SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών του ΠΔΣ, σε συνεργασία με άλλους επαγγελματικούς φορείς και οργανισμούς, το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει σε σχέση με τις χρηματικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, λόγω της καθυστέρησης υποβολής ή μη καταχώρισης των στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων στο νέο μητρώο του Εφόρου Εταιρειών, τέθηκε χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου.

Εκ μέρους του ΠΔΣ συμμετείχαν στη συζήτηση ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΠΔΣ κ. Νικόλας Τσαρδελλής, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών και Κεφαλαιαγοράς του ΠΔΣ, κ.κ. Κρις Γεωργιάδης και Δημήτρης Βάκης, αντίστοιχα.

Θέση του ΠΔΣ, η οποία μεταφέρθηκε τόσο στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, όσο και στους αρμόδιους φορείς σε προηγούμενες συναντήσεις, ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση για υποβολή των στοιχείων σε όλες τις εταιρείες, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί να ακυρωθούν, και όσα έχουν πληρωθεί να επιστραφούν.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας συμφώνησε όπως δοθεί παράταση σε όλες τις εταιρείες για υποβολή των στοιχείων μέχρι τις 31/3/2024.

Σε σχέση με το ζήτημα των προστίμων ζητήθηκε πίστωση χρόνου μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ληφθεί γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον οι χρηματικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν και/ή πληρώθηκαν από μεγάλο αριθμό εταιρειών, μπορούν να διαγραφούν ή και να επιστραφούν.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο ΠΔΣ εξέφρασε τη διάθεση να συνεισφέρει, μέσω της εξιδεικευμένης γνώσης των μελών του, τόσο στη μελέτη και αξιολόγηση του θέματος των προστίμων όσο και άλλων σοβαρών νομικών ζητημάτων που έχουν εντοπιστεί από τη λειτουργία του νέου μητρώου και τις απαιτήσεις που αυτό θέτει.

Ο ΠΔΣ εκφράζει, αφενός, τη συγκρατημένη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, και αφετέρου επιδεικνύει επαυξημένη εγρήγορση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οριστικής επίλυσης και ρύθμισης όλων των ζητημάτων που έχει αναφέρει σε αριθμό επιστολών του αλλά και στη χθεσινή συνεδρία στη Βουλή αναφορικά με το νέο μητρώο.

Για τη σχετική ανακοίνωση του Εφόρου Εταιρειών πατήστε ΕΔΩ