SIGNUP
  LOGIN

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

          Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει τις θυσίες του αδελφού κυπριακού λαού, που εδώ και 50 χρόνια αγωνίζεται για τη δικαίωσή του, ώστε να τερματισθεί η βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου μέρους της επικράτειας μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:

                        «Η απροσδόκητη επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Με την εκδήλωση αυτή, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της επιθυμούν να τιμήσουν και τους Κυπρίους συναδέλφους που αποφοίτησαν από τη Σχολή την κρίσιμη δεκαετία του ’70, καθώς και όσες και όσους αδελφούς Κυπρίους γράφτηκαν στη Σχολή τη δεκαετία αυτή, στους οποίους απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση, όπου κι αν βρίσκονται, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου, να επισκεφθούν τη Σχολή τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Τιμώντας στο πρόσωπό τους τις θυσίες του κυπριακού λαού, ο νεοσύστατος Σύλλογος Αποφοίτων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε να αρχίσει τις εγγραφές των μελών του από τους Κυπρίους και τις Κύπριες συναδέλφους. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να αναγορεύσει τιμής ένεκεν τον κύριο Άγγελο Δαυίδ, Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και απόφοιτο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, σε πρώτο επίτιμο μέλος του.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, το οποίο επιμελήθηκαν ειδικά για την περίσταση και θα εκτελέσουν εξ ολοκλήρου φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε σκηνοθεσία των συναδέλφων τους Άκι Παπαδόπουλου και Νεφέλης Καλαντζή. Τη μουσική έγραψε η φοιτήτρια Νομικής Δήμητρα Βαξεβανίδου.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Νομικής και Συλλόγου Αποφοίτων Νομικής ΑΠΘ για την Κύπρο page 0001