SIGNUP
  LOGIN

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Προώθησης (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) και εστιάζει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη εργαλείων που να απαντούν στις δυναμικές ανάγκες της αγοράς εργασίας αναφορικά με απόφοιτους νομικής και επαγγελματίες του κλάδου. Συγκεκριμένα, ο βασικός στόχος του έργου LAPET είναι ο σχεδιασμός εργαλείων (π.χ. εγχειρίδιο, διαδικτυακή πύλη, μαθήματα κατάρτισης) τα οποία λόγω των εξελισσόμενων αναγκών της αγοράς εργασίας, θα ενισχύσουν την απασχολησιμότητα των επαγγελματιών του κλάδου νομικής, παρέχοντας κατάρτιση σε σύνθετα οικονομικά ζητήματα, μέσω πρακτικών και ρεαλιστικών προσεγγίσεων. 

Οι επιμέρους βασικές δράσεις του έργου LAPET περιλαμβάνουν:

  1. Έρευνα όσον αφορά τα κενά στις γνώσεις και τις δεξιότητες – Έκθεση Ανάλυσης για τις ανάγκες κατάρτισης και τις Θεματικές Ενότητες προτεραιότητας.
  2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα LAPET στα οικονομικά και συναφή ζητήματα, για απόφοιτους νομικής και επαγγελματίες νομικούς.
  3. Δημιουργία Ηλεκτρονικής (Διαδικτυακής) Πύλης (Portal).


Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης που αφορά στη διερεύνηση των κενών στις γνώσεις και δεξιότητες των  αποφοίτων νομικής και των επαγγελματιών του κλάδου, έχει ετοιμαστεί σχετικό ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με σκοπό μεταξύ άλλων τη συγκριτική ανάλυση των κενών. 

Για συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/fvuXSEGdgt7UA2Ed7