει και της φύσης της διαφοράς δεν προβλέπεται ανάγκη επέκτασης προς το παρόν.

 

  1. Η ακρόαση να περιοριστεί στα αμφισβητούμενα θέματα, τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφανα δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα να δώσει περαιτέρω οδηγίες σε σχέση με ζητήματα λογαριασμών.

 

  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά, από τους δικηγόρους, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

 

  1.  

ΕΦΕΣΗ 19/2022

I-JUSTICE

ΓιαΕφεσείοντες: Χρ. ΠερικλέουςγιαMichael Kyprianou & Co LLC, γιαΕφεσίβλητη: ΤΜΠαπαϊσιδωρουγιαΟμήρου& ΟμήρουΔΕΠΕ

 

Η Έφεση αφορά σε διαιτητική απόφαση. Έχουν κατατεθεί από αμφότερες τις πλευρές αγορεύσεις, στο περιεχόμενο των οποίων περιορίστηκαν οι δύο πλευρές. Η απόφαση επιφυλάσσεται.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 47/2022

Για Αιτητή: αυτοπροσώπως, για Καθ’ ων η αίτηση: A. Neophytou& CoLLC

 

Αίτηση ημερομηνίας 14.11.2022 για αναστολή εκτέλεσης απόφασης

 

Η πλευρά των Καθ’ ων η αίτηση κατέθεσε αγόρευση της οποίας υιοθέτησε το περιεχόμενο, ο Αιτητής, ο οποίος εμφανίζεται αυτοπροσώπως, ζήτησε περαιτέρω χρόνο, να προσπαθήσει να βρει δικηγόρο για να τον βοηθήσει. Πρόκειται για υπόθεση που εκδικάστηκε συνοπτικά και εκδόθηκε διάταγμα έξωσης του, εφόσον η μόνη θέση του ουσιαστικά, και τώρα με την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης, είναι πως έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ως συνταξιούχος, και δεν έχει πού αλλού να μείνει με τόσο χαμηλό ποσό. Του εξηγήθηκε πως θα πρέπει να βρει τρόπο να λύσει το στεγαστικό του ίσως μέσω των κρατικών αρχών. Προς το παρόν, δεν βρίσκει δικηγόρο καθότι δεν μπορεί να πληρώσει, και θεωρεί πως επειδή οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος είναι δικηγόροι, δεν θα τα καταφέρει. Του λέχθηκε να αποταθεί, εάν επιθυμεί, στον δικηγορικό σύλλογο για σχετική βοήθεια. Του εξηγήθηκε επίσης πως η απόφαση που εκδόθηκε είναι εκτελεστή, που σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξασφαλίσουν ένταλμα για την έξωσή του. Η αίτηση παραμένει για Ακρόαση (αγορεύσεις), για να διευθετήσει το θέμα της εκπροσώπησής του/αγόρευσής του ο Αιτητής, την 13.01.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον των Καθ’ ων η αίτηση.

 

  1.  

ΓΕΝ.ΑΙΤ. 180/2022

I-JUSTICE

Για Αιτητή: Ε. Μαυρικίου για Λ. Μαυρίκιος, για Καθ’ ης η αίτηση πωλήτρια εταιρεία: καμία εμφάνιση, για ΕΚΓ Πάφου: καμία εμφάνιση

 

Έχει εξεταστεί η συμπληρωματική ένορκη δήλωση. Δεν υπάρχουν ενυπόθηκοι πιστωτές. Υπάρχει ΜΕΜΟ που καταχώρισε το Τμήμα Φορολογίας την 21.07.2022 ως εγγύηση με βάση το άρθρο 9Δ του περί Εισπράξεως Φόρων Νόμου 31/1962 ως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 80(Ι)/2014. Η υπό εξέταση αίτηση καταχωρίστηκε την 14.07.2022. Με δεδομένο ότι η εκπρόθεσμη κατάθεση του Πωλητηρίου Εγγράφου ημερομηνίας 18.10.1991 επηρεάζει την εγγύηση αυτή [δυνατότητα διαγραφής της και μεταβίβασης του πωλούμενου για το οποίο υπάρχει κατατεθειμένο πωλητήριο με βάση τις διατάξεις του Νόμου 9/1965 για τους εγκλωβισμένους αγοραστές (χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα ακρόασης)], σε συνάρτηση με το ότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από το 1991 στη διάρκεια των οποίων υπήρξε διαφοροποίηση της νομικής κατάστασης του ακινήτου [ενόσω η πωλήτρια εταιρεία ήταν η εγγεγραμμένη ιδιοκτήτρια του ακινήτου και φέρονταν ως τέτοια δημόσια, αποκτήθηκαν δικαιώματα ή και υποχρεώσεις], και έχοντας υπόψη πως η κατάθεση σύμβασης πώλησης δεν συνιστά απλό εμπράγματο βάρος ως προς τη φύση του αλλά δηλοί ταυτόχρονα και διάθεση της κυριότητας της ακίνητης περιουσίας και πως για την αναγκαστική εκτέλεση σύμβασης που είναι εκτελεστή δεν απαιτείται κατ’ ανάγκη κατάθεση με βάση τον περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση) Νόμο 80(Ι)/2011, και θεωρώντας επιβεβλημένη τη διασφάλιση του δίκαιου της διαδικασίας, κρίνω ότι θα πρέπει να λάβει γνώση της αίτησης αυτής το Τμήμα Φορολογίας, ούτως ώστε, εάν επιθυμεί, να ακουστεί. Η παροχή δυνατότητας ακρόασής του Τμήματος Φορολογίας, βάσει του επηρεασμού της εγγύησής του, είναι για σκοπούς διασφάλισης της διαδικασίας, ενόψει της υφιστάμενης νομολογίας, και δεν σημαίνει ότι εμποδίζεται η εκπρόθεσμη κατάθεση, εάν καταδειχθεί, κατόπιν και της κλήσης ή και ακρόασης του εμπράγματου πιστωτή, πως είναι δίκαιο και εύλογο να επιτραπεί. Εκ πρώτης όψεως δηλαδή, δεν παρέχεται η εικόνα σκοπιμότητας ως προς την παράλειψη της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των αγοραστών με βάση τον νόμο ως εκάστοτε είχε. Έναντι όμως στις υποχρεώσεις που απορρέουν από μια σύμβαση που περιέχει υποσχέσεις, το Τμήμα Φορολογίας κατέχει βάρος επί του πράγματος, που θεώρησε (λόγω της αδράνειας των αγοραστών) περιουσία της πωλήτριας εταιρείας, επί της οποίας εφάρμοσε νόμο για να εξασφαλίσει εγγύηση. Η αίτηση ορίζεται για περαιτέρω εξέταση την 23.12.2022 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες η αίτηση μαζί με τις ένορκες δηλώσεις που την υποστηρίζουν να επιδοθεί στο Τμήμα Φορολογίας μέχρι την 16.12.2022, που μπορεί να εμφανιστεί κατά την ημερομηνία και ώρα που είναι ορισμένη η αίτηση και να δείξει τυχόν λόγο για τον οποίον το Δικαστήριο δεν θα πρέπει να ασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια υπέρ της εκπρόθεσμης κατάθεσης του πωλητηρίου συμβολαίου. Σε περίπτωση παράλειψης εμφάνισης και έντασης του Τμήματος Φορολογίας, βάσει της υφιστάμενης μαρτυρίας, το Δικαστήριο θα επιτρέψει την εκπρόθεσμη κατάθεση. Εναλλακτικά της επίδοσης, μπορεί να προσκομιστεί συγκατάθεση του Τμήματος Φορολογίας στην εκπρόθεσμη κατάθεση.

 

 

  1.  

ΓΕΝ.ΑΙΤ. 258/2022

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Ε & Μ Κωνσταντινίδου ΔΕΠΕ, για Καθ’ ου η αίτηση: Κ. Δημητρίου (να καταχωριστεί διοριστήριο/εμφάνιση)

 

Η αίτηση παραμένει για Οδηγίες την 11.01.2023 ώρα 08:30, τυχόν ένσταση μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΕΦΕΣΗ 280/2022

I-JUSTICE

Για Εφεσείουσα: Χλωρακιώτης & Φλωράκη ΔΕΠΕ, για Εφεσίβλητο 1: Ν. Βασιλείου για ΓΕ, για Εφεσίβλητο 2: Ευτύχιος Πίτρος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

 

Η Έφεση παραμένει για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 09.03.2023 ώρα 08:30. Οι ενστάσεις/υπερασπίσεις των Εφεσιβλήτων να καταχωριστούν μέχρι και την 28.02.2023. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 329/2022

I-JUSTICE

Για Εναγόμενη 2/Αιτήτρια: Κ. Β. Χιταρίδου, για Εναγόμενη 1/ Καθ’ ης η αίτηση: Κώστας Μελάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

 

Αίτηση ημερομηνίας 11.11.2022 για ανταλλαγή δικογράφων μεταξύ συνεναγομένων

 

Η αίτηση παραμένει για εξέταση την 17.02.2023 ώρα 08:30. Τυχόν ένσταση να καταχωριστεί μέχρι τότε. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εναγόμενης 2.

 

 

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

  1.  

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2799/2014

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Συνεχιζόμενη – θα διευθετηθεί

  1.  

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

22.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 527/2015

Τραπεζικό χρέος

23.12.2022

Θα διευθετηθεί

  1.  

Αγωγή 577/2015

Παράβαση σύμβασης

23.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 689/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 718/2015

ΧΧΧ

13.12.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 759/2015

Τραπεζικό χρέος

12.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 800/2015

Κατακράτηση εισπράξεων εισιτηρίων όπερας

13.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

24.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1580/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

ΧΧΧ

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

12.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 177/2016

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

20.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

15.12.2022

Συνεχιζόμενη