SIGNUP
  LOGIN

Με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ ΠΔΣ και Τμήματος Φορολογίας, διεξήχθη σήμερα κοινή συνάντηση, στην οποία παρέστησαν ο Έφορος Φορολογίας κ. Σωτήρης Μαρκίδης και μέλη του τμήματός του, και εκ μέρους του ΠΔΣ  ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βορκάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλας Τσαρδελλής και οι κ. Χαράλαμπος Μεϊβατζής, κ. Μαρία Γρηγορίου και κ. Κώστας Μιχαήλ, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Μέλος της Επιτροπής Φορολογικού Σχεδιασμού του ΠΔΣ αντίστοιχα.

Η συζήτηση περιστράφηκε κατά κύριο λόγο σε τρέχοντα αλλά και σε μακροπρόθεσμα θέματα του τομέα. Αντηλλάγησαν απόψεις για τον επικείμενο ολοκληρωμένο φορολογικό μετασχηματισμό, για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις τιμολογήσεις, τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας, και τον σημαίνοντα ρόλο των δικηγόρων στην παροχή υπηρεσιών σε φορολογικά ζητήματα.  

Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική δημιουργίας Φορολογικού Δικαστηρίου και τα πλεονεκτήματα και οφέλη που αυτό θα επιφέρει.

Για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ ΠΔΣ και Εφόρου Φορολογίας συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιείται κοινή συνάντηση κάθε τρεις μήνες, ώστε να συζητούνται επίκαιρα θέματα και τα μέλη του ΠΔΣ να καταθέτουν την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία τους.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Μαρκίδη για το χρόνο που διέθεσε για τη σημερινή εποικοδομητική συνάντηση, καθώς και τη βούλησή του για στοχευμένη ενίσχυση της μεταξύ μας συνεργασίας και επικοινωνίας.