SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε χθες (18/1/23) στο Ανώτατο Δικαστήριο η τελετή ολοκλήρωσης της έκθεσης για το έργο της δημιουργίας Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δικαστηρίων, όπου παρουσιάστηκαν τα σχετικά αποτελέσματα, οι καινοτομίες διαχείρισης και διοίκησης των δικαστηρίων καθώς και οι ρυθμίσεις για τη διαχείριση των υποθέσεων στα πρωτοκολλητεία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνης Λιάτσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης κα Στέφη Δράκου, ο κ. Tigran Karapetyan, Επικεφαλής του Τμήματος Οριζόντιων Προκλήσεων και Πολυμερών Προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Διευθυντής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και ο Πρόεδρος και Μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής κ. Νίκος Τορναρίτης.

Εκ μέρους του ΠΔΣ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοφίδης, οι Πρόεδροι του ΔΣ Λεμεσού κ. Χάρης Δημητρίου, του ΔΣ Λάρνακας κ. Χριστάκης Μούσκος, του ΔΣ Κερύνειας κ. Νικόλας Κωνσταντινίδης και η Εκτελεστική Διευθύντρια κα Κούλια Βάκη.
Το όλο έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνέβαλε στη δημιουργία μιας νέας Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δικαστηρίων για τη διαχείριση και τη διοίκηση όλων των δικαστηρίων και την εισαγωγή νέων διοικητικών διαδικασιών στα πρωτοκολητεία.

Βασική και απώτερη στόχευση είναι η βελτίωση της ταχύτητας και της αποδοτικότητας των δικαστικών διαδικασιών για την απονομή της δικαιοσύνης, διαρκές ζητούμενου για την καλύτερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη τη διασφάλιση του κράτος δικαίου, του περί δικαίου αισθήματος καθώς και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Προς αυτούς τους στόχους, προβάλλει αναγκαία η προσαρμογή της λειτουργίας της νέας Υπηρεσίας κατά τρόπο, ώστε να είναι επιβοηθητική και να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.

Ο ΠΔΣ επιδοκιμάζει την όλη προσπάθεια με τα συμβαλλόμενα μέρη και υπογραμμίζει παράλληλα την αναγκαιότητα για συντονισμένες ενέργειες σε σχέση με τα επόμενα βήματα που πρέπει να δρομολογηθούν για την έγκριση του έργου από τα αρμόδια σώματα και την επιτυχή υλοποίηση και εφαρμογή του.

viber_image_2023-01-19_12-12-55-515.jpg