ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΠΟ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΤΜΗΜΑ: ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Π.Δ.Σ.) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΠΧ & ΧΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022

Ο ΠΔΣ, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της πληροφόρησης που αποσπάται μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας για συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου για το ΞΠΧ & ΧΤ αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των εποπτευόμενων μελών του, αποφάσισε όπως δοθεί παράταση προθεσμίας για την συμπλήρωση και υποβολή του.

Η προθεσμία καθορίζετε στις 15 Μαΐου, 2024 και υπενθυμίζετε ότι η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω του συστήματος Amlex365 στον ακόλουθο σύνδεσμο https://l-amlex365.cba.org.cy/authenticate.aspx (για περισσότερες πληροφορίες βλέπε σχετικό εγχειρίδιο ΕΔΩ).

Η υποχρέωση αφορά φυσικά πρόσωπα (δικηγόρους (αυτοεργοδοτούμενους ή υπαλλήλους σε εταιρείες δικηγόρων και/ή εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών) και νομικά πρόσωπα (εταιρείες δικηγόρων, συνεταιρισμούς και εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών) για την περίοδο 01/01/2022 – 31/12/2022.

Υπόχρεα οντότητα η οποία έχει ήδη υποβάλει επιτυχώς το/α ερωτηματολόγιο/α έχει την δυνατότητα διόρθωσης ή/και προσθήκης πληροφορίων. Οντότητες οι οποίες έχουν ήδη ενημερώσει τον ΠΔΣ πως επιθυμούν να προβούν σε αλλαγές μετά την προηγούμενη προθεσμία υποβολής παρακαλούνται όπως προβούν στις απαραίτητες αλλαγές μέσω του συστήματος.

Σε περίπτωση που οι υπόχρεες οντότητες δεν συμμορφωθούν με την ανωτέρω προθεσμία, ο ΠΔΣ δύναται να επιβάλει κυρώσεις.

Σε περίπτωση που έχετε συμμορφωθεί με την συμπλήρωση του εν λόγω ερωτηματολογίου παρακαλούμε όπως αγνοήσετε τα πιο πάνω.

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

AML / CFT