SIGNUP
  LOGIN

Συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών και την ομάδα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου είχαν σήμερα ο Αντιπρόεδρος του ΠΔΣ κ. Νικόλας Τσαρδελλής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φορολογικού Σχεδιασμού του ΠΔΣ κ. Χαράλαμπος Μεϊβατζής.

Υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο: «Ολοκληρωμένος Φορολογικός Μετασχηματισμός» και τέθηκαν προς συζήτηση καίρια σημεία και σημαντικές πτυχές που συνδέονται με τις προκλήσεις και τις ανάγκες της εν λόγω μεταρρύθμισης.

Εκ μέρους του ΠΔΣ τονίστηκε, αφενός ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι επιβαλλόμενη για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού πλαισίου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και δεδομένα, και αφετέρου, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του νέου φορολογικού πλαισίου, ώστε να δημιουργούνται υγιείς και πραγματικές συνθήκες βιωσιμότητας και ανάπτυξης που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού κόμβου.

Περαιτέρω, προς το στόχο της ολοκλήρωσης της προτεινόμενης μεταρρύθμισης επαναλήφθηκε η βούληση του ΠΔΣ για αξιοποίηση της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας δικηγόρων μελών του για συναφή θέματα, και συμφωνήθηκε ότι θα αποσταλεί σχετικό υπόμνημα με τις εισηγήσεις του ΠΔΣ και θα ακολουθήσουν τακτικές συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων προς ολοκλήρωση του έργου.