SIGNUP
  LOGIN
     

1.      

ΑΓΩΓΗ 1427/2015

Για Ενάγουσα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Χ’ Παναγή για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η ακρόαση έχει αρχίσει με τη μαρτυρία της ΜΕ1 (Ενάγουσα). Η αγωγή παραμένει για συνέχιση της ακρόασης την 27.01.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

2.      

ΑΓΩΓΗ 1677/2015

Για Ενάγουσα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Χ’ Παναγή για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η ακρόαση έχει αρχίσει με τη μαρτυρία του ΜΕ1 (σύζυγος Ενάγουσας). Η αγωγή παραμένει για συνέχιση της ακρόασης την 08.02.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

3.      

ΑΓΩΓΗ 2158/2015

Για Ενάγουσα: Η. Ποουτίδου για Σκορδής & Στεφάνου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Μ. Τσιντικίδου για Ανδρέας Χρ. Δημητριάδης ΔΕΠΕ

Ενόψει της ενημέρωσης ότι σήμερα εκδόθηκε διάταγμα επιβολής ΠΣΑ, το Δικαστήριο δεν έχει τη δυνατότητα, με βάση το νόμο για την αφερεγγυότητα, να ορίσει την υπόθεση ως να προωθείται. Είναι κατανοητό ότι θα πρέπει να εξεταστεί εάν το επιβαλλόμενο ΠΣΑ δεν θα ακυρωθεί, όταν επιδοθεί σύμφωνα με τον νόμο. Ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών είναι αρκετό για να υπάρξει σχετική ένδειξη. Η υπόθεση μένει εκτός Πινακίου. Εκτός εάν μέχρι και την 28.04.2023 προσκομιστεί στο Πρωτοκολλητείο διάταγμα ακύρωσης του ΠΣΑ που επιβλήθηκε ή εάν άλλως πώς καταδειχθεί λόγος για προώθηση της υπόθεσης (περίπτωση στην οποία η υπόθεση θα πρέπει να έρθει ενώπιον του Δικαστήριο για περαιτέρω ενέργειες), η υπόθεση να θεωρηθεί διαγραφείσα.

4.      

ΑΓΩΓΗ 2218/2015

Για Ενάγουσα: Θ. Αρέστη-Τρύφωνος, για Εναγόμενο 3: Α. Γεωργιάδης για Χρήστος Γεωργιάδης & Σία ΔΕΠΕ

Αμφότερες οι πλευρές έχουν προσκομίσει γραπτώς την επιχειρηματολογία τους και έχουν περιοριστεί στις κείμενες αναφορές. Η απόφαση επιφυλάσσεται.

5.      

ΠΑΡ/ΜΠΗ 8/2016

ΠΑΡ/ΜΠΗ 9/2016

Για Απαιτητές: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Κύρου για ΓΕ

Οι συνενωμένες παραπομπές παραμένουν για δήλωση συμβιβασμού την 13.02.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

6.      

ΑΓΩΓΗ 777/2016

Για Ενάγοντες: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε διαφορά που απορρέει από δανειακή σύμβαση σε ξένο νόμισμα. Υπάρχει αίτημα αναβολής από πλευράς Εναγόντων, γιατί ο εμπειρογνώμονάς τους παρουσιάζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να βρίσκεται στο Δικαστήριο, ενώ και οι Ενάγοντες δεν βρίσκονται στην Κύπρο λόγω προβλημάτων υγείας της Ενάγουσας 2. Το αίτημα υποβλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μη έγκαιρα, χωρίς να υποστηρίζεται από οποιαδήποτε μαρτυρία, και όπως οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το Δικαστήριο σήμερα θα πρέπει να ακούσει τη μαρτυρία δύο άλλων υποθέσεων, και η ανάγκη επαναπρογραμματισμού είναι κοινή. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 07.04.2023 ώρα 10:30.

Οδηγίες ακρόασης

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 3 δικασίμους. Την 07.04.2023. Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα περαιτέρω ημερομηνίας.
  1. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  1. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθούν στην άλλη πλευρά μαζί με όλα τα έγγραφα που θα παρουσιαστούν (εφόσον έχουν τύχει ένορκης αποκάλυψης και δεν ζητήθηκε ο αποκλεισμός της παρουσίασής τους), το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο –να μην αναλωθεί χρόνος σε κατάθεση εγγράφων ή σε ενστάσεις σχετικές με έγγραφα κ.λπ.. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν όταν θα οριστεί για παρουσίαση τυχόν μαρτυρία της Εναγόμενης.
  1. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός εάν οριστεί διαφορετικά κατά την ακρόαση.
  1. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Για ζητήματα λογαριασμών, το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα παραπομπής με βάση τον Ν.14/60.
  1. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, από τους δικηγόρους, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

7.      

ΑΓΩΓΗ 1258/2016

Για Ενάγοντα: Φ. Χ’Ιωάννου για Α.Κ. Χατζηιωάννου & Σία, Χάρης Καλογήρου & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: Α. Νεοφύτου για A. Neophytou & Co LLC και Στυλιανού για Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: Α. Παπαγεωργίου, για Εναγόμενο 3: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ

Όλες οι πλευρές κατέθεσαν γραπτές αγορεύσεις στο περιεχόμενο των οποίων περιορίστηκαν χωρίς προσθήκες. Η απόφαση επιφυλάσσεται.

8.      

ΑΓΩΓΗ 1408/2016

Για Ενάγοντα: Α. Καριτζής & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Γ. Κ. Κων/νου, για Τριτοδιάδικο: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε διαφορά που απορρέει από συμφωνία αγοράς ακινήτου, με τους όρους που φέρει γραπτό κείμενο. Η Εναγόμενη προσεπικαλέστηκε την Τράπεζα που δεν τη δανειοδότησε για να ανεγείρει το κτίριο το ακίνητο, οδηγώντας την σε μη εκπλήρωση σχετικής συμβατικής υποχρέωσης έναντι στον Ενάγοντα. Υπάρχει αίτημα αναβολής της ακρόασης γιατί ο δικηγόρος της Εναγόμενης επιθυμεί να αποσυρθεί από την εκπροσώπηση της Εναγόμενης, και δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει σχετική διαδικασία. Η αγωγή παραμένει για απόδειξη (εκτός εάν η Εναγόμενη εκπροσωπηθεί στη διαδικασία από τον υφιστάμενο ή οποιονδήποτε δικηγόρο, προς προώθηση της υπεράσπισης/απαίτησής της) και για έλεγχο της προώθησης της απαίτησης της Εναγόμενης εναντίον της Τριτοδιαδίκου την 31.03.2023 ώρα 08:30. Τυχόν διαβήματα για αλλαγή δικηγόρου, ας γίνουν στο μεσοδιάστημα. Τα έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον του Ενάγοντος ή της Τριτοδιαδίκου.

9.      

ΑΓΩΓΗ 1591/2016

Για Ενάγουσα: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Ανδρέας Θ. Μαθηκολώνης & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή προγραμματίστηκε για ακρόαση την 21.04.2023, ωστόσο η 21.04.2023 είναι ακόμα ημερομηνία που εμπίπτει στην περίοδο του Πάσχα. Η ημερομηνία ακρόασης μετατίθεται την 24.04.2023 ώρα 10:30, με ίδιες οδηγίες. Δίδονται οδηγίες στο Πρωτοκολλητείο να ενημερώσει τηλεφωνικώς τους δικηγόρους.

10.   

ΠΑΡ/ΜΠΗ 7/2017

Για Απαιτήτρια: Λ. Λουκαΐδου-Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Σ. Κύρου για ΓΕ

Η παρ/μπή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού την 13.02.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Σε περίπτωση μη διευθέτησης, οι εκτιμητές να είναι παρόντες.

11.   

ΔΙΑΧ. 387/2017

Για διαχείριση: Ειρ. Λάμπρου, διαχειρίστρια: απούσα

Υπήρξε επικοινωνία. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των χρημάτων/άνοιγμα λογαριασμού στη Ρωσία. Ο χρόνος για την καταχώριση τελικών λογαριασμών επεκτείνεται μέχρι την 31.03.2023. Εάν καταχωριστούν/εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για έλεγχο την 31.03.2023 ώρα 08:30, και η διαχειρίστρια να είναι παρούσα.

12.   

ΑΓΩΓΗ 89/2018

Για Ενάγουσα: Ηρακλής Ν. Κυριακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Τηλέμαχος & Μιλτιάδης Γεωργιάδης

Η αγωγή αφορά σε απαίτηση για αμοιβή για εργασίες που παρασχέθηκαν στην Εναγόμενη, γεγονός που η Εναγόμενη αρνείται, κατονομάζοντας μια άλλη εταιρεία ως το πρόσωπο με το οποίο συμφώνησε η Ενάγουσα. Η Εναγόμενη ισχυρίζεται πως η ίδια διευθέτησε οποιεσδήποτε οφειλές για εργασίες. Το Δικαστήριο θα είναι απασχολημένο, σήμερα και στον άμεσο χρόνο, με την ακρόαση μαρτυρίας παλαιότερων χρονικά υποθέσεων, ώστε να μην υπάρχει επαρκής χρόνος για την ακρόαση της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης σήμερα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 30.06.2023 ώρα 10:30.

Οδηγίες ακρόασης

7.     Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 3 δικασίμους. Την 30.06.2023 (αφού υπάρξει συνεννόηση με το Δικαστήριο για τα δεδομένα του χρόνου τότε), να είναι παρόντες τουλάχιστον δύο μάρτυρες της Ενάγουσας. Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα δεύτερης ημερομηνίας.

8.     Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.

9.     Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθούν στην άλλη πλευρά μαζί με όλα τα έγγραφα που θα παρουσιαστούν (εφόσον έχουν τύχει ένορκης αποκάλυψης και δεν ζητήθηκε ο αποκλεισμός της παρουσίασής τους), το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο –να μην αναλωθεί χρόνος σε κατάθεση εγγράφων ή σε ενστάσεις σχετικές με έγγραφα κ.λπ.. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν όταν θα οριστεί για παρουσίαση τυχόν μαρτυρία της Εναγόμενης.

10.  Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός εάν οριστεί διαφορετικά κατά την ακρόαση.

11.  Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Για τεχνικά θέματα ή ζητήματα λογαριασμών, το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα παραπομπής με βάση τον Ν.14/60.

12.  Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, από τους δικηγόρους, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

13.   

ΑΓΩΓΗ 1207/2018

Για Ενάγοντα: Ε.Α. Κυριάκου για ΓΕ, για Εναγόμενη: Κ. Μανώλης

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για επιστροφή ποσού που πληρώθηκε ως χορηγία. Το Δικαστήριο θα είναι απασχολημένο, σήμερα και στον άμεσο χρόνο, με την ακρόαση μαρτυρίας παλαιότερων χρονικά υποθέσεων, ώστε να μην υπάρχει επαρκής χρόνος για την ακρόαση της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης σήμερα. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 04.07.2023 ώρα 10:30.

Οδηγίες ακρόασης

1.     Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 04.07.2023 (αφού υπάρξει συνεννόηση με το Δικαστήριο για τα δεδομένα του χρόνου τότε), να είναι παρόντες οι μάρτυρες της Ενάγουσας. Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα δεύτερης ημερομηνίας.

2.     Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.

3.     Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθούν στην άλλη πλευρά μαζί με όλα τα έγγραφα που θα παρουσιαστούν (εφόσον έχουν τύχει ένορκης αποκάλυψης και δεν ζητήθηκε ο αποκλεισμός της παρουσίασής τους), το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο –να μην αναλωθεί χρόνος σε κατάθεση εγγράφων ή σε ενστάσεις σχετικές με έγγραφα κ.λπ.. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν όταν θα οριστεί για παρουσίαση τυχόν μαρτυρία της Εναγόμενης.

4.     Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός εάν οριστεί διαφορετικά κατά την ακρόαση.

5.     Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

14.   

ΑΓΩΓΗ 1247/2018

Για Ενάγοντα: Σ. Δίγκα για Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Κ. Μενοίκου για Αλ. Χρ. Αλεξάνδρου

Ζητήθηκε άδεια για απόσυρση του δικηγόρου του Εναγόμενου, λόγω έλλειψης επικοινωνίας. Είναι κατανοητό ότι η πρακτική είναι να δίδεται ειδοποίηση από τον δικηγόρο προς τον πελάτη πριν να ζητηθεί η παύση της εκπροσώπησης ενώπιον του Δικαστηρίου και να προσκομίζεται στο Δικαστήριο, ώστε να βεβαιώνεται η ενημέρωση του Εναγόμενου για την πρόθεση απόσυρσης, τις συνέπειες, τη δικάσιμο κ.λπ., ωστόσο τούτη η ειδοποίηση προϋποθέτει την ύπαρξη επικοινωνίας μεταξύ πελάτη και δικηγόρου, η διατήρηση της οποίας συνιστά υποχρέωση όχι μόνον του δικηγόρου αλλά και του πελάτη, που θέλει να προωθήσει την απαίτηση ή την υπεράσπισή του. Τα δεδομένα ενώπιον του Δικαστηρίου δείχνουν ότι δεν υπάρχει προώθηση της υπεράσπισης του Εναγόμενου, εφόσον δεν υπάρχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του, και οι δικηγόροι του, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να μένουν δεσμευμένοι να εμφανίζονται στο Δικαστήριο χωρίς ουσιαστική δυνατότητα εκπροσώπησης. Δίδεται η άδεια στους δικηγόρους του Εναγόμενου να αποσυρθούν από την εκπροσώπησή του. Η αγωγή ορίζεται για Απόδειξη (με ένορκες δηλώσεις)/γραπτές αγορεύσεις την 31.03.2023 ώρα 08:30. Τα σημερινά έξοδα επιδικάζονται υπέρ του Ενάγοντος και εναντίον του Εναγόμενου ως θα υπολογιστούν/εγκριθούν στο τέλος της αγωγής.

15.   

ΑΓΩΓΗ 90/2019

Για Ενάγοντα: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Α. Πολυδώρου

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Είναι probate action. Το Δικαστήριο, σήμερα και στον άμεσο χρόνο, θα είναι απασχολημένο με την ακρόαση μαρτυρίας των υποθέσεων της χρονικής περιόδου 2015-2018, που παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση, και εφόσον δεν υπάρχει λόγος προτεραιοποίησης της ακρόασης αυτής της υπόθεσης, θα επαναπρογραμματιστεί.

Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 20.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

Εάν θα γίνει χρήση γραπτής δήλωσης με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9, να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Ισχύουν οι ενδεικτικοί χρόνοι της Δ.30,κ.8(γ), εκτός εάν το Δικαστήριο ορίσει διαφορετικά. Τυχόν παραδεκτά έγγραφα/γεγονότα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Σε περίπτωση εξώδικης διευθέτησης, το Δικαστήριο να ενημερωθεί έγκαιρα, για να διαθέσει τον χρόνο.

16.   

ΑΓΩΓΗ 1149/2019

Για Αιτητές: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ, Καθ’ ου η αίτηση: Γ. Χ’Νεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, Καθ’ ου η αίτηση: παρών

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 10.05.2022

Ο Καθ’ ου η αίτηση εμφανίζεται οικειοθελώς, το ένταλμα σύλληψης ακυρώνεται. Η αίτηση παραμένει για εξέταση την 31.03.2023 ώρα 08:30. Τυχόν ένορκη δήλωση μέχρι τότε. Σήμερα χωρίς έξοδα (εκ συμφώνου). Εάν δεν θα χρειαστεί για σκοπούς εξέτασης ο Καθ’ ου η αίτηση, εφόσον εκπροσωπείται, να ειδοποιείται από τους δικηγόρους του ανάλογα.

17.   

ΑΓΩΓΗ 1458/2019

Για Ενάγοντες: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Chrysses Demetriades & Co LLC, για Εναγόμενους 2: Δ. Κουρουσίδου για ΓΕ

Βάσει της ειδοποίησης ημερομηνίας 17.09.2021 και της αλληλογραφίας (Τεκμ.Α), η αγωγή διακόπτεται. Τα έξοδα της αγωγής επιδικάζονται υπέρ της Εναγόμενης 1 και εναντίον των Εναγόντων όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. Χωρίς έξοδα όσον αφορά τους Εναγόμενους 2.

18.   

ΑΓΩΓΗ 538/2020

Για Ενάγουσα: Ν. Νικήτα για Χριστόφορος Ιωάννου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 3: Λάμπρου για Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Ενόψει της δυσκολίας από πλευράς Εναγόμενης 3 σήμερα να γίνει ουσιαστική μνεία, η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 31.03.2023 ώρα 08:30, με τις ίδιες οδηγίες που είχαν δοθεί την 23.11.2022. Η Ενάγουσα έδωσε κάποιες ενδείξεις ως προς τον τρόπο που προσέγγισε τον ονομαστικό κατάλογο και κατονόμασε τόσους μάρτυρες, αλλά όσον αφορά την απαίτησή της καθαυτή, θα αρχίσει ως είθισται με έναν μάρτυρα, και οι ενδείξεις θα δοθούν στην πορεία. Το ζήτημα εάν θα χρησιμοποιηθεί εμπειρογνωμοσύνη από πλευράς Εναγόμενης και οι οδηγίες σχετικά με την ετοιμασία έκθεσης είναι σημαντικό. Έξοδα στην πορεία. Αν υπάρχει δυσκολία να γίνει με φυσική παρουσία αυτή η ουσιαστική διεργασία πριν τον προγραμματισμό της υπόθεσης για ακρόαση της μαρτυρίας, μπορεί να γίνει χρήση ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

19.   

ΑΓΩΓΗ 259/2021

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 23.09.2022 για απόφαση λόγω μη εμφάνισης

Έχει προσκομιστεί ένορκη δήλωση για απόδειξη. Ενόψει της ύπαρξης προηγούμενης απόφασης Δικαστηρίου με άλλη σύνθεση σε αίτηση για απόφαση λόγω παράλειψης εμφάνισης, το Δικαστήριο με την παρούσα σύνθεση θα πρέπει να δει τη μαρτυρία που έχει προσκομιστεί σε συνάρτηση με την υφιστάμενη απόφαση. Γι’ αυτό η απόφαση επιφυλάσσεται.

20.   

ΑΓΩΓΗ 1239/2021

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 13.12.2022 για ανανέωση κλητηρίου

Α. Ο χρόνος καταχώρισης της αίτησης για ανανέωση και της ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στην Εναγόμενη 3 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα.

 

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στην Εναγόμενη 3, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

21.   

ΑΓΩΓΗ 8/2022

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 22.12.2022 για ανανέωση κλητηρίου

Α. Ο χρόνος καταχώρισης της αίτησης για ανανέωση και της ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος για σκοπούς επίδοσής του στους Εναγόμενους 1 και 2 επεκτείνεται μέχρι και σήμερα.

 

Β. Εκδίδεται διάταγμα ανανέωσης του Κλητηρίου Εντάλματος της αγωγής για σκοπούς επίδοσης στους Εναγόμενους 1 και 2, για χρονική περίοδο 6 μηνών από σήμερα.

22.   

ΑΓΩΓΗ 47/2022

Για Αιτητή: αυτοπροσώπως, για Καθ’ ων η αίτηση: Τ. Τιμοθέου για A. Neophytou & Co LLC

Αίτηση ημερομηνίας 14.11.2022 για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης

Επιφυλάσσεται απόφαση επί της αίτησης.

23.   

ΑΓΩΓΗ 90/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγοντα: Σ. Ζαννούπας, για Εναγόμενο: Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων και ο Εναγόμενος, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 31.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

24.   

ΓΕΝ. ΑΙΤ. 229/2022

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Γ. Χατζηνεοφύτου& Σία ΔΕΠΕ, για Καθ’ ηςη αίτηση 1: καμία εμφάνιση, για Καθ’ ου η αίτηση 2: Μ. Μιλτιάδου

Η αίτηση παραμένει για Ακρόαση (γραπτές αγορεύσεις) για τον Καθ’ ου ηαίτηση 2 την 31.01.2023 ώρα 08:30. Ενόψει της μη εμφάνισης της καθ’ης η αίτηση 1, θα εξεταστεί κοινά η αίτηση και γι’ αυτήν.

25.   

ΑΓΩΓΗ 519/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Χρ. Μαυρικίου (κα) για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους1 και 2/Καθ’ ων η αίτηση: Π. Μούντης για Δρ. Κ. Χρυσοστομίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 3: Ν. Μουκταρούδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 20.10.2022 για απόφαση v. 1, 2 λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ των Εναγόμενων 1 και 2 επεκτείνεται μέχρι την 28.02.2023. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη την 31.03.2023 ώρα 08:30, εκτός εάν καταχωριστεί εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου η ΕΥ των Εναγόμενων 1 και 2. Έξοδα στην πορεία.

Η κλήση για οδηγίες αναφορικά με τον Εναγόμενο 3 είναι πρόωρη. Μένει εκτός πινακίου η αγωγή αναφορικά με τον Εναγόμενο 3. Το Δικαστήριο θα της επιληφθεί όταν θα τεθεί ενώπιον του η αγωγή και για τους Εναγόμενους 1 και 2.

26.   

ΑΓΩΓΗ 767/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ανδρέας Χρ. Δημητριάδης ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη/Καθ’ ης η αίτηση: Επαμεινώνδας Κορακίδης ΔΕΠΕ

Αίτηση ημερομηνίας 05.12.2022 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Ο χρόνος καταχώρισης της ΕΥ επεκτείνεται μέχρι την 28.02.2023. Η αίτηση ορίζεται για Απόδειξη την 31.03.2023 ώρα 08:30, εκτός εάν καταχωριστεί εμπρόθεσμα ή εκ συμφώνου η ΕΥ. Έξοδα στην πορεία.

27.   

ΑΓΩΓΗ 867/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Μ. Νικολάου, για Εναγόμενη: Ε. Ευθυμίου για Ηλίας Γ. Ευθυμίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Εναγόμενης και εναντίον της Εναγόμενης για το ποσό των €3.506,00 πλέον νόμιμος τόκος από σήμερα (13.01.2023), πλέον για τα έξοδα ως έχουν συμφωνηθεί στο ποσό των €1.250,00, πλέον νόμιμος τόκος από σήμερα (13.01.2023), πλέον Φ.Π.Α., πλέον €33,00 έξοδα επίδοσης. Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης όσον αφορά την απαίτηση μόνον, νοουμένου ότι κάθε 13η ημέρα εκάστου μηνός, αρχής γενομένης από σήμερα, η Εναγόμενη καταβάλλει το ποσό των €500,00. Εάν πληρωθεί το ποσό της απαίτησης €3.506,00 τηρουμένου του προαναφερόμενου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής (η τελευταία δόση για το ποσό των €506,00), τότε η απόφαση θα θωρείται εξοφληθείσα (δεν θα οφείλεται τόκος). Το ποσό των δικηγορικών εξόδων είναι άμεσα πληρωτέο. Παράλειψη πληρωμής οποιασδήποτε δόση ή μέρος δόσης, καθιστά την απόφαση άμεσα εκτελεστή για τα ποσά που έχουν επιδικαστεί. Σημειώνεται πως έχουν παραδοθεί οι επιταγές που εξέδωσε η Εναγόμενη στο όνομα της Ενάγουσας με αριθμούς 53316742, 53316743, 53316744, 53316745, 53316746, 53316747, 53316748 (η τελευταία για το ποσό των €506,00) της Τράπεζας Κύπρου με σκοπό την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων.

28.   

ΑΓΩΓΗ 868/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Μ. Νικολάου, για Εναγόμενη: Ε. Ευθυμίου για Ηλίας Γ. Ευθυμίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Εκδίδεται εκ συμφώνου απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης για το ποσό των €6.003,20, πλέον νόμιμος τόκος από σήμερα (13.01.2023), πλέον για τα έξοδα ως έχουν συμφωνηθεί στο ποσό των €1.250,00, πλέον νόμιμος τόκος από σήμερα (13.01.2023), πλέον Φ.Π.Α., πλέον €33,00 έξοδα επίδοσης. Θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης όσον αφορά την απαίτηση μόνον, νοουμένου ότι κάθε 13η ημέρα εκάστου μηνός, αρχής γενομένης από σήμερα, η Εναγόμενη καταβάλλει το ποσό των €500,00. Εάν πληρωθεί το ποσό της απαίτησης €6.003,20, τηρουμένου του προαναφερόμενου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής (η τελευταία δόση για το ποσό των €503,20), τότε η απόφαση θα θωρείται εξοφληθείσα (δεν θα οφείλεται τόκος). Το ποσό των δικηγορικών εξόδων είναι άμεσα πληρωτέο. Παράλειψη πληρωμής οποιασδήποτε δόση ή μέρος δόσης, καθιστά την απόφαση άμεσα εκτελεστή για τα ποσά που έχουν επιδικαστεί. Σημειώνεται πως έχουν παραδοθεί οι επιταγές που εξέδωσε η Εναγόμενη στο όνομα της Ενάγουσας με αριθμούς 52559699, 52559700, 53036351, 53036352, 53036353, 53036354, 53036355, 53036356, 53036357, 53036358, 53036359, 53036360 (η τελευταία επιταγή για €503,20) της Τράπεζας Κύπρου με σκοπό την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων.

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

1.        

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

2.        

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

12.01.2023

Ολοκληρώθηκε την 12.01.2023

3.        

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

4.        

Αγωγή 689/2015

Τραπεζικό χρέος

13.02.2023

Πρέπει να περατωθεί

5.        

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

6.        

Αγωγή 759/2015

Τραπεζικό χρέος

20.01.2023

Θα διευθετηθεί

7.        

Αγωγή 1427/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

27.01.2023

Συνεχιζόμενη

8.        

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

24.01.2023

Συνεχιζόμενη

9.        

Αγωγή 1580/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

24.01.2023

Συνεχιζόμενη

10.     

Αγωγή 1677/2015

Μείωση αξίας ακ. από δίκτυο ΑΗΚ

08.02.2023

Συνεχιζόμενη

11.     

Αγωγή 2069/2015

Οχληρία/επέμβαση

09.02.2023

Συνεχιζόμενη

12.     

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

16.01.2023

Συνεχιζόμενη

13.     

Αγωγή 2379/2015

Αγωγή 2378/2015

Κοινόχρηστα

19.01.2023

Συνεχιζόμενη

14.     

Αγωγή 177/2016

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

17.01.2023

Συνεχιζόμενη

15.     

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

30.01.2023

Συνεχιζόμενη