SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ. ΤΗΝ 25.10.2023

---

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προγραμματισμένη απουσία (υποχρεωτική εκπαίδευση): 09.11.2023

1. ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Στο πλαίσιο των στόχων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτικής Δικαιοσύνης, την 25.10.2023, υποδεχθήκαμε ομάδα μαθητών της 1ης Λυκείου του Λυκείου Έμπας. Τους εξηγήθηκε, με συντομία, τι συμβολίζει η σημερινή ημέρα, πώς θεσμοθετήθηκε και ποιοι είναι οι στόχοι της. Έπειτα, μέσα από ζωντανή διαλεκτική διαδικασία, εστιάσαμε στο να κατανοήσουν οι μαθητές την πιο στενή έννοια της πολιτικής δικαιοσύνης στην πράξη και τις βασικές διαφοροποιήσεις του πολιτικού Δικαστηρίου από το ποινικό Δικαστήριο. Ο επιμέρους στόχος ήταν, φεύγοντας οι μαθητές από την αίθουσα του Δικαστηρίου, ως προς τη λειτουργία της οποίας και τους ρόλους των διαφόρων πρωταγωνιστών της δίκης ενημερώθηκαν με παραστατικότητα, να μπορούν να έχουν την πρακτική γνώση, ως μέρος της ευρύτερης κοινωνικής παιδείας τους, γιατί προσφεύγει κάποιος πολίτης σε πολιτικό Δικαστήριο και γιατί οδηγείται κάποιος πολίτης ενώπιον ποινικού Δικαστηρίου. Τι κάνει το ένα Δικαστήριο και τι κάνει το άλλο Δικαστήριο, σε συνάρτηση με κάποιες έννοιες ή εικόνες που μπορεί να αποκομίζουν από τις τηλεοπτικές εκπομπές ή άλλες πηγές και ως προς τις οποίες συχνά υπάρχει σύγχυση των πολιτών, ακόμα και των ενηλίκων. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία και εξέφρασαν αρκετές ερωτήσεις, όπως, για παράδειγμα, πόσο διαρκεί μια δίκη, πώς αποφασίζει το Δικαστήριο, γιατί δεν υπάρχουν ένορκοι στην Κύπρο, αν στις διάφορες δικαστικές διαδικασίες χρησιμοποιούνται διερμηνείς που μπορούν να απασχοληθούν πλήρως, ποιος πληρώνει τις αποζημιώσεις, αν υπάρχει δια βίου φυλάκιση, γιατί δεν υπάρχει πλέον θανατική ποινή για ορισμένα ποινικά αδικήματα, τι γίνεται με τους ανήλικους παραβάτες, τι γίνεται όταν κάποιος δεν συμφωνεί με μια απόφαση Δικαστηρίου, κ.λπ.. Η διαδικασία των ερωτήσεων διήρκησε για περίπου μία ώρα και σε αυτήν συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι μαθητές. Μετά το πέρας των ερωτήσεων, οι μαθητές αφέθηκαν να περιεργαστούν την αίθουσα και να δουν από τα διάφορα σημεία της. Στη συνέχεια, συνεχίστηκε η ξενάγησή τους σε άλλους χώρους του Δικαστηρίου.

2. ΑΓΩΓΗ 2136/2015 Για Ενάγοντες: Μ. Κάϊζερ (κα) για G. Kouzalis LLC, για Εναγόμενη 1: Στ. Φλωράκη (κα) για Χλωρακιώτης & Φλωράκη ΔΕΠΕ Άρχισε η ακρόαση της υπόθεσης με την παρουσίαση της μέχρι στιγμής εκ συμφώνου αποδεκτής μαρτυρίας (Τεκμήρια 1-6). Δηλώθηκε ως παραδεκτό γεγονός ότι έχουν υπογραφθεί από αμφότερες τις πλευρές. Η αγωγή ορίζεται για συνέχιση της ακρόασής της την 21.11.2023 ώρα 10:30. Εκείνη την ημέρα, είναι ορισμένες και οι αγωγές 2131/2015 και 2275/2015, ίδιας φύσης. Εκείνη την ημέρα, να παρουσιαστεί όλη η τυπική μαρτυρία των Εναγόντων και στις τρεις αγωγές, για να μείνουν τυχόν μάρτυρες από το εξωτερικό. Έξοδα στην πορεία.

3. ΑΓΩΓΗ 2865/2015 Για Ενάγουσα: παρών ο διευθυντής της Ενάγουσας, για Εναγόμενους: Ν. Μάντης για Mantis & Athinodorou LLC Άδεια δίδεται, τόσο η αγωγή όσο και η ανταπαίτηση αποσύρονται και απορρίπτονται. Κάθε πλευρά τα έξοδά της. Προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται. Σημειώνεται πως έχει πληρωθεί σήμερα το ποσό των €2.500,00 από τους Εναγόμενους προς την Ενάγουσα. Η ημερομηνία 08.12.2023 ακυρώνεται.

4. ΑΓΩΓΗ 1865/2016 Για Ενάγουσα: Γεώργιος Κουκούνης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ Η Ενάγουσα, ασφαλιστική εταιρεία, διεκδικεί από τους Εναγόμενους ποσό που η ίδια κατέβαλε σε τρίτο βάσει υποχρεωτικής ασφάλισης του οχήματος της Εναγόμενης 1, που οδηγούσε ο Εναγόμενος 2, κατόπιν τροχαίου ατυχήματος και έπειτα από συμβιβασμό με τους παραπονούμενους. Ισχυρίζεται ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών ή οδηγούσε αμελώς και ότι, σε αυτή την περίπτωση, δικαιούται σε ανάκτηση του ποσού που κατέβαλε στους παραπονούμενους. Οι Εναγόμενοι, με υπεράσπιση 6 γραμμών, αρνούνται την αξίωση και θέτουν ζήτημα νομικής αβασιμότητας. Δεν υπάρχουν θετικοί ισχυρισμοί τους σε σχέση με τα γεγονότα. Η Ενάγουσα προτίθεται να παρουσιάσει τον αστυνομικό εξεταστή του ατυχήματος και υπάλληλο της Ενάγουσας. Οι Εναγόμενοι ανέφεραν ότι θα μαρτυρήσουν οι ίδιοι, αναφορικά με τους όρους της σύμβασης ασφάλισης και τα γεγονότα που σχετίζονται με το ατύχημα. Όπως είναι κατανοητό από τα δικόγραφα και την προδικασία, δεν είναι αποδεκτό ότι ο Εναγόμενος 2 οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή αμελώς ή ότι υπάρχει υποχρέωση με βάση τη σύμβαση ασφάλισης για κάλυψη. Διαφαίνεται ότι το γεγονός πως υπάρχει ασφαλιστική σύμβαση με συγκεκριμένο περιεχόμενο γραπτών όρων είναι αποδεκτό, εφόσον και οι δύο πλευρές επικαλούνται τους όρους του ασφαλιστικού συμβολαίου και επιφυλάσσονται να τους εξηγήσουν. Η ερμηνεία ανήκει στο Δικαστήριο. Επίσης, είναι κατανοητό ότι δεν αμφισβητείται η ιδιοκτησία του οχήματος και το γεγονός ότι το όχημα οδηγούσε ο Εναγόμενος 2 και συνέβη κάποιο τροχαίο ατύχημα. Έχοντας

υπόψη την παλαιότητα της υπόθεσης και τη φύση της διαφοράς, δεν θα δοθεί ενδιάμεση ημερομηνία για οδηγίες ακρόασης, μπορούν να δοθούν άμεσα, με προοπτική να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης την επόμενη δικάσιμο. Ο επαναπρογραμματισμός είναι γιατί στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου, όπως ήδη υπήρξε η ενημέρωση, υπάρχουν ακόμα υποθέσεις του 2015, που καταλαμβάνουν τον άμεσο χρόνο. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 22.04.2024 ώρα 10:30 (δικάσιμος). Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 22.04.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία των δύο μαρτύρων της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. Ο Αστ. Μιχαήλ Αστ.2521 να κλητευθεί (εάν θα κλητευθεί) με το ίδιο ημερομίσθιο. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης του/της λειτουργού της Ενάγουσας, με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 καθαρές εργάσιμες ημέρες πριν από τη δικάσιμο, μαζί με όλα τα έγγραφα που θα κατατεθούν. Όλα τα έγγραφα που έτυχαν ή θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά όχι αργότερα από 2 καθαρές εργάσιμες ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, που δεν προκύπτουν ξεκάθαρα από τα δικόγραφα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες πριν από τη δικάσιμο και να ενημερωθεί το Δικαστήριο ανάλογα, να διαθέσει την ημερομηνία. 7. Εάν προκύψει οποιαδήποτε εξέλιξη ή χρειάζεται οποιαδήποτε δήλωση/περιορισμός ή για οποιονδήποτε σκοπό (άλλο από την παρουσίαση προφορικής μαρτυρίας), την 19.12.2023, που οι δικηγόροι της Ενάγουσας θα είναι στην Πάφο, εφόσον υπάρξει συμφωνία των δικηγόρων της Ενάγουσας, ο φάκελος μπορεί να ζητηθεί από το Πρωτοκολλητείο για να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

5. ΠΑΡ/ΜΠΗ 23/2017 Για τον Απαιτητή: G. Hadjineophytou & Co LLC, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Κύρου (κα) Η υπόθεση παρουσιάζει καθυστέρηση, έχοντας υπόψη τη φύση της, που είναι απλώς ο καθορισμός της καταβλητέας αποζημίωσης. Για να διευκρινιστεί πού ακριβώς διαφωνούν οι εκτιμητές, εάν δεν μπορούν να καταλήξουν, να εμφανιστούν στο Δικαστήριο, κατά την ημέρα και ώρα που η υπόθεση θα οριστεί για ακρόαση, που δεν ακολουθεί τη χρονολογική σειρά των αγωγών. Η υπόθεση παραμένει για Ακρόαση την 03.04.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Δίδονται οδηγίες: οι εκτιμητές των δύο πλευρών να είναι παρόντες.

6. ΑΓΩΓΗ 189/2017 Για την Ενάγουσα: Γιώργος Σ. Θεοχάρους ΔΕΠΕ (κα), για Εναγόμενο: Η. Γ. Ευθυμίου Η αγωγή είναι ορισμένη για Οδηγίες, είχε τεθεί ζήτημα εκπροσώπησης του Εναγόμενου. Επιλύθηκε. Η αγωγή αφορά σε απαίτηση για κοινόχρηστα/συμβατικό χρέος. Είναι όμοιας φύσης με σειρά υποθέσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, αρκετές εκ των οποίων προηγούνται χρονικά της παρούσας υπόθεσης. Η αγωγή επαναορίζεται για Ακρόαση την 07.06.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 07.06.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας. 2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. 6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

7. ΔΙΑΧ. 293/2017 Για τη διαχείριση: Στ. Ευθυβούλου (κα), διαχειρίστρια: απούσα Λαμβάνοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν στους ενδιάμεσους λογαριασμούς και τη φύση των εκκρεμοτήτων, η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 25.10.2024 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 5 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να καταχωριστούν νέοι ενδιάμεσοι λογαριασμοί, με βάση το άρθρο 45(1) Κεφ.189, εντός της ίδιας προθεσμίας, και με τους οποίους να εξηγείται στο Δικαστήριο με λεπτομέρεια γιατί δεν συμπληρώνεται η διαχείριση, και οι ενέργειες που δρομολογούνται για να συμπληρωθεί. Η διαχειρίστρια να ειδοποιηθεί από τους δικηγόρους της διαχείρισης, και εάν ζητηθεί από το Δικαστήριο, να μπορεί να είναι παρούσα.

8. ΑΓΩΓΗ 483/2019 Για Ενάγουσα: Α. Χριστοδούλου (κα) για Ν. Τσιαπαλής, για Εναγόμενη: Ε. Κυριάκου (κα) για ΓΕ Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις λόγω μη έγκαιρης ιατρικής διάγνωσης. Όπως είναι κατανοητό από το υλικό της προδικασίας, δεν θα αμφισβητηθεί είτε η διάγνωση είτε ο χρόνος διάγνωσης από τους ιατρούς του δημοσίου, αλλά θα εστιαστεί η δίκη στο εάν υπήρξε αμελής καθυστέρηση και εάν προκλήθηκε ζημιά στην Ενάγουσα, διακριτή από τον πόνο και την ταλαιπωρία της ίδιας της ασθένειας της Ενάγουσας. Με βάση αυτή την εικόνα, και εφόσον δεν πρόκειται για υπόθεση με προοπτική άλλη από την εκδίκαση, θα δοθούν οδηγίες ακρόασης, έχοντας υπόψη τους διαδικαστικούς κανονισμούς για τις καθυστερήσεις. Αν και η παρούσα υπόθεση παρουσιάζει καθυστέρηση, στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου υπάρχουν ακόμα συσσωρευμένες παλαιότερες υποθέσεις της περιόδου 2015-2019, που προηγούνται χρονικά να ακουστούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χρόνος και για την ακρόαση της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης σήμερα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 27.09.2024 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Οδηγίες ακρόασης 1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 27.09.2024, να παρουσιαστεί η μαρτυρία της Ενάγουσας (να εξεταστούν τα δεδομένα του χρόνου με το Δικαστήριο τότε). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.

2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 καθαρές εργάσιμες ημέρες πριν από τη δικάσιμο. 4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη. 5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Σε περίπτωση αντικρουόμενης ιατρικής μαρτυρίας αναμεταξύ λειτουργών του Γ.Ν. Πάφου, να εξηγηθεί η διαφορά. 6. Για τυχόν γνωστή ιατρική ορολογία που θα χρησιμοποιηθεί να αναφερθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας οι λέξεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν, για να περαστούν/κωδικοποιηθούν εκ των προτέρων στο σύστημα στενογράφησης/στενοτύπησης.

9. ΑΓΩΓΗ 409/2021 Για Ενάγων: Θεοχαρίδου Κ. Καλυψώ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Αγνή Λιβέρα ΔΕΠΕ Ο λόγος για τον οποίο το Δικαστήριο επέμεινε στις οδηγίες να γίνει εμφάνιση με φυσική παρουσία και μνεία είναι γιατί ενώ ο Ενάγων δικογραφεί σωματικές βλάβες κ.λπ., δεν αναφέρεται ότι θα παρουσιαστεί ως μάρτυρας οποιοσδήποτε ιατρός κ.λπ.. Η δε πλευρά των Εναγόμενων δεν κατονομάζει τους μάρτυρες, σύμφωνα με τους διαδικαστικούς κανονισμούς, χωρίς να εξηγείται ο λόγος, και στους μάρτυρες δεν περιλαμβάνεται ιατρική μαρτυρία. Για να οριστεί η υπόθεση για ακρόαση, πρέπει να είναι επαρκώς καθορισμένα τα θέματα της διαφοράς. Με βάση όσα αναφέρθηκαν σήμερα, συμπληρωματική κατάλογοι μαρτύρων/συνόψεις μαρτυρίας, να καταχωριστούν εντός περαιτέρω 30 ημερών από σήμερα. Τυχόν διαβήματα για εξέταση του Ενάγοντος από ιατρό της επιλογής των Εναγόμενων, εάν θα χρειαστεί, να γίνουν μέχρι τότε. Συζητήθηκε κάποια πρόταση του Ενάγοντος για εξώδικη διευθέτηση, που δεν αποκλίνει από ένα λογικό πλαίσιο. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες & Προγραμματισμό την 31.01.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

10. ΠΣΑ 17/2022 IJ Για Αιτήτρια: Χ. Σιαηλής Αίτηση ημερομηνίας 19.10.2023 για επικύρωση ΠΣΑ Η Αιτήτρια νομιμοποιείται να υποβάλει την αίτηση, εάν δεν υποβληθεί από την ΥΑ, με ειδοποίησή της. Έχει εξεταστεί η αίτηση και η μαρτυρία που τη συνοδεύει, που περιλαμβάνει την κοινοποίηση της έγκρισης και τα στοιχεία που προβλέπει το

άρθρο 57 Ν.65(Ι)/2015. Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος Α της αίτησης. Να ειδοποιηθεί η ΥΑ. Αιτήσεις ημερομηνίας 26.10.2022 για επιβολή ΠΣΑ και επέκταση προστατευτικού διατάγματος για σκοπούς επιβολής ΠΣΑ Ενόψει της εξέλιξης, οι αιτήσεις αποσύρονται και απορρίπτονται. Η ημερομηνία 28.11.2023 ακυρώνεται.

11. ΑΓΩΓΗ 513/2022 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Γ. Τσέλεπος Αίτηση ημερομηνίας 10.10.2022 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ Η αίτηση εκκρεμεί για πάνω ένα χρόνο χωρίς να έχει περατωθεί. Ορίστηκε κατ’ επανάληψη για Απόδειξη, αλλά δεν προωθείται για απόδειξη, ενόψει προσπαθειών εξώδικης διευθέτησης. Η αίτηση απορρίπτεται, άνευ βλάβης, με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

12. ΑΓΩΓΗ 609/2022 IJ Για Ενάγοντα/Αιτητή: Χ. Σιαηλής για Γ. Σιαηλής, για Ερ. Νικοπούλου (κα) για Εναγόμενους: Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 27.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης εμφάνισης Καταχωρίστηκε σημείωμα εμφάνισης από την 09.12.2022 και Έκθεση Υπεράσπισης από την 17.01.2023. Η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται χωρίς έξοδα. Ο χρόνος για καταχώριση Απάντησης στην Υπεράσπιση επεκτείνεται για περαιτέρω 10 ημέρες από σήμερα, κατ’ επέκταση και ο χρόνος για την έκδοση κλήσης για οδηγίες.

13. ΠΤΩΧ. 3/2023 IJ Για Αιτήτρια: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ, για Καθ’ ης η αίτηση: καμία εμφάνιση, για ενδιαφερόμενα πρόσωπα: καμία εμφάνιση Με βάση όσα αναφέρονται στο πρακτικό, διαπιστώνεται ότι έχει αποδειχθεί το χρέος που οφείλεται προς την Αιτήτρια, η επίδοση της αίτησης και η πράξη πτώχευσης (άρθρο 6(2)). Εκδίδεται διάταγμα με το οποίο να κηρύττεται η Καθ’ ης η αίτηση τα στοιχεία της οποίας αναφέρονται στην αίτηση σε πτώχευση, ως προνοείται στο άρθρο 4(1), Κεφ. 5. Ο Επίσημος Παραλήπτης καθίσταται διαχειριστής της περιουσίας της (άρθρο 9(1)). Οδηγίες:

(α) Η Αιτήτρια να παραδώσει αντίγραφο της αίτησης και του Διατάγματος πτώχευσης στον Επίσημο Παραλήπτη, στον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, στον Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Γενικό Διευθυντή του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και στον Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ως προνοείται στο άρθρο 5(1)(ζ), Κεφ. 5. (β) Το παρόν διάταγμα να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επίσημου Παραλήπτη κατά τον καθορισμένο τρόπο και να κοινοποιηθεί στον Έφορο Φορολογίας, στον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (άρθρο 4(4)). Τα έξοδα της παρούσας αίτησης επιδικάζονται υπέρ της Αιτήτριας και εναντίον της Καθ’ ης η αίτηση όπως θα υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο.

14. ΕΦΕΣΗ 251/2023 IJ Για Εφεσείοντα: Γ.Χ. Σιαηλής, για Εφεσίβλητη: Δ. Καρακώστα (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ Δεν έχει καταχωριστεί από οποιοδήποτε μέρος χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της διαδικασίας, ότι ο πλειστηριασμός είναι ορισμένος την 29.11.2023 και εκδίκαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από εκείνη την ημέρα, το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας καθορίζεται από το Δικαστήριο ως εξής: (α) η ένσταση της Εφεσίβλητης να καταχωριστεί μέχρι την 31.10.2023 ώρα 12:00· (β) γραπτές αγορεύσεις να καταχωριστούν μέχρι την 13.11.2023 ώρα 12:00· η έκταση των αγορεύσεων να μην υπερβαίνει την καθοριζόμενη από τους διαδικαστικούς κανονισμούς έκταση· (γ) Η Έφεση ορίζεται για ακρόαση την 15.11.2023 ώρα 08:30. Η ακρόαση θα διαρκέσει όχι περισσότερα από 10 λεπτά. Στην Εφεσίβλητη, θα δοθεί χρόνος 5 λεπτών, και στην Εφεσείουσα θα δοθεί χρόνος 5 λεπτών. (δ) Η ακρόαση διεξάγεται στη βάση των γεγονότων και της γραπτής μαρτυρίας τα οποία αναφέρονται στην Έφεση και την ένσταση και ο χρόνος ακρόασης θα διατεθεί για τυχόν διευκρινίσεις που τυχόν χρειάζεται να υποβάλει οποιοδήποτε μέρος, έχοντας δει την αγόρευση της άλλης πλευράς. Εάν δεν υπάρχουν διευκρινίσεις και αμφότερες οι πλευρές συμφωνούν, η εμφάνιση δυνατόν να διενεργηθεί ηλεκτρονικά. Η απόφαση του Δικαστηρίου, εάν δεν εκδοθεί την 15.11.2023, θα θεωρείται επιφυλαχθείσα από την 15.11.2023.

[σημ.: οι διάδικοι δυνατόν να αλλάξουν τις ημερομηνίες των σημείων α και β με μεταξύ τους συμφωνία, αλλά όχι την ημερομηνία ακρόασης ή έκδοσης/επιφύλαξης της απόφασης] Έξοδα στην πορεία. (πλειστηριασμός 29.11.2023)

15. ΑΓΩΓΗ 451/2023 IJ Για Ενάγοντα/Αιτητή: Α. Ζύμπηλος Αίτηση ημερομηνίας 28.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον των Εναγόμενων 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως η παράγραφος 10 της ένορκης δήλωσης.

16. ΑΓΩΓΗ 535/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Έλενα Γεωργίου Ταλιώτου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Χρ. Δημητρίου, Ενάγουσα: παρούσα Αίτηση ημερομηνίας 13.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ Αμφότερες οι πλευρές δέχονται το πλαίσιο της αίτησης ως κανονικό, για να επεκταθεί εντός αυτού ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης των Εναγόμενων. Ο χρόνος καταχώρισης της Έκθεσης Υπεράσπισης των Εναγόμενων επεκτείνεται μέχρι και την 27.11.2024. Η αίτηση/αγωγή ορίζεται για Απόδειξη την 22.12.2023 ώρα 08:30, εκτός εάν εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου προηγουμένως καταχωριστεί η Έκθεση Υπεράσπισης των Εναγόμενων.

17. ΑΓΩΓΗ 611/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Χατζηλοΐζου, Χατζηνικολάου & Σία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 28.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης, ως η παράγραφος 11 (Α)(Β)(Γ) της ένορκης δήλωσης.

18. ΑΓΩΓΗ 1011/2023 IJ Για Ενάγοντα/Αιτητή: Α. Ζύμπηλος Αίτηση ημερομηνίας 28.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον των Εναγόμενων 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως η παράγραφος 10 της ένορκης δήλωσης.

19. ΑΓΩΓΗ 1169/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Soteroula Stavri-Socratous LLC

Αίτηση ημερομηνίας 28.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης Έχει καταχωριστεί εμφάνιση την 18.10.2023. Η αίτηση απορρίπτεται με έξοδα υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης, όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

Υποθέσεις με χρονική προτεραιότητα

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια

1. Αγωγή 411/2015 Συμβατική διαφορά 02.11.2023 Συνεχιζόμενη

2. Αγωγή 1200/2015 ΧΧΧ 01.11.2023 Πρέπει να περατωθεί

3. Αγωγή 1251/2015 ΧΧΧ ΧΧΧ Πρέπει να περατωθεί

4. Αγωγή 1352/2015 Ατύχημα σε χώρο 16.11.2023 Συνεχιζόμενη

5. Αγωγή 1541/2015

Αγωγή 417/2018 ΑΗΚ 26.10.2023 Συνεχιζόμενη

6. Αγωγή 1663/2015 Συμβατική διαφορά (AP) 10.11.2023 15.11.2023 17.11.2023 Συνεχιζόμενη

7. Αγωγή 1801/2015 Επέμβαση/οχληρία 08.11.2023 Συνεχιζόμενη

8. Αγωγή 1912/2015 ΑΗΚ 03.11.2023 Συνεχιζόμενη

9. Αγωγή 2131/2015

10. Αγωγή 2136/2015

11. Αγωγή 2275/2015 Συμβατική διαφορά (AP) 21.11.2023 Συνεχιζόμενες

12. Αγωγή 2290/2015 Τροχαίο ατύχημα 20.11.2023 Συνεχιζόμενη

13. Αγωγή 473/2016 Κοινόχρηστα 31.10.2023 Συνεχιζόμενη

14. Αγωγή 3641/2013 Αίτηση έρευνας 05.12.2023 Συνεχιζόμενη

---

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. [για επείγοντα: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.]