SIGNUP
  LOGIN

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

15 Οκτωβρίου 2020

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

 

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία θα γίνει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 3.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Γυμναστικού Συλλόγου τα Παγκύπρια – Γ.Σ.Π, (για τον χάρτη πατήστε εδώ http://www.cyprusbarassociation.org/files/ANNOUNCEMENTS/2020/05/GSP_MAP_FACILITIES.pdfμε την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

 

(α)       Εισαγωγή από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Επίτιμο Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

(β)       Σύντομη λογοδοσία από τον αιρετό Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. - Πατήστε ΕΔΩ

(γ)        Εγκεκριμένοι λογαριασμοί. - 2017 πατήστε ΕΔΩ - 2018 πατήστε ΕΔΩ - 2019 πατήστε ΕΔΩ

(δ)       Διάφορα.

(ε)        Εκλογή Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, για την περίοδο που διαρκεί μέχρι της εκλογής νέου Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Δικαίωμα εκλέγεσθαι έχουν δικηγόροι ασκούντες το επάγγελμα με δωδεκαετή τουλάχιστο άσκησή του.

(στ)      Εκλογή τεσσάρων δικηγόρων, ως Μελών του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, για την ίδια περίοδο, και οι οποίοι πρέπει να είναι δικηγόροι ασκούντες το επάγγελμα και ο ένας απ’ αυτούς πρέπει να έχει τουλάχιστο δεκαετή άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης θα προεδρεύει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ως επίτιμος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Για τις εκλογές για το νέο Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου υποβλήθηκαν οι πιο κάτω υποψηφιότητες μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου:

 

 

ΘΕΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:

 

 • ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 • ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
 • ΚΟΡΦΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

 

ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ:      

 

 • ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
 • ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΩ
 • ΚΑΛΛΗΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ
 • ΚΟΥΜΑΣ ΜΟΡΦΑΚΗΣ Π.
 • ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΖΙΩΡΤΖΙΑ
 • ΛΟΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΣΙΔΕΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 • ΤΣΑΡΔΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
 • ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΕΛΕΑΝΑ
 • ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΓΣ του ΠΔΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 2020

 1. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της ΤΓΣ η οποία θα αρχίσει στις 3μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο του Γυμναστικού Συλλόγου τα Παγκύπρια – Γ.Σ.Π.
 2. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 3:30μ.μ. και θα λήξει στις 7:00μ.μ. Ο προεδρεύων κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, αν παραστεί ανάγκη με την έκριση του κεντρικού επιτελείου στην Λευκωσία.
 3. Εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν στις πιο κάτω τοποθεσίες – Επαρχίες:

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- Συνεδριακό Κέντρο του Γυμναστικού Συλλόγου τα Παγκύπρια – Γ.Σ.Π.

ΛΕΜΕΣΟΣ– Νέο κτίριο Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού (ισόγειος χώρος).

ΛΑΡΝΑΚΑ -  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Ισόγειο στο ξενοδοχείο Radisson Blu.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ Αίθουσα Δήμου Παραλιμνίου.

ΠΑΦΟΣ      -   Λέσχη Νομικών « Η ΘΕΜΙΣ».   

 

Στα Έκλογικά Κέντρα μπορούν να ψηφίσουν:

 • Τα Μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που ανήκουν στις αντιστοιχές πόλεις
 • Και τα Μέλη τα οποία ανήκουν στους Τοπικούς Αμμοχώστου και Κερύνειας και εδρεύουν-διατηρούν γραφεία και ασκούν το δικηγορικό επάγγελμα στις αντίστοιχες πόλεις.
 • Οι δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσιάς μπορούν να ψηφίσουν στην Επαρχιά που βρίσκονται τοποθετημένοι από τον ΓΕ.
   

      4.Λόγω του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και διαταγμάτων να σημειωθούν τα ακόλουθα:

      5. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους δικηγόρους που θα μεταβούν στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι ψηφοφόροι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν μάσκα από την είσοδο και μέχρι την αποχώρησή τους από το εκλογικό κέντρο.

     6. Καλούνται όλοι οι ψηφοφόροι Δικηγόροι να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Λειτουργών του επιτελείου Εκλογών του ΠΔΣ, με στόχο η διαδικασία να διεξαχθεί ομαλά και με γνώμονα την προστασία της υγείας τόσο των Δικηγόρων όσο και των ατόμων που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα.

    7. Οι δικηγόροι να προσέλθουν στην αίθουσα που θα αντιστοιχεί με το επίθετό τους αλφαβητικά και προσκομίζοντας την πολιτική ή δικηγορική ταυτότητά τους.

8.Συστήνεται να έχουν μαζί τους το δικό τους στυλό.

      9. Οι Λειτουργοί που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να φέρουν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

    10.Το ψηφοδέλτιο πρέπει να φέρει στο εξωτερικό μέρος του επίσημη σφραγίδα, για να είναι έγκυρο. Δείγμα ψηφοδελτίου για Πρόεδρο πατήστε ΕΔΩ - Δείγμα ψηφοδελτίου Μελών πατήστε ΕΔΩ

    11.Ο δικηγόρος αφού πάρει το ψηφοδέλτιο πρέπει να αποσυρθεί στον ειδικό θάλαμο ψηφοφορίας που βρίσκεται για τον σκοπό αυτό μέσα στο εκλογικό κέντρο και πίσω από κουρτίνα, θα το ανοίξει και θα σημειώσει μυστικά στο ψηφοδέλτιό του με πέννα χρώματος μπλέ ή μαύρου το σημείο Χ ή + ήμέσα στο χώρο της στήλης που βρίσκεται αντίστοιχα από το όνομα του Υποψηφίου.

    12.Για τα αιρετά Μέλη ψηφίζουμε από 1 – 4.

    13.Για Προέδρο ψηφίζουμε μόνον 1. 

    14.Σε περίπτωση που ο δικηγόρος σημειώσει οποιοδήποτε άλλο σημείο ή γράμμα, με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ταυτότητά του, το ψηφοδέλτιο θα είναι άκυρο. Αν ο δικηγόρος ψηφίσει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του ψηφοδελτίου, εκτός από το ορθογώνιο που αντιστοιχεί στον υποψήφιο της προτίμησής του το ψηφοδέλτιο θα είναι επίσης άκυρο.  Το λευκό ψηφοδέλτιο είναι άκυρο και δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την καταμετρήση των ψήφων.

    15.  Κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η επαφή των επί της διαλογής αντιπροσώπων των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια και η χρήση εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων. Οι αντιπρόσωποι θα είναι απλοί παρατηρητές της όλης διαδικασίας, η οποία θα επιτελεστεί αποκλειστικά και μόνο από τους λειτουργούς που θα καθοριστούν από τον Προεδρεύοντα της κάθε επαρχίας.

16. Ο Προεδρεύων έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο, χωρίς προειδοποίηση, οποιοδήποτε αντιπρόσωπο υποψηφίου που παραβαίνει την διαδικασία.