Με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ΠΔΣ και ΚΕΒΕ πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Σταύρος Σταύρου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μάριος Τσιακκής και ο Πρόεδρος ΕΒΕ Λευκωσίας κ. Μιχάλης Μουσιούττας, και εκ μέρους του ΠΔΣ ο Πρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών ΠΔΣ και ο Πρόεδρος και μέλη του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα που συνδέονται με την αποστολή του ΠΔΣ και του ΚΕΒΕ και ενδιαφέρουν συνάμα τον χρηματοοικονομικό τομέα και τις επιχειρήσεις γενικότερα. Θέματα σχετικά με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου, εταιρικά θέματα και ζητήματα που σχετίζονται με τον Έφορο Εταιρειών και το τραπεζικό σύστημα.

Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για την προτεραιότητα αποκατάστασης της φήμης και της εμπιστοσύνης της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού. Προς τον στόχο αυτό, θα αναπτυχθούν κοινές δράσεις μεταξύ ΠΔΣ και ΚΕΒΕ και θα συσταθούν κοινές επιτροπές εργασίας αποβλέποντας στην προληπτική δράση για τη διαχείριση καίριων θεμάτων. Επιπρόσθετα, για τον ίδιο σκοπό συμφωνήθηκε η συμμετοχή μελών του ΠΔΣ στις αποστολές που διοργανώνει το ΚΕΒΕ στο εξωτερικό.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη προώθησης της Διαιτησίας και της Διαμεσολάβησης ως εργαλείων επίλυσης διαφορών για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, δεδομένων των καθυστερήσεων που καταγράφονται στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του ΚΚΔΔ αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία και τον στόχο του Κέντρου να καταστεί η πρώτη επιλογή για παραπομπή υποθέσεων σε διαιτησία. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΒΕ εξέφρασε τη θέληση να δημιουργηθεί μία ομάδα για θέματα διαιτησίας, στην οποία θα συμμετέχουν δικηγόροι και επιχειρηματίες για προώθηση της συγκεκριμένης επιλογής επίλυσης διαφορών.

Τέλος, τονίστηκε ότι η από κοινού ανάληψη δράσεων προσανατολισμένων στη στήριξη των επενδυτικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι βασική προϋπόθεση για δημιουργία νέων θετικών προοπτικών ανάπτυξης.

431730242 409758581902830 7560053034888435160 n

431737294 756834356410561 3925157082233573226 n