SIGNUP
  LOGIN
Θετική εξέλιξη αποτελεί η έγκριση από την Κυβέρνηση του έργου για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας, το οποίο έχει ενταχθεί στις οκτώ προτεραιότητες έργων για το 2024, ως αποτέλεσμα και των συνεργειών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (ΥΔΔΤ) και του Υπουργείου Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων (ΥΕΜΕ). Σχετική επικοινωνία είχε χθες 21/9/23, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ με την ΥΔΔΤ κ. Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, ενώ προηγήθηκε συνάντησή του με τον (ΥΕΜΕ) κ. Αλέξη Βαφεάδη.
 
Ο ΠΔΣ χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή ως ένα αποφασιστικό βήμα εκσυγχρονισμού, θα παρακολουθεί στενά την περαιτέρω προώθηση και υλοποίηση του έργου μέχρι να τεθεί ο θεμέλιος λίθος.
 
Δεδομένης της σημαντικότητας του συγκεκριμένου έργου καθώς και της ανάγκης για συνολική αναβάθμιση των δικαστηριακών χώρων, ο ΠΔΣ θα συνεχίσει να εργάζεται συντονισμένα ασκώντας την ανάλογη πίεση προς στους αρμόδιους φορείς για αποφυγή σοβαρών και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην υλοποίηση των εξαγγελθέντων σχεδιασμών για τη δημιουργία και συντήρηση σύγχρονων και λειτουργικών κτηριακών υποδομών.