SIGNUP
  LOGIN
     

1.      

 

ΑΓΩΓΗ 578/2010

Για Αιτήτρια: Χ. Ζόππος

Αίτηση ημερομηνίας 13.12.2022 για ανανέωση ΜΕΜΟ

Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης. Καμία διαταγή για έξοδα.

2.      

ΑΓΩΓΗ 888/2015

Για Ενάγοντα: Α. Κορακίδου με Κ. Χριστοφόρου για Aristi Korakidou-Makridou LLC, για Εναγόμενο: Ι. Νεοφύτου για Μούζουρου & Νεοφύτου ΔΕΠΕ

Η αγωγή ήταν ορισμένη για συνέχιση της ακρόασης (τελικές αγορεύσεις) την 20.01.2023, ημερομηνία κατά την οποία ο φάκελος δεν είχε τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου. Τέθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, αμφότερες οι πλευρές είχαν ήδη αποστείλει ηλεκτρονικά γραπτές αγορεύσεις, περιοριζόμενες στα κείμενα τους. Η απόφαση επιφυλάσσεται.

3.      

ΑΓΩΓΗ 1547/2015

 

Για Ενάγοντα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Κ. Στιβαρού για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Λόγω της εξάντλησης του χρόνου με την ακρόαση της μαρτυρίας της 1580/2015, δεν αρκούσε ο χρόνος για να ακουστεί ο ίδιος μάρτυρας και σε αυτή την υπόθεση. Η αγωγή προγραμματίζεται για συνέχιση της ακρόασης την 02.03.2023 ώρα 10:30, για την παρουσίαση και ολοκλήρωση της μαρτυρίας του εκτιμητή της πλευράς του Ενάγοντος. Έξοδα στην πορεία.

4.      

ΑΓΩΓΗ 1580/2015

 

Για Ενάγουσα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Κ. Στιβαρού για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η ακρόαση συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της μαρτυρίας του ΜΕ2 (εκτιμητή της πλευράς της Ενάγουσας). Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως δεν θα έχει άλλο μάρτυρα, ενόψει και της διασαφήνισης σε σχέση με τα επίδικα θέματα. Η αγωγή ορίζεται για συνέχιση της ακρόασης την 06.02.2023 ώρα 10:30 για την παρουσίαση της μαρτυρίας (εκτιμητή) της πλευράς της Εναγόμενης. Έξοδα στην πορεία.

5.      

ΑΓΩΓΗ 1777/2015

Για εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσα: Α. Κακογιάννη, για εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενους: καμία εμφάνιση

Ένορκη δήλωση απόδειξης της ανταπαίτησης σημειώνεται ως Τεκμ.Α. Έχω εξετάσει τη μαρτυρία που προσκομίστηκε, που είναι αναντίλεκτη, και επαρκεί για την απόδειξη της ανταπαίτησης. Εκδίδεται απόφαση υπέρ της εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσας και εναντίον των εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενων 1, 2, 3 και 4, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως οι παράγραφοι 12 (Α)(Β) της ένορκης δήλωσης.

6.      

ΑΓΩΓΗ 1547/2016

Για Ενάγοντα: Κ. Μαραβελάκη για Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Π. Ευθυμίου για Παύλος Γ. Ευθυμίου ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για αμοιβή για πρόσθετες εργασίες χωματουργικών. Οι Εναγόμενοι ισχυρίζονται πως υπήρξε εξόφληση όλων των τιμολογίων που εξέδωσε ο Ενάγων για όλες τις εργασίες που παρείχε, ενώ δεν υπήρξε προφορική εγγύηση ή άλλη συμφωνία για πρόσθετες εργασίες. Η ακρόαση της υπόθεσης άρχισε σήμερα με την εκ συμφώνου κατάθεση έγγραφης μαρτυρίας. Η αγωγή προγραμματίζεται για συνέχιση της ακρόασής της την 23.02.2023 ώρα 10:30, ημερομηνία κατά την οποία να παρουσιαστεί η προφορική μαρτυρία του αρμοδίου κρατικού υπαλλήλου και του Ενάγοντος. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί ακόμα μία δικάσιμος, για την παρουσίαση της μαρτυρίας και της πλευράς των Εναγόμενων. Δεν είναι εφικτό να δοθεί από τώρα άλλη ημερομηνία. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, για οποιονδήποτε μάρτυρα, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο μία καθαρή ημέρα προηγουμένως, για να μην διακοπεί η διαδικασία. Έξοδα στην πορεία.

7.      

ΑΓΩΓΗ 180/2017

Για Ενάγοντα: Χρ. Σιμιλλίδης, για Εναγόμενο: Α. Τ. Μάγου

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για αποζημίωση για ζημιά που υπέστη ο Ενάγων ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του σε δημόσιο δρόμο, που είναι η θέση του πως προήλθε από πράξεις/παραλείψεις του Εναγόμενου σε σχέση με τη συντήρηση του δρόμου που συνιστούν αμέλεια ή παράβαση νόμιμου καθήκοντος. Ο Εναγόμενος αρνείται την ευθύνη και τη ζημιά και ισχυρίζεται ότι ευθύνη για το ατύχημα είχε ο Ενάγων, λόγω της οδικής του συμπεριφοράς. Το Δικαστήριο είναι απασχολημένο σήμερα με ακροάσεις παλαιότερων χρονικά υποθέσεων του 2015 και 2016. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για ακρόαση 03.05.2023 ώρα 10:30. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 3 δικάσιμοι, εκτός αν περιοριστεί η έκταση των επιδίκων θεμάτων, ιδίως των ιατρικών. Αν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθούν στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Οποιαδήποτε πλευρά χρειάζεται να αποκαλύψει περαιτέρω έγγραφα, να το πράξει το αργότερο 10 ημέρες πριν τη δίκη, συμπληρωματική ένορκη δήλωση, και να δώσει αντίγραφα στην άλλη πλευρά. Τυχόν παραδεκτά έγγραφα/γεγονότα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Έξοδα στην πορεία.

8.      

ΑΓΩΓΗ 39/2018

Για Ενάγοντα: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Μ. Μιλτιάδου, για Τριτοδιάδικο: Γ. Σιαηλής

Βάσει ειδοποίησης (Τεκμ.Α), άδεια δίδεται, τόσον η απαίτηση του Ενάγοντος εναντίον των Εναγόμενων όσο και η απαίτηση των Εναγόμενων εναντίον του Τριτοδιάδικου αποσύρονται και απορρίπτονται ως εξωδίκως διευθετηθείσες. Καμία διαταγή για έξοδα.

9.      

ΑΓΩΓΗ 917/2018

Για Ενάγοντες: Πανάγος & Πανάγος ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (έλεγχο της προώθησής της & προγραμματισμό) την 25.04.2023 ώρα 08:30. Μέχρι τότε, να έχουν ολοκληρωθεί οποιεσδήποτε ενέργειες σε σχέση με την εκπροσώπηση των Εναγόντων και τη μελέτη της υπόθεσης. Σε περίπτωση μη διευθέτησης, να είναι παρόντες οι δικηγόροι που θα χειριστούν την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης, για να γίνει ουσιαστική μνεία, και να δοθούν οδηγίες για την ακρόαση. Η αγωγή είναι στις υποθέσεις που παρουσιάζουν καθυστέρηση. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον της Εναγόμενης.

10.   

ΑΓΩΓΗ 198/2019

Για Ενάγουσα: Α. Πολυδώρου, για Εναγόμενο: Μ. Κάιζερ

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για τραπεζικά χρέη. Υπάρχει ανταπαίτηση σχετικά με το κύρος των συμφωνιών. Το Δικαστήριο, σήμερα και στον άμεσο χρόνο, είναι απασχολημένο με την ακρόαση μαρτυρίας παλαιότερων χρονικά υποθέσεων, περιλαμβανομένων υποθέσεων της ίδιας φύσης, ώστε να μην υπάρχει χρόνος σήμερα για ακρόαση της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 06.12.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

11.   

ΔΙΑΧ. 439/2019

Για διαχείριση: Ν. Δημοσθένους με Μ. Λαμπριανού για Αργυρού & Δημοσθένους ΔΕΠΕ, διαχειρίστριες: απούσες

Η διαχείριση τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου λόγω μη συμμόρφωσης με τον νόμο, για σκοπούς ελέγχου. Ένορκη δήλωση επίδοσης ειδοποίησης προς τη μία εκ ων διαχειριστών σημειώνεται ως Τεκμ. Α. Όπως ενημέρωσε σήμερα ο κ. Δημοσθένους, η δυσκολία είναι με το τμήμα φορολογίας και την εξασφάλιση του φοροαπαλλακτικού. Τον Αύγουστο του 2022, ζήτησαν εννέα σημεία, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν τα οκτώ. Οι διαχειρίστριες είναι δύο και υπάρχει και δυσκολία επικοινωνίας και συντονισμού για τις διαδικασίες. Μέσα στον Φεβρουάριο, όμως, θα διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον φόρο και θα μπορέσει να προχωρήσει και η διανομή. Ενόψει του ότι πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με το άρθρο 45(Ι) Κεφ.189 όσον αφορά τους λογαριασμούς περιουσίας, δεν μπορεί να δοθεί χρόνος και για να ολοκληρωθεί η διανομή, θα δοθεί όμως επαρκής χρόνος για συμμόρφωση, με την καταχώριση των λογαριασμών περιουσίας. Η διαχείριση παραμένει για έλεγχο την 25.04.2023 ώρα 08:30. Ενδιάμεσοι λογαριασμοί περιουσίας να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Οι διαχειρίστριες να ενημερωθούν από τον δικηγόρο της διαχείρισης.

12.   

ΑΓΩΓΗ 908/2020

Για Ενάγουσα: Σ. Ευθυβούλου για Νίκος Παπακλεοβούλου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Π. Φιλίππου για Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Αμφότερες οι πλευρές αναφέρουν πως έχουν καταλήξει σε εξώδικο συμβιβασμό, αλλά χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για υλοποίηση, που περιλαμβάνει και πώληση ακινήτου. Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 24.02.2023 ώρα 10:30.

13.   

ΕΤΑΙΡΕΙΑ 8/2021

Για Αιτητή: Ε. Λεμονιάτη, για ενδιαφερόμενα πρόσωπα: Ν. Στυλιανού

Δίδονται οδηγίες ως προς τη διαδικασία ακρόασης: Η ακρόαση της αίτησης να γίνει με μαρτυρία, δια ένορκων δηλώσεων (εάν χρειάζεται αντεξέταση, μπορεί να ζητηθεί). Ο αιτητής, εντός 30 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσει τη δική του γραπτή μαρτυρία (στην έκταση που καλύπτεται από την υφιστάμενη/αρχική ένορκη δήλωση, να το αναφέρει). Ακολούθως, τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να καταχωρίσουν τη δική τους γραπτή μαρτυρία (στην έκταση που καλύπτονται από την υφιστάμενη/αρχική ένορκη δήλωση, να το αναφέρουν), εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αίτηση ορίζεται για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 25.04.2023 ώρα 08:30. Αφού εξεταστεί η έγγραφη μαρτυρία κάθε πλευράς και ότι δεν υπάρχουν άλλες ανάγκες σε σχέση με την μαρτυρία, θα δοθεί σύντομη ημερομηνία για ακρόαση/αγορεύσεις. Έξοδα στην πορεία.

(σημ.: Το Δικαστήριο δεν έδωσε άδεια για οποιαδήποτε τροποποίηση της αίτησης, ούτε τροποποίηση τέτοιας φύσης αιτήσεων γίνεται με τη Δ.25 ΚΠΔ. Ό,τι έχει ενώπιον του το Δικαστήριο και μπορεί να λάβει υπόψη είναι η αρχική αίτηση και η ένσταση, που έχουν τον ρόλο δικογράφων, ακούγεται μαρτυρία στο πλαίσιο αυτών. Το Δικαστήριο μπορεί να επιτρέψει την τροποποίηση αίτησης, εάν καταδειχθεί η ανάγκη και δικαιολογείται. Δεν εκκρεμεί κάποια αίτηση).

14.   

ΑΓΩΓΗ 529/2021

Για Ενάγουσα: Michael Kyprianou & Co LLC, για Εναγόμενους: Στυλιανός Ν. Χριστοφόρου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, η Ενάγουσα να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, οι Εναγόμενοι να καταχωρίσουν τον δικό τους ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 25.04.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

15.   

ΑΓΩΓΗ 838/2021

Βάσει ειδοποίησης ημερομηνίας 23.01.2023 (Τεκμ.Α), η αγωγή εναντίον όλων των Εναγόμενων αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα, χωρίς βλάβη οποιωνδήποτε άλλων δικαιωμάτων της Ενάγουσας, και χωρίς έξοδα.

16.   

ΑΓΩΓΗ 847/2021

Βάσει ειδοποίησης ημερομηνίας 23.01.2023 (Τεκμ.Α), η αγωγή εναντίον όλων των Εναγόμενων αποσύρεται και απορρίπτεται ως εξωδίκως διευθετηθείσα, χωρίς βλάβη οποιωνδήποτε άλλων δικαιωμάτων της Ενάγουσας, και χωρίς έξοδα.

17.   

ΑΓΩΓΗ 538/2022

I-JUSTICE

Για Εναγόμενο/Αιτητή: Θ. Δρυμιώτου για Σιαηλής & Σιαηλή ΔΕΠΕ, για Ενάγουσα/Καθ’ ης η αίτηση: Α. Ευαγόρου για Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 19.09.2022 για απόρριψη της αγωγής λόγω μη προώθησης


Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Απαίτησης της Ενάγουσας επεκτείνεται μέχρι και την 20.01.2023 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ του Εναγόμενου και εναντίον της Ενάγουσας, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν στο τέλος της αγωγής.

18.   

ΑΓΩΓΗ 809/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Ν. Δημοσθένους

Αίτηση ημερομηνίας 16.12.2022 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ των Εναγόμενων επεκτείνεται μέχρι και την 05.01.2023 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων όπως υπολογιστούν/εγκριθούν στο τέλος της αγωγής.

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά/συνεχιζόμενες

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

1.        

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

2.        

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

3.        

Αγωγή 577/2015

Συμβατική διαφορά

14.02.2023

Συνεχιζόμενη

4.        

Αγωγή 689/2015

Τραπεζικό χρέος

13.02.2023

Πρέπει να περατωθεί

5.        

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

6.        

Αγωγή 1389/2015

Κτηματομεσιτικά

22.02.2023

Συνεχιζόμενη

7.        

Αγωγή 1427/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

27.01.2023

Συνεχιζόμενη

8.        

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

02.03.2023

Συνεχιζόμενη

9.        

Αγωγή 1580/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

06.02.2023

Συνεχιζόμενη

10.     

Αγωγή 1677/2015

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

08.02.2023

Συνεχιζόμενη

11.     

Αγωγή 2069/2015

Οχληρία/επέμβαση

09.02.2023

Συνεχιζόμενη

12.     

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

17.02.2023

28.02.2023

Συνεχιζόμενη

13.     

Αγωγή 2379/2015

Αγωγή 2378/2015

Κοινόχρηστα

21.02.2023

Συνεχιζόμενες

14.     

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

30.01.2023

Συνεχιζόμενη

15.     

Αγωγή 1547/2016

Χωματουργικές εργασίες

23.02.2023

Συνεχιζόμενη

16.     

Αγωγή 1089/2017

Δάνειο μεταξύ συγγενών από το 1995

01.03.2023

Ηλικιωμένος Ενάγων