SIGNUP
  LOGIN
     

1.      

ΑΓΩΓΗ 1179/2009

Για Αιτητή: Δ. Καρακώστα

Αίτηση ημερομηνίας 12.01.2023 για άδεια εκτέλεσης

Εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου δίδεται άδεια εκτέλεσης ως η αίτηση, καμία διαταγή για έξοδα.

2.      

ΑΓΩΓΗ 759/2015

Για Ενάγουσα: Ε. Κων/νίδου (κα) για Ε & Μ Κωνσταντινίδου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 2 και 3: Δ. Παναούτας για Δημήτρης Παναούτας & Συνεργάτες, Εναγόμενοι 2 και 3: παρόντες

Εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Ενάγουσας κα εναντίον των Εναγόμενων 2 και 3, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, και αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα μετά του Εναγόμενου 1 με βάση τη δικαστική απόφαση ημερομηνίας 20.01.2023:

Α. Για το ποσό των €70.360,26, πλέον τόκος προς 7,50% ετησίως επί του ποσού των €70.199,39 από την 12.01.2023 μέχρι εξόφλησης, με δικαίωμα κεφαλαιοποίησης δύο φορές ετησίως, την 30η Ιουνίου και 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Β. Για το ποσό των €46.176,24, πλέον τόκος προς 7,50% ετησίως επί του ποσού των €46.054,17, από την 12.01.2023 μέχρι εξόφλησης, με δικαίωμα κεφαλαιοποίησης δύο φορές ετησίως, την 30η Ιουνίου και 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Γ. Για τα έξοδα, όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο (για τα έξοδα που είναι κοινά και για τον Εναγόμενο 1, ένα σετ εξόδων).

Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμα για εκποίηση του ενυπόθηκου ακινήτου, ως η παράγραφος 29(Ι) της Έκθεσης Απαίτησης της Ενάγουσας.

Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης και του διατάγματος για περίοδο 6 μηνών από σήμερα. Τα δικηγορικά έξοδα είναι άμεσα πληρωτέα. Κατά τη διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης και ανεξάρτητα από αυτήν, η Ενάγουσα θα έχει το δικαίωμα για άμεση εγγραφή ΜΕΜΟ.

(σημ.: οποιοδήποτε ποσό υπερβαίνει τις €100.000,00 είναι τόκοι και δεν υφίσταται ζήτημα δικαιοδοσίας).

3.      

ΑΓΩΓΗ 1870/2015

Για Ενάγοντα: Λ. Χ’Νεοφύτου για Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, Η. Ηλιάδης, για Εναγόμενο: Κ. Ερωτοκρίτου για Ε. Ερωτοκρίτου & Σία

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις λόγω εργατικού ατυχήματος. Ο Ενάγων ήταν και εκ ων διευθυντών της Εναγόμενης. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασίας, όταν κατά τη διαδικασία μετακίνησης και μεταφοράς πλάκας μαρμάρων με ανυψωτικό μηχάνημα από τον οδηγό, υπάλληλο της Εναγόμενης και υπεύθυνο ασφαλείας, έσπασε το μάρμαρο και χτύπησε τον Ενάγοντα. Καταλογίζει ευθύνη στην Εναγόμενη εταιρεία, η οποία (δια της ασφαλιστικής εταιρείας) την αρνείται, γιατί ήταν ο ίδιος ο Ενάγων ο μοναδικός διευθυντής της Εναγόμενος εταιρείας και ήταν ο ίδιος που έπρεπε να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Κατ’ επέκταση, αμφισβητούμενες είναι και οι ζημιές. Πέραν τούτου, αρνούνται και την περίπτωση εκ προστήσεως ευθύνης δια του οδηγού του ανυψωτικού, λέγοντας πως η πτώση του μαρμάρου ήταν στιγμιαίο και απρόβλεπτο συμβάν, καταλογίσουν αμέλεια και παράβαση νόμιμων καθηκόντων στον Ενάγοντα. Η ακρόαση της αγωγής άρχισε με τον περιορισμό των επιδίκων θεμάτων σε μεγάλη έκταση (δηλώθηκαν επί πλήρους ευθύνης οι γενικές και ειδικές αποζημιώσεις και ως παραδεκτό γεγονός ότι ο Ενάγων καθ’ όλο τον ουσιώδη χρόνο ήταν διευθυντής της Εναγόμενης), και κατατέθηκε εκ συμφώνου έγγραφη μαρτυρία. Ενόψει της προσπάθειας περιορισμού ακόμα κάποιων θεμάτων και της έλλειψης περαιτέρω χρόνου σήμερα, η αγωγή προγραμματίζεται για συνέχιση της ακρόασης την 16.02.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Εκείνη την ημέρα, θα ακουστεί ο Ενάγων και εάν οι συνήγοροι δουν ως προς τον διαθέσιμο χρόνο, και δεύτερος μάρτυρας της πλευράς του Ενάγοντος. Αν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 1 καθαρή ημέρα προηγουμένως, για να μην υπάρχει διακοπή στη διαδικασία.

4.      

ΑΓΩΓΗ 1719/2016

Για Ενάγοντα: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Σ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ, για Εναγόμενο 2: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ

Ο Ενάγων, με λιτή έκθεση απαίτησης, ισχυρίζεται αφαίρεση χωμάτων από το ακίνητό του και καταστροφή πετρόκτιστης δόμης, χωρίς την άδεια του, και ζητά αποζημιώσεις περί τις €8.000,00. Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 28.02.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Μέχρι τότε, να ξεκαθαρίσει εάν/τι θα εκδικαστεί. Εάν θα προχωρήσει σε εκδίκαση η διαφορά αυτή, να γίνει ο προγραμματισμός, για να δούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί η υπόθεση.

5.      

ΑΓΩΓΗ 73/2017

Για Ενάγουσα: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Α. Μαθηκολώνης & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση, αφορά σε απαίτηση για τραπεζικό χρέος εξασφαλισμένο με υποθήκη. Οι Εναγόμενοι αμφισβητούν το κύρος των συμφωνιών και τις πρακτικές της Ενάγουσας και ανταπαιτούν θεραπείες. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις του 2015-2016, που δεν επιτρέπουν την ακρόαση της μαρτυρίας της υπόθεσης αυτής σήμερα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για ακρόαση την 28.04.2023 ώρα 10:30.

Οδηγίες ακρόασης:

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους, εκτός εάν προσκομιστεί μαρτυρία εμπειρογνώμονα για την ανταπαίτηση, που ενδεχομένως να χρειαστεί και τρίτη δικάσιμος, για την απάντηση με βάση τη Δ.33. Την 28.04.2023, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας για την απαίτηση. Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.
  1. Εάν θα γίνει χρήση εμπειρογνωμοσύνης από τους Εναγόμενους, να ετοιμαστεί σχετική έκθεση για το Δικαστήριο, η οποία να δοθεί και στην άλλη πλευρά το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 1 καθαρή ημέρα πριν από τη δικάσιμο - να μην αναλωθεί χρόνος σε κατάθεση εγγράφων ή ενστάσεις σχετικές με έγγραφα κ.λπ..
  1. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. Για ζητήματα λογαριασμών, το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα παραπομπής σε διαδικασία εκτός αίθουσας με βάση τον Ν.14/60.
  1. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας.
  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

6.      

ΔΙΑΧ. 7/2020

Για διαχείριση: Π. Αθηνοδώρου-Μάντη (ηλεκτρονικά), εκτελέστρια: απούσα

Η διαχείριση τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για έλεγχο, λόγω παρέλευσης δύο ετών και μη συμμόρφωσης με το άρθρο 45(1) του Κεφ. 189. Ένορκη δήλωση επίδοσης ειδοποίησης σημειώνεται ως Τεκμ. Α. Υπάρχει ενημέρωση πως καταχωρίστηκαν ενδιάμεσοι λογαριασμοί την 20.01.2023 και ότι υπήρξε συμμόρφωση. Η διαχείριση παραμένει για έλεγχο την 12.09.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 7 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν / εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου. Εάν δεν είναι εφικτό, επειδή θα έχει παρέλθει η εξαμηνία, εντός της ίδιας προθεσμίας να έχουν καταχωριστεί νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, στους οποίους να εξηγούνται οι λόγοι μη συμπλήρωσης και οι ενέργειες. Η εκτελέστρια, αν χρειαστεί οτιδήποτε το Δικαστήριο, θα ζητηθεί από τους δικηγόρους της διαχείρισης να την ειδοποιήσουν να εμφανιστεί, θα ισχύει σε κάθε περίπτωση η ίδια κλήση για τους σκοπούς της διαδικασίας.

7.      

ΔΙΑΧ. 18/2020

Για διαχείριση: Ν. Δημοσθένους, διαχειριστής: απών

Η διαχείριση τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για έλεγχο, λόγω παρέλευσης δύο ετών και μη συμμόρφωσης με το άρθρο 45(1) του Κεφ. 189. Ένορκη δήλωση επίδοσης ειδοποίησης προς τον διαχειριστή σημειώνεται ως Τεκμ. Α. Αναφέρθηκε πως γίνεται διαδικασία για ¼ μερίδιο γιατί είναι εξ αδιαιρέτου, για να καθοριστεί, διαδικασία στην οποία εμπλέκεται και ο πιστωτής, και χρειάζεται χρόνος. Ο χρόνος προς το παρόν δίδεται για συμμόρφωση με τον νόμο, αν και μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 26.04.2023 ώρα 08:30. Ενδιάμεσοι λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Ο διαχειριστής, αν χρειαστεί οτιδήποτε το Δικαστήριο, θα ζητηθεί από τον δικηγόρο της διαχείρισης να τον ειδοποιήσει να εμφανιστεί, θα ισχύει σε κάθε περίπτωση η ίδια κλήση για τους σκοπούς της διαδικασίας.

8.      

ΑΓΩΓΗ 207/2020

Για Ενάγουσα: Ομήρου & Ομήρου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1, 2, 4: Κ. Μενοίκου, Εναγόμενος 3: αποβιώσας

Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες την 02.05.2023 ώρα 08:30. Μέχρι τότε, να γίνουν τα διαβήματα για την προώθηση και εναντίον της περιουσίας του αποβιώσαντος.

9.      

ΑΓΩΓΗ 209/2020

Για Ενάγουσα: Ομήρου & Ομήρου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1-4: Κ. Μενοίκου, Εναγόμενος 4: αποβιώσας

Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες την 02.05.2023 ώρα 08:30. Μέχρι τότε, να γίνουν τα διαβήματα για την προώθηση και εναντίον της περιουσίας του αποβιώσαντος.

10.   

ΑΓΩΓΗ 229/2021

Για Αιτήτρια: Λάμπρου για Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ, για Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2: εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 07.09.2022

Το ένταλμα σύλληψης δεν φαίνεται να έχει εκτελεστεί. Η αίτηση παραμένει για έλεγχο/εξέταση την 26.04.2023 ώρα 08:30. Αν η Αιτήτρια δει ότι δεν μπορεί να εξαναγκαστεί η παρουσία των Καθ’ ων η αίτηση 1 και 2 σε εύλογο χρόνο και έχοντας εξαντλήσει τις προσπάθειες, μπορεί να προχωρήσει με μαρτυρία για σκοπούς εξέτασης, με βάση το άρθρο 85 Κεφ.6. Έξοδα στην πορεία.

11.   

ΑΓΩΓΗ 438/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ρ. Χαντίτ για Aristi Korakidou-Makridou LLC, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Ε. Γεωργίου για Α. Παπαμιχαήλ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Aίτηση ημερομηνίας 20.09.2022 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ επεκτείνεται μέχρι και την 17.01.2023 (ημερομηνία καταχώρισής της). Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν στο τέλος της αγωγής.

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά/συνεχιζόμενες

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

1.        

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

2.        

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

3.        

Αγωγή 577/2015

Συμβατική διαφορά

14.02.2023

Συνεχιζόμενη

4.        

Αγωγή 689/2015

Τραπεζικό χρέος

13.02.2023

Πρέπει να περατωθεί

5.        

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

6.        

Αγωγή 1389/2015

Κτηματομεσιτικά

22.02.2023

Συνεχιζόμενη

7.        

Αγωγή 1427/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

27.01.2023

Συνεχιζόμενη

8.        

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

02.03.2023

Συνεχιζόμενη

9.        

Αγωγή 1580/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

06.02.2023

Συνεχιζόμενη

10.     

Αγωγή 1677/2015

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

08.02.2023

Συνεχιζόμενη

11.     

Αγωγή 1870/2015

Εργατικό ατύχημα

16.02.2023

Συνεχιζόμενη

12.     

Αγωγή 2069/2015

Οχληρία/επέμβαση

09.02.2023

Συνεχιζόμενη

13.     

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

17.02.2023

28.02.2023

Συνεχιζόμενη

14.     

Αγωγή 2379/2015

Αγωγή 2378/2015

Κοινόχρηστα

21.02.2023

Συνεχιζόμενες

15.     

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

30.01.2023

Συνεχιζόμενη

16.     

Αγωγή 1547/2016

Χωματουργικές εργασίες

23.02.2023

Συνεχιζόμενη

17.     

Αγωγή 1089/2017

Δάνειο μεταξύ συγγενών από το 1995

01.03.2023

Ηλικιωμένος Ενάγων