SIGNUP
  LOGIN

Στo πλαίσιo διεκδίκησης ενεργότερης και ουσιαστικότερης εμπλοκής του ΠΔΣ στις προσπάθειες υλοποίησης του συστήματος ejustice έχει συμφωνηθεί με τους αρμόδιους φορείς όπως ο ΠΔΣ λάβει θέση και συμμετέχει στο Συμβούλιο Έργου (Steering Committee).

O ΠΔΣ θα εκπροσωπείται στο Συμβούλιο του Έργου από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού κα Λουίζα Πρωτοπαπά. Στο εν λόγω Συμβούλιο συμμετέχουν το Ανώτατο Δικαστήριο, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής (ΤΥΠ).

Η θετική αυτή εξέλιξη θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια υλοποίησης ενός συστήματος σύγχρονου και εύχρηστου που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του δικηγορικού κόσμου, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που οδήγησαν στην αρνητική κατάληξη της προηγούμενης προσπάθειας ενεργοποίησης του συστήματος.

Χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζουμε τη σημασία της συνεργασίας, σε σωστές βάσεις,  με όλους τους αρμόδιους φορείς προς τον στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της δικαιοσύνης.

Ο ΠΔΣ στηρίζει κάθε υγιή προσπάθεια και πρωτοβουλία που αποβλέπει στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης στο σύνολό της, ώστε να ανταποκρίνεται αποδοτικότερα στις σύγχρονες ανάγκες.