Αρωγοί στο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για την αντιπυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) προχώρησαν στη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία στην παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου, εκπροσώπων της Ελληνικής Βουλής, τοπικών αρχών, Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Δημήτρης Βερβεσός και ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης παρέδωσαν το πυροσβεστικό όχημα στους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έλαβαν από κοινού η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο ΠΔΣ μετά τις πυρκαγιές του 2021 σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την αποκατάσταση πληγέντων στην Αττική, για εργασίες αναδάσωσης στην Εύβοια, ενώ στην Ηλεία κρίθηκε ως αναγκαία η προμήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος που θα βρίσκεται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.

Οι δύο πρόεδροι σημείωσαν ότι οι δικηγόροι της Ελλάδας και της Κύπρου συμβάλλουν με αυτή τη δωρεά στην ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης της Αρχαίας Ολυμπίας. Επεσήμαναν, δε, την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για την αποφυγή και την ελαχιστοποίηση κινδύνου εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Ο κ. Βερβεσός εξαίροντας τη στενή συνεργασία ΠΔΣ και Ολομέλειας, η οποία έχει ενισχυθεί ιδιαιτέρως μετά και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινού συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο, ευχαρίστησε τους ανώνυμους Κύπριους και Έλληνες δικηγόρους που έχουν συμβάλει από το υστέρημά τους στον σκοπό αυτό.

«Σε πείσμα πολλών που λένε ότι οι δικηγόροι είναι μια συντεχνία που ασχολείται μόνο με συμφέροντα των μελών της, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι είμαστε εδώ για τα προβλήματα της κοινωνίας. Θα είμαστε παρών στις ανάγκες του ελληνικού λαού, του πολιτισμού, στις ανάγκες αυτού του μνημείου που όταν το είδαμε να καίγεται ράγισε η ψυχή μας. Θελήσαμε με αυτή τη συμβολική κίνησή μας να δείξουμε τον κοινωνικό μας ρόλο, την κοινωνική μας αποστολή», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο δρ Κληρίδης ευχαριστώντας τον κ. Βερβεσό για την πρόσκληση, τόνισε τους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίοι καταδεικνύονται και από τα απτά έργα, αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο σωμάτων.

«Όταν υπάρχει φωτιά στην Ελλάδα, η Κύπρος πονά περισσότερο. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο ΠΔΣ με την έμπρακτη συνεισφορά των μελών μας. Ελπίζω ότι αυτό το μικρό δώρο θα φανεί χρήσιμο, παρόλο που εύχομαι να μην υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ποτέ». Έκανε, επίσης αναφορά στη στήριξη και βοήθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης στην Ηλεία μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Περαιτέρω, επαναβεβαιώθηκε η αξία των συνεργειών μεταξύ των δύο σωμάτων για την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για την ουσιαστική συμβολή σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

wwwwww.jpg

www.jpg