SIGNUP
  LOGIN

 

 

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 527/2015

Για Ενάγουσα: Μ. Αθανασίου για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 2: Τσίβικου Ε. για Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή μένει σε εκκρεμότητα στο Δικαστήριο μέχρι την 29.12.2022 ώρα 08:30, για να δηλωθεί συμβιβασμός. Ο φάκελος μένει στο Δικαστήριο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 718/2015

Για Ενάγουσα: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Χρ. Π. Αδάμου, Διάδικοι: παρόντες.

 

Η αγωγή συζητήθηκε μεταξύ των διαδίκων, που έχουν καταλήξει σε προκαταρκτικό συμβιβασμό, παραμένει η εξέταση ενός ζητήματος σε σχέση με τα έξοδα, που θα διευθετηθεί, αλλά η βάση είναι πως θα γίνει η πληρωμή ενός μειωμένου ποσού άμεσα, για να διακοπεί η αγωγή. Η αγωγή παραμένει σε εκκρεμότητα και ο φάκελος μένει στο Δικαστήριο για δήλωση συμβιβασμού μέχρι την 20.01.2023 ώρα 08:30. Οποτεδήποτε υπάρχει ετοιμότητα, μπορεί να ειδοποιηθεί το Δικαστήριο.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1490/2015

Για Ενάγοντα: Μ. Κορακίδου (κα) για Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Ν. Παπακλεοβούλου με Μ. Στυλιανού για Νίκος Παπακλεοβούλου ΔΕΠΕ

 

Αμφότερες οι πλευρές κατέθεσαν γραπτώς τις αγορεύσεις τους, χωρίς προσθήκες, η απόφαση επιφυλάσσεται.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 718/2016

Για Ενάγοντα: Λ. Λουκαΐδης, Μ. Κάιζερ, για Εναγόμενο 1: Ε. Κυριάκου, για Εναγόμενο 2: Χρ. Τιμοθέου

 

Σε συνέχεια ηλεκτρονικής επικοινωνίας, η αγωγή προγραμματίστηκε για συνέχιση της ακρόασης την 30.01.2023 ώρα 10:30, για να ακουστεί και να ολοκληρωθεί η μαρτυρία του ανακριτή της υπόθεσης.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 228/2016

Για Ενάγουσα: Α. Νικολάου προσωπικά και για ConstantinosKalavasLLC, για Εναγόμενους: Ε. Χαραλάμπους (κα) για Αθανάσιος Φ. Στυλιανού ΔΕΠΕ

 

Εκδίδεται εκ συμφώνου απόφασηυπέρ της Ενάγουσας και εναντίον των Εναγόμενων 1 και 2, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα, ως οι παράγραφοι 12 (Α)(Β) του παρακλητικού της Έκθεσης Απαίτησης, πλέον τα έξοδα όπως θα υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και θα εγκριθούν από το Δικαστήριο. Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης (απαίτηση και έξοδα) για περίοδο 4 (τεσσάρων) μηνών από σήμερα. Νοουμένου ότι, εντός της περιόδου αναστολής πληρωθεί από τους Εναγόμενους 1 και 2 ή οποιονδήποτε εξ αυτών το ποσό των €35.000,00 όσον αφορά την απαίτηση και το ποσό των €2.0000,00 όσον αφορά τα έξοδα, τότε η απόφαση θα θεωρείται ότι έχει πλήρως εξοφληθεί. Νοείται ότι, σε περίπτωση μη πληρωμής των προαναφερόμενων ποσών, εντός της περιόδου αναστολής, θα ισχύει η απόφαση για τα ποσά που έχουν επιδικαστεί. Νοουμένου ότι θα εξοφληθεί το εξ αποφάσεως χρέος, η Ενάγουσα αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει επ’ ονόματι των Εναγόμενων 1 και 2 ή οποιουδήποτε εξ αυτών το ακίνητο που αναφέρεται στην παράγραφο 3 της Έκθεση Απαίτησης.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1018/2016

Το πρακτικό ημερομηνίας 13.12.2022 για τη σημερινή δικάσιμο ακυρώνεται. Με πρακτικό ημερομηνίας 15.11.2022, η αγωγή είχε οριστεί για επίτευξη συμβιβασμού την 13.02.2023.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1429/2016

Το πρακτικό ημερομηνίας 06.12.2022 για τη σημερινή δικάσιμο ακυρώνεται. Με πρακτικό ημερομηνίας 07.10.2022, η αγωγή είχε οριστεί για Ακρόαση την 06.03.2023.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1457/2018

Η αγωγή τέθηκε εκτός πινακίου την 06.12.2019 και η εκδίκασή της αναστάλθηκε λόγω ενεργοποίησης σχεδίου προστασίας οφειλετών. Το Δικαστήριο την 30.11.2022 επικοινώνησε με τους δικηγόρους και κράτησε την υπόθεση για έλεγχο της προώθησής της μέχρι την 05.12.2022 και έπειτα μέχρι σήμερα. Ενόψει του ότι δεν υπάρχει διαφορετική ενημέρωση σε σχέση με το σχέδιο προστασίας και τη δυνατότητα προώθησης της αγωγής με σκοπό την εκδίκαση, δίδονται οδηγίες στο Πρωτοκολλητείο όπως προχωρήσει με τηδιαγραφή της αγωγής, άνευ βλάβης οποιωνδήποτε δικαιωμάτων του Ενάγοντος.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 47/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγοντα/Αιτητή: Κ. Μαυρόκωστας & Σία ΔΕΠΕ

 

Βάσει ειδοποίησης ημερομηνίας 21.12.2022 η αγωγή διακόπτεται.

 

  1.  

ΓΕΝ.ΑΙΤ. 180/2022

I-JUSTICE

Για Αιτητή: Ν. Νικόλα για Λ. Μαυρίκιος, για Καθ’ ης η αίτηση πωλήτρια εταιρεία: καμία εμφάνιση, για ΕΚΓ Πάφου: καμία εμφάνιση (υπάρχει αιτιολογημένη έκθεση), για ενδιαφερόμενο μέρος: καμία εμφάνιση

 

Η ώρα είναι 09:34. Η αίτηση επιδόθηκε σε όλα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επηρεαζόμενα. Δεν υπάρχει κάποια εμφάνιση. Έχω εξετάσει την αίτηση και τη μαρτυρία που έχει προσκομιστεί. Το Κτηματολόγιο, στην έκθεσή του ημερομηνίας 18.08.2022, θέτει ως προϋπόθεση αποδοχής της κατάθεσης της σύμβασης πώλησης στο Κτηματολόγιο, να προσκομιστούν: (i) το αρχικό έγγραφο, με αρχικές σφραγίδες, υπογραφές και χαρτοσήμανση, με (ii) τυχόν πληρεξούσια των οποίων έχει γίνει χρήση, κατάλληλα υπογεγραμμένα, χαρτοσημασμένα και πιστοποιημένα, και (iii) τα αναγκαία δικαιολογητικά για το ποιοι ήταν οι διευθυντές της πωλήτριας εταιρείας κατά τον ουσιώδη χρόνο που ήταν εξουσιοδοτημένοι να υπογράφουν κατά τη σύναψη του πωλητηρίου εγγράφου. Νοουμένου ότι ικανοποιούνται οι λοιπές διατυπώσεις κατάθεσης της σύμβασης πώλησης του άρθρου 3 του Ν.81(Ι)/2011 κατά τον χρόνο κατάθεσης, και οι προϋποθέσεις που θέτει το Κτηματολόγιο στην έκθεσή του ημερομηνίας 18.08.2022, εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου επιτρέπεται η κατάθεση της σύμβασης πώλησης που αναφέρεται στην παράγραφο Α της αίτησης, εντός 30 ημερών από τη σύνταξη του παρόντος διατάγματος, η οποία να ζητηθεί εντός 7 ημερών από σήμερα. Καμία διαταγή για έξοδα.

 

  1.  

ΓΕΝ.ΑΙΤ.297/2022

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Μ. Βασιλειάδης για Μιχάλης Βασιλειάδης ΔΕΠΕ, για Καθ’ ης η αίτηση: καμία εμφάνιση

 

Η υπόθεση ήταν ορισμένη την 22.12.2022. Παρέμεινε σήμερα, για να προσκομιστεί συμπληρωματική ένορκη δήλωση, δια της οποίας να αναφέρονται τυχόν εμπράγματοι πιστωτές. Από το πιστοποιητικό έρευνας που έχει προσκομιστεί, δεν φαίνεται να υπάρχουν επηρεαζόμενα πρόσωπα που θα πρέπει να λάβουν γνώση της διαδικασίας, πέραν του εκκαθαριστή της Καθ’ ης η αίτηση και του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Πάφου, για τους σκοπούς της διαδικασίας.

 

Έχω προχωρήσει να εξετάσω την αίτηση. Το Κτηματολόγιο, στην έκθεσή του ημερομηνίας 21.12.2022, θέτει ως προϋπόθεση αποδοχής της κατάθεσης της σύμβασης πώλησης στο Κτηματολόγιο, να προσκομιστούν: (i) το αρχικό έγγραφο, με αρχικές σφραγίδες, υπογραφές και χαρτοσήμανση, με (ii) τυχόν πληρεξούσια των οποίων έχει γίνει χρήση, κατάλληλα υπογεγραμμένα, χαρτοσημασμένα και πιστοποιημένα, και (iii) τα αναγκαία δικαιολογητικά για το ποιοι ήταν οι διευθυντές της πωλήτριας εταιρείας κατά τον ουσιώδη χρόνο που ήταν εξουσιοδοτημένοι να υπογράφουν κατά τη σύναψη του πωλητηρίου εγγράφου. Επιθυμεί, επίσης, σε κάποιο διάταγμα που τυχόν επιτρέπει την εκπρόθεσμη κατάθεση, να γίνεται αναφορά στην παλιά και στη νέα εγγραφή.

 

Η Καθ’ ης η αίτηση είναι υπό εκκαθάριση. Με βάση το άρθρο 216 του Κεφ.113, κατά την εκκαθάριση εταιρείας από το Δικαστήριο, οποιαδήποτε διάθεση της ιδιοκτησίας της εταιρείας που γίνεται μετά την έναρξη της διαδικασίας της εκκαθάρισης είναι άκυρη, εκτός εάν το Δικαστήριο διατάξει διαφορετικά, με βάση το άρθρο 217 του Κεφ. 113, όταν εταιρεία εκκαθαρίζεται από το Δικαστήριο, εκτέλεση που αρχίζει εναντίον της περιουσίας της εταιρείας μετά την έναρξη της εκκαθάρισης είναι άκυρη, και με βάση το άρθρο 220 του Κεφ. 113, όταν εκδοθεί διάταγμα εκκαθάρισης, καμία διαδικασία αρχίζει εναντίον της υπό εκκαθάριση εταιρείας, εκτός με άδεια του Δικαστηρίου και με τέτοιους όρους που το Δικαστήριο δυνατόν να επιβάλει.

 

Η διαδικασία αυτή, ακόμα κι αν δεν νοηθεί ακριβώς ως διαδικασία εναντίον της υπό εκκαθάριση εταιρείας, εκ του αποτελέσματος, το να επιτραπεί η κατάθεση σύμβασης πώλησης στο Κτηματολόγιο, δημιουργεί εμπράγματο δικαίωμα εναντίον της υπό εκκαθάριση περιουσίας. Εάν δεν τίθετο το θέμα του χρόνου, και η πωλήτρια εταιρεία ήταν υπό εκκαθάριση, δεν θα επιτρέπονταν η επιβάρυνση της περιουσίας που είναι εγγεγραμμένη στο όνομά της, με εμπράγματα βάρη. Η μη άσκηση των δικαιωμάτων της Αιτήτριας εμπρόθεσμα είχε ως συνέπεια, δυστυχώς, την εκκαθάριση της πωλήτριας εταιρείας και τη μη εξασφάλιση της Αιτήτριας. Το θέμα πλέον δεν είναι απλώς μόνον θέμα χρόνου.

 

Με βάση το άρθρο 12 του Ν.81(Ι)/2011, το Δικαστήριο μπορεί να επιτρέψει την εκπρόθεσμη κατάθεση ή την έγερση αγωγής για ειδική εκτέλεση για συμβάσεις που παραμένουν σε ισχύ οποτεδήποτε κι αν συνομολογήθηκαν, έστω κι αν έχει παρέλθει η προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία, όταν κρίνει δίκαιο και εύλογο για την προστασία του αγοραστή. Η προστασία που αποζητά η Αιτήτρια, σχετική με έγγραφο του 1983 που δεν κατέθεσε λόγω άγνοιας νόμου, δεν μπορεί να αντιβεί διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, όσον αφορά την περιουσία της πλέον υπό εκκαθάριση πωλήτριας εταιρείας. Η Αιτήτρια επίσης δεν δικαιούται να ασκεί πίεση στο Δικαστήριο να ενεργήσει υπό συνθήκες κατ’ επείγοντος, ενώ η ίδια δεν ενήργησε έγκαιρα για την προστασία της. Εάν έχει απαίτηση η Αιτήτρια εναντίον της υπό εκκαθάριση εταιρείας που απορρέει από σύμβαση πώλησης μη κατατεθειμένης στο Κτηματολόγιο μπορεί, εφόσον εξασφαλίσει την άδεια του Δικαστηρίου της Εκκαθάρισης, να προχωρήσει με την κατάθεσή της ή με αγωγή εναντίον της υπό εκκαθάριση εταιρείας για ειδική εκτέλεση (που δεν προϋποθέτει κατ’ ανάγκη κατατεθειμένη σύμβαση πώλησης), ασχέτως της μη τήρησης των προβλεπόμενων στον νόμο προθεσμιών.

 

Ενόψει του ότι δεν προσκομίστηκε κάποια άδεια από το Δικαστήριο της εκκαθάρισης, το Δικαστήριο δεν μπορεί να επιτρέψει εκπρόθεσμα την κατάθεση σύμβασης πώλησης επί της περιουσίας της υπό εκκαθάριση περιουσίας. Εάν υπάρχει διαφορετική εισήγηση, οι δικηγόροι της Αιτήτριας να επιχειρηματολογήσουν σχετικά. Η αίτηση ορίζεται για Ακρόαση (αγορεύσεις) την 09.01.2023 ώρα 08:30. Οι αγορεύσεις μπορούν να γίνουν γραπτώς και να αναρτηθούν στον ηλεκτρονικό φάκελο.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 357/2022

I-JUSTICE

ΓιαΑιτήτρια: Michael Kyprianou & Co LLC

 

Αίτηση ημερομηνίας 25.11.2022 για υποκατάστατη επίδοση αίτησης διαχείρισης

 

Έχει εξεταστεί η (υπό έγκριση) συμπληρωματική ένορκη δήλωση και η περαιτέρω μαρτυρία που προσκομίστηκε. Επειδή εξακολουθούν να απασχολούν τα ζητήματα που εγέρθηκαν, ως προς το δικαίωμα της Αιτήτριας, μιας τρίτης, μη κληροδόχου, να αιτείται να της παραχωρηθούν έγγραφα διαχείρισης της περιουσίας και εκτέλεσης διαθήκης της αποβιωσάσης στην οποία υπάρχει δεύτερος κατονομαζόμενος εκτελεστής, όταν αδυνατεί ο πρώτος, η αίτηση ορίζεται για Ακρόαση (αγορεύσεις) την 09.01.2023 ώρα 08:30. Οι αγορεύσεις μπορούν να γίνουν γραπτώς και να αναρτηθούν στον ηλεκτρονικό φάκελο.

 

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

  1.  

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

12.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 689/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 759/2015

Τραπεζικό χρέος

12.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

24.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1580/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

10.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

16.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2379/2015

Αγωγή 2378/2015

Κοινόχρηστα

19.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 177/2016

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

17.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

30.01.2023

Συνεχιζόμενη