SIGNUP
  LOGIN

Τις θέσεις του αναφορικά με την απόφαση και το περιεχόμενο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής για τους παρόχους διοικητικών υπηρεσιών, εξέφρασαν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κατά τη χθεσινή συνεδρία της ο Πρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου του ΠΔΣ και της Επιτροπής του ΠΔΣ για ζητήματα Παρεμπόδισης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και αποτροπής παράβασης κυρώσεων.

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών αναλυτικό υπόμνημα, στο οποίο παρατίθενται έντονοι προβληματισμοί και στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία σχετικά με το παράνομο και λανθασμένο του προτεινόμενου πλαισίου, η υλοποίηση του οποίου θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε έκνομες καταστάσεις και θα επιφέρει επιπτώσεις, οι οποίες μάλλον θα πλήξουν τον τομέα των υπηρεσιών παρά να τον ενισχύσουν.

Ο ΠΔΣ εντείνει την προσπάθειά του για ενημέρωση όλων των αρμοδίων για τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση αυτή τόσο σε σχέση με τον στόχο της καλύτερης εποπτείας όσο και για την οικονομία μας ευρύτερα. Εκείνο που απαιτείται, το οποίο εισηγείται ο ΠΔΣ, είναι η σύσταση ενός οργάνου που θα συντονίζει και θα καθοδηγεί τις εποπτικές αρχές για άσκηση ομοιόμορφης εποπτείας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για τον χρόνο που διέθεσαν και για την κατανόηση/υιοθέτηση των ανησυχιών μας σε σχέση με την προωθούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.