SIGNUP
  LOGIN
Πραγματοποιήθηκε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία έγινε απολογισμός της πρώτης προγραμματικής περιόδου του Έργου Παροχής Ευκαιριών σε Νέους Πτυχιούχους Νομικής το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και υλοποιείται από του Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.
 
Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, η Επίτροπος Νομοθεσίας κ. Λουίζα Ζαννέτου, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης, ο τέως Πρόεδρος κ. Δώρος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοφίδης, Μέλη του ΔΣ και η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΠΔΣ κ. Κούλια Βάκη, εκπαιδευτές και εξεταστές του Νομικού Συμβουλίου και λειτουργοί της Μονάδας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
 
Στον χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η διασφάλιση αξιοπρεπών απολαβών των πολιτών, των μισθών των εργαζομένων, των συντάξεων και των συνταξιούχων, των χρημάτων που λαμβάνουν οι ασκούμενοι νέοι επιστήμονες είναι πάρα πολύ σημαντική για να έχουμε συνοχή στην κοινωνία, ώστε να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της οικονομίας. Σημείωσε παράλληλα, την προθυμία του ΠΔΣ για τη συζήτηση τρόπων ενίσχυσης των απολαβών των ασκούμενων δικηγόρων, προκειμένου κατά την περίοδο που προετοιμάζονται, κρίνονται και αξιολογούνται για την είσοδό τους στο επάγγελμα να μπορούν αξιοπρεπώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
 
Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης σημειώνοντας τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αείμνηστη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, στην οποία ανήκει η ιδέα και η δημιουργία του προγράμματος με στόχο την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών άσκησης για τους απόφοιτους των Νομικών Σχολών.
 
Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας σε σχέση με την περίοδο άσκησης, ούτως ώστε να είναι παραγωγικότερη και οι ασκούμενοι δικηγόροι να λαμβάνουν σημαντικά εφόδια. «Ο χρόνος άσκησης είναι ισάξιος με την πτυχιακή περίοδο, γι’ αυτό και δικηγόροι θα πρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στους ασκούμενους, να είμαστε έτι περισσότερο βοηθητικοί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στα μελλοντικά τους βήματα», ανέφερε.
 
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Δικηγόρων του ΠΔΣ κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου σε δηλώσεις της χαιρέτισε τη συνέχιση του Έργου Επιδότησης, και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μισθολογική ενίσχυση των ασκούμενων δικηγόρων που πληρούν τα κριτήρια, με το επιπλέον ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως που θα καταβάλλεται από τους εργοδότες.
 
Η λειτουργός του Τμήματος Ασκούμενων κ. Νικολέτα Παναγή παρουσίασε τη συνολική φιλοσοφία, τους σκοπούς και τα αποτελέσματα του Έργου κατά την πρώτη προγραμματική περίοδο, στην οποία συμμετείχαν 2335 δικηγόροι εκ των οποίων οι 2157 έχουν ολοκληρώσει την άσκησής τους.
 
DOC.20230918.5538145.dikigorikos-sillogos.width-750.jpg
 
apw.jpg
 
awe.jpg
qwer.jpg
 
appp.jpg