SIGNUP
  LOGIN
Ο δρ Χρίστος Κληρίδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι" του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των κυρωτικών μέτρων κατά της Ρωσίας και πώς αυτά επηρεάζουν τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί στον διορισμό επιτροπής παρακολούθησης των κυρώσεων και εφαρμογής τους στην Κύπρο ούτως ώστε τα μέτρα να εφαρμόζονται κατά ενιαίο τρόπο, ιδιαίτερα από τα τραπεζικά ιδρύματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ήδη  διαφαίνονται προβλήματα στην ερμηνεία και εφαρμογή των εν λόγω κυρώσεων.
 
Όπως επεξήγησε, δεν πλήττονται μόνο τα γραφεία που έχουν πελάτες Ουκρανούς σαν αποτέλεσμα των κυρώσεων, αλλά και όλοι οι δικηγόροι, εφόσον η κρίση αυτή έχει αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία, μεταξύ άλλων, στον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών και των επενδύσεων, κάτι το οποίο επηρεάζει την εισοδηματική κατάσταση και αντανακλά στον τομέα παροχής υπηρεσιών από δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες όπως λογιστές, ελεγκτές κ.ο.κ.
 
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επηρεαζόμενους φορείς, υπογράμμισε ο δρ Κληρίδης, θα πρέπει να εκπονήσει αντισταθμιστικά μέτρα ακόμα και φοροελαφρύνσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν αναμένεται η κρίση αυτή να τελειώσει σύντομα.
 
Υπό το πρίσμα των εξελίξεων, επεσήμανε, επίσης, ότι η προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση με αύξηση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα πρέπει πλέον να μπει στο περιθώριο.
 
Με αυτή την ευκαιρία, ο δρ Κληρίδης τόνισε εκ νέου την ανάγκη επίσπευσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή όπως επίσης και την αναγκαιότητα υπερψήφισης του Εμπορικού Δικαστηρίου και νέου Ναυτοδικείου.
 
Επιπρόσθετα, αναφορά έκανε και στην επιχειρούμενη δράση που δρομολογεί ο  ΠΔΣ, "Δικαιοσύνη για όλους". Πρόκειται, εξήγησε, για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στη δικαιοσύνη ατόμων που εμπίπτουν στην κατηγορία του EEE και δυσκολεύονται ή αδυνατούν να προσφύγουν για επίλυση των διαφορών τους σε διαμεσολάβηση, διαιτησία ή στα δικαστήρια.
 
Τέλος, σημείωσε ότι ο ΠΔΣ, συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα που αφορούν ευρύτερα τον δικηγορικό κόσμο, την αύξηση της δικηγορικής ύλης και την παροχή βοήθειας στους νέους δικηγόρους.
 
Για το βίντεο της εκπομπής "Μεσημέρι και Κάτι" πατήστε ΕΔΩ
Για το βίντεο της εκπομπής "Μέρα Μεσημέρι" πατήστε ΕΔΩ
 

Με αυτή την ευκαιρία, ο δρ Κληρίδης τόνισε εκ νέου την ανάγκη επίσπευσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή όπως επίσης και την αναγκαιότητα υπερψήφισης του Εμπορικού Δικαστηρίου και νέου Ναυτοδικείου.