SIGNUP
  LOGIN

Με βάση τον περί της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Επικοινωνία) Διαδικαστικό Κανονισμό του 2021, καλούνται οι συνήγοροι να υποβάλουν τα αιτήματα τους προς το Δικαστήριο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) npapandreou@dc.judicial.gov.cy το αργότερο δύο ημέρες πριν την ημερομηνία ορισμού της υπόθεσης.

Για τις υποθέσεις i-Justice, τυχόν αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας i-Justice.

Η πιο πάνω πρακτική ισχύει για όλες τις υποθέσεις πλην (α) των υποθέσεων που είναι ορισμένες για Ακρόαση, εκτός εάν δοθούν διαφορετικές οδηγίες από το Δικαστήριο προηγουμένως, (β) των Αιτήσεων Έρευνας και (γ) όπου οποιοσδήποτε διάδικος εμφανίζεται αυτοπροσώπως - για τις οποίες είναι απαραίτητη η εμφάνιση με φυσική παρουσία ενώπιον του Δικαστηρίου.

Οι υποθέσεις που διεκπεραιώθηκαν χωρίς την φυσική παρουσία των μερών έχουν ως εξής:

Αρ. Αγωγής: 984/18

Η αγωγή ορίζεται για ακρόαση στις 25.6.24 η ώρα 11:00 π.μ. Η γραπτή δήλωση του πρώτου μάρτυρα για την Ενάγουσα να σταλεί στην πλευρά της Εναγόμενης, 3 καθαρές εργάσιμες ημέρες προηγουμένως.

Αρ. Αγωγής: 910/17

 

Η αγωγή παραμένει για προγραμματισμό με βάση των περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων Κανονισμών στις 29.2.24 η ώρα 9:45. Να εμφανιστούν οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση.  

Αρ. Αγωγής: 752/17 και 1325/17 (Συν.)

Οι αγωγές ορίζονται για προγραμματισμό με βάση τις πρόνοιες των περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων Κανονισμών στις 6.3.24 η ώρα 9:30. Να εμφανιστούν οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση.

Αρ. Αγωγής: 1142/18

 

Ενόψει του περιεχομένου της ηλ. αλληλογραφίας των μερών ημερ. 21.12.23 εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης, για το ποσό των €4000 πλέον έξοδα στο συμφωνηθέν ποσό των €3000 πλέον Φ.Π.Α. πλέον νόμιμο τόκο επί αμφότερων των ποσών από σήμερα μέχρι εξόφλησης. Κάθε προηγούμενη διαταγή εξόδων ακυρώνεται.

Αρ. Αγωγής: 1538/16

Η Αγωγή ορίζεται για ακρόαση στις 9.1.24 η ώρα 13:00 μ.μ. Η γραπτή δήλωση του πρώτου μάρτυρα για τους Ενάγοντες να σταλεί στην πλευρά των Εναγόμενων, 3 καθαρές εργάσιμες ημέρες προηγουμένως.

Αρ. Αγωγής: 4063/16

 

Ενόψει του περιεχομένου της ηλ. αλληλογραφίας των μερών ημερ. 21.12.23, εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ του Ενάγοντα και εναντίον των Εναγόμενων για το ποσό των €5.404,25. Η κάθε πλευρά θα επωμιστεί τα έξοδα της και κάθε προηγούμενη διαταγή εξόδων ακυρώνεται.

Αρ. Αγωγής: 1366/16

 

Ενόψει του περιεχομένου της ηλ. αλληλογραφίας των μερών ημερ. 20.12.23 άδεια δίδεται και η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται με τις εξής διαταγές εξόδων:

(α) Σε σχέση με την Εναγόμενη 1, έξοδα υπέρ της Εναγόμενης 1 και εναντίον των Εναγόντων, όπως αυτά υπολογιστούν από το Πρωτοκολλητείο και εγκριθούν από το Δικαστήριο. Σε περίπτωση δε που οι Ενάγοντες καταβάλουν στην Εναγόμενη 1 εντός 6 μηνών από σήμερα το ποσό των €950, τότε ολόκληρο το ποσό των δικηγορικών εξόδων θα θεωρείται πλήρως εξοφληθέν. Νοείται ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το ως άνω χρονοδιάγραμμα τότε οι Ενάγοντες θα οφείλουν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των δικηγορικών εξόδων, ως αυτό θα υπολογιστεί από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθεί από το Δικαστήριο.

(β) Σε σχέση με την Εναγόμενη 2, έξοδα υπέρ της Εναγόμενης 2 και εναντίον των Εναγόντων στο συμφωνηθέν ποσό των €2,500 περιλαμβανομένων εξόδων σύνταξης της παρούσας απόφασης, πλέον Φ.Π.Α. και χωρίς τόκο. Κάθε προηγούμενη διαταγή εξόδων αναφορικά με την απαίτηση των Εναγόντων έναντι της Εναγόμενης 2, ακυρώνεται. Σε περίπτωση δε που οι Ενάγοντες καταβάλουν στην Εναγόμενη 2 εντός 6 μηνών από σήμερα το ποσό των €500 πλέον Φ.Π.Α., τότε ολόκληρο το ποσό εξόδων της Εναγόμενης 2 θα θεωρείται πλήρως εξοφληθέν. Νοείται ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το ως άνω χρονοδιάγραμμα τότε οι Ενάγοντες θα οφείλουν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των δικηγορικών εξόδων, ως αυτό θα υπολογιστεί από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθεί από το Δικαστήριο.

(γ) Σε σχέση με την Εναγόμενη 3, δεν εκδίδεται οποιαδήποτε διαταγή για έξοδα και κάθε προηγούμενη διαταγή εξόδων αναφορικά με την απαίτηση των Εναγόντων έναντι της Εναγόμενης 3 ακυρώνεται.

Αρ. Αγωγής: 1660/18

 

Η αγωγή παραμένει για σκοπούς διευθέτησης στις 15.1.24 η ώρα 9:00 π.μ.

Αρ. Αγωγής: 407/16

 

Η αγωγή παραμένει για σκοπούς διευθέτησης στις 29.1.24 η ώρα 9:00 π.μ.

Αρ. Αίτησης: 85/85

 

Η Αίτηση ορίζεται στις 14.2.24 η ώρα 9:00 π.μ. για επίδοση στους πιστωτές. Με βάση δε τη δήλωση του συνηγόρου της Αιτήτριας και του Τμήματος Αφερεγγυότητας, δίδονται οδηγίες για δημοσίευση της Αίτησης στην Επίσημη Εφημερίδα και σε δύο Εφημερίδες Παγκύπριας και καθημερινής κυκλοφοράς, 10 ημέρες προηγουμένως.

Αρ. Αγωγής: 2744/17

 

Η απόφαση του Δικαστηρίου επιφυλάσσεται.