Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) συγχαίρει τον συνάδελφο κ. Αχιλλέα Δημητριάδη για το διορισμό του ως Προέδρου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε από τη CCBE ότι η πρόταση του ΠΔΣ, η οποία υποβλήθηκε με σχετική επιστολή του Προέδρου κ. Μιχάλη Βορκά, έγινε αποδεκτή και για πρώτη φορά Κύπριος δικηγόρος λαμβάνει θέση Προέδρου Επιτροπής της CCBE.

Ο εν λόγω διορισμός αποτελεί ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του ίδιου του κ. Δημητριάδη αλλά και της γενικότερης αναβάθμισης που τυγχάνουν οι Κύπριοι δικηγόροι και ο ΠΔΣ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο πέραν του ενός εκατομμυρίου δικηγόρων, μέσω των δικηγορικών συλλόγων – μελών, από τριάντα δύο χώρες-πλήρη μέλη και δεκατέσσερις συνεργαζόμενες χώρες και παρατηρητές και από την ίδρυσή του, το 1960, μέχρι σήμερα, επικεντρώνεται στην προώθηση των απόψεων των Ευρωπαίων δικηγόρων και στην υπεράσπιση των νομικών αρχών, στις οποίες βασίζονται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Δρα ως σύνδεσμος μεταξύ της ΕΕ και των ευρωπαϊκών εθνικών δικηγορικών συλλόγων. Η CCBE αναγνωρίζεται ως η φωνή του νομικού επαγγέλματος αφενός από τους εθνικούς δικηγορικούς συλλόγους και αφετέρου από τα ευρωπαϊκά όργανα. Ο ΠΔΣ συμμετέχει ανελλιπώς στη CCBE από το 2004, και σήμερα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βορκά, τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλα Τσαρδελλή, τη Γραμματέα κ. Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδου, τα μέλη κ. Νικόλα Κωνσταντινίδη και κ. Μιχάλη Φιλίππου, και την Εκτελεστική Διευθύντρια του ΠΔΣ κ. Κούλια Βάκη.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου του ΠΔΣ εκφράζουν εκ νέου τα θερμά τους συγχαρητήρια προς το συνάδελφο και ευχόμαστε καλή και παραγωγική θητεία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εργαστεί ακούραστα για την προστασία, διασφάλιση και προώθηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.