SIGNUP
  LOGIN

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα αρχίσει στις 3μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

  1. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 3:30μ.μ. και θα λήξει στις 7:00μ.μ. Ο προεδρεύων κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, αν παραστεί ανάγκη με την έγκριση του κεντρικού επιτελείου στη Λευκωσία.
  1. Εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν στα πιο κάτω σημεία:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Συνεδριακό  Κέντρο Φιλοξενία.

ΛΕΜΕΣΟΣ – Νέο κτήριο Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού (ισόγειος χώρος).

ΛΑΡΝΑΚΑ -  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Ξενοδοχείο Radisson Blu (ισόγειος χώρος).

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ – Αίθουσα Δήμου Παραλιμνίου.

ΠΑΦΟΣ – Δικαστήριο Πάφου (καφετέρια).

 

Στα Εκλογικά Κέντρα μπορούν να ψηφίσουν:  

  • Τα Μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που ανήκουν στις αντίστοιχες πόλεις
  • και τα Μέλη τα οποία ανήκουν στους Τοπικούς ΔΣ Αμμοχώστου και Κερύνειας και  εδρεύουν – διατηρούν γραφεία και ασκούν το δικηγορικό επάγγελμα στις αντίστοιχες πόλεις.
  • Δικηγόροι της Δημοκρατίας που εδρεύουν – εργάζονται στις αντίστοιχες πόλεις (θα ψηφίσουν στις πόλεις όπου εργάζονται).

Πώς ψηφίζω

Οι δικηγόροι θα πρέπει να προσέλθουν στην καθορισμένη αίθουσα σύμφωνα με το επίθετό τους (αλφαβητικά), προσκομίζοντας την πολιτική ή δικηγορική ταυτότητά τους, η οποία είναι σε ισχύ.

  1. Το ψηφοδέλτιο πρέπει να φέρει στο εξωτερικό μέρος του επίσημη σφραγίδα για να είναι έγκυρο.

  2. Ο δικηγόρος αφού πάρει το ψηφοδέλτιο πρέπει να αποσυρθεί στον ειδικό θάλαμο ψηφοφορίας που βρίσκεται για τον σκοπό αυτό μέσα στο εκλογικό κέντρο και πίσω από κουρτίνα, θα το ανοίξει και θα σημειώσει μυστικά στο ψηφοδέλτιό του με πένα χρώματος μπλε ή μαύρου το σημείο Χ ή + ή √ μέσα στο χώρο της στήλης που βρίσκεται αντίστοιχα από το όνομα του υποψηφίου.

              Για αιρετά Μέλη ψηφίζουμε από 1 – 4. 

              Για Προέδρο ψηφίζουμε μόνον 1.

  1. Σε περίπτωση που ο δικηγόρος σημειώσει οποιοδήποτε άλλο σημείο ή γράμμα, με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ταυτότητά του, το ψηφοδέλτιο θα είναι άκυρο.

Αν ο δικηγόρος ψηφίσει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του ψηφοδελτίου, εκτός από το ορθογώνιο που αντιστοιχεί στον υποψήφιο της προτίμησής του το ψηφοδέλτιο θα είναι επίσης άκυρο.

Tο λευκό ψηφοδέλτιο είναι άκυρο και δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την καταμέτρηση των ψήφων.

  1. Κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η επαφή των επί της διαλογής αντιπροσώπων των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια και η χρήση εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων. Οι αντιπρόσωποι θα είναι απλοί παρατηρητές της όλης διαδικασίας, η οποία θα επιτελεστεί αποκλειστικά και μόνο από τους λειτουργούς που θα καθοριστούν από τον προεδρεύοντα της κάθε επαρχίας.

  2. Ο προεδρεύων έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο, χωρίς προειδοποίηση, οποιοδήποτε αντιπρόσωπο υποψηφίου που παραβαίνει τη διαδικασία.

 pos_psifizw.png