SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών ενεργειών του ΠΔΣ για θέματα αναφορικά με το AML πραγματοποιήθηκε σήμερα το σεμινάριο υπό τον τίτλο: «Refresher on the basics of Anti-Money Laundering (AML) & Counter Terrorist Financing (CTF) – RBA, CDD & Transaction monitoring» το οποίο διοργάνωσε το Τμήμα Εποπτείας και Συμμόρφωσης του ΠΔΣ με εκπαιδευτή τον κ. Νάσο Παλταγιάν.

Χαιρετίζοντας την έναρξη του σεμιναρίου, η Εκπρόσωπος Τύπου/Μέλος ΔΣ ΠΔΣ κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, σημείωσε ότι τα ζητήματα εποπτείας αποτελούν προτεραιότητα για τον ΠΔΣ. Το Τμήμα Εποπτείας του ΠΔΣ, επεσήμανε, αξιοποιεί και αναπτύσσει σημαντικά τεχνολογικά εργαλεία συμπεριλαμβανομένου από φέτος και του ειδικού λογισμικού AMLEX και δίνεται έμφαση σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από κορυφαίους ειδικούς του τομέα εποπτείας και συμμόρφωσης, ούτως ώστε να ενισχύεται η κουλτούρα πρόληψης και καθοδήγησης των εποπτευομένων. «Ο ΠΔΣ συνεχίζει να βελτιώνει την φιλοσοφία των εποπτικών ελέγχων, με εργαλείο από φέτος την τεχνολογία του AMLEX. Πιο στοχευμένα και με βάση τα πραγματικά δεδομένα ρίσκου για κάθε εποπτευόμενο. Η περιπλοκότητα των καθημερινών ζητήματων που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι αναφορικά με το AML, απαιτεί όπως η εποπτεία από τον ΠΔΣ αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και είναι πρωτίστως καθοδηγητική. Ειδικά σε ένα περιβάλλον διαρκών προκλήσεων».

Κατά τη διάρκεια του τρίωρου σεμιναρίου αναπτύχθηκαν οι θεματικές: Anti-Money Laundering and Counter Terrorist Financing (Basics), Risk Based Approach (RBA), Client Due Diligence (CDD) & Enhanced Due Diligence (EDD), Transaction Monitoring, STRs, SARs & RED Flags.

 

c1.jpg

c2.jpg

c3.jpg

cj6.jpg