SIGNUP
  LOGIN
Βασική στόχευση του Κυπριακού Δικτύου Δικαιοσύνη για Ολους ΚΔΔΟ είναι η παροχή ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε νομική καθοδήγηση και δωρεάν νομική εκπροσώπηση, από εγγεγραμμένους δικηγόρους σε δικαιούχους, δηλαδή άτομα τα οποία δεν καλύπτονται από τον περί Νομικής Αρωγής Νόμο και που είναι λήπτες ΕΕΕ.

Για τον σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί μητρώο δικηγόρων που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά pro bono υπηρεσίες, μέσω του προγράμματος.  

Κριτήριο εισδοχής στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων είναι η κατοχή ετήσιας άδειας άσκησης επαγγέλματος, η εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών στο επάγγελμα και η ύπαρξη λευκού πειθαρχικού μητρώου. Με σκοπό τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων δικηγόρων, με την υποβολή του εντύπου Α για την ένταξη στο μητρώο, η εξακρίβωση της τήρησης των κριτηρίων θα γίνεται με τη συνδρομή του ΠΔΣ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου αντίστοιχα και δεν θα απαιτείται η υποβολή οποιωνδήποτε πιστοποιητικών.

Επισυνάπτονται οι Κανονισμοί Λειτουργίας του προγράμματος, όπως επίσης και τα έντυπα, τα οποία αφού συμπληρωθούν και υπογραφούν θα πρέπει να σαρωθούν και να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι τις 31/08/2022. Διευκρινίζεται ότι τα δύο μητρώα, όπως και τα δύο έντυπα λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και η υποβολή του ενός δεν είναι προϋπόθεση για την υποβολή του άλλου.  

Για πεισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΔΔΟ ΕΔΩ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων για το πρόγραμμα «Δικαιοσύνη για Όλους»

ΕΝΤΥΠΟ Α Για εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων

ΕΝΤΥΠΟ Β Για εγγραφή στο Μητρώο ΔΕΠΕ που στηρίζουν το πρόγραμμα

ΕΝΤΥΠΟ Δέσμευσης εθελοντών Δικηγόρων

ΕΝΤΥΠΟ Δέσμευσης Δικηγορικών Εταιρειών 

Κνονισμοί Λειτουργίας του προγράμματος Δικαιοσύνη για Όλους

Δικαιοσύνη για όλους - Δωρεάν πρόσβαση σε νομική καθοδήγηση στην Κύπρο