SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του ΠΔΣ, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η παρουσίαση των δικηγόρων μελών του, υποψήφιων για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αχιλλέα Δημητριάδη και κ. Γιώργου Κολοκασίδη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Επίτροπος Νομοθεσίας κ. Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής κ. Νίκος Τορναρίτης, μέλη του ΔΣ, η Εκτελεστική Διευθύντρια, λειτουργοί και δικηγόροι μέλη του ΠΔΣ.

Ο Πρόεδρος δρ Χρίστος Κληρίδης στον χαιρετισμό του ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία και η χρονιά που διανύουμε να είναι για όλους παραγωγική.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις κομβικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στον τομέα της δικαιοσύνης, σημειώνοντας τη συνεχή προσπάθεια και συμβολή του ΠΔΣ, θέτοντας συνάμα τον πήχη υψηλότερα σε σχέση με τη διαχείριση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τόσο τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος όσο και του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης ευρύτερα, μεταξύ αυτών το πρόβλημα των καθυστερημένων υποθέσεων, η λειτουργία της νέας δικαστηριακής δομής, η ηλεκτρονική δικαιοσύνη, οι νέοι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας κ.ά. Με αυτή την ευκαιρία υπογράμμισε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται από τους αρμόδιους και τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να είναι στοχευμένες και προσεκτικές, ούτως ώστε να εγγυώνται την αποτελεσματικότητα.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι κ.κ. Αχιλλέας Δημητριάδης και Γιώργος Κολοκασίδης, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον ΠΔΣ για την πρόσκληση, επικεντρώθηκαν συνοπτικά σε προκλήσεις και ζητήματα που αφορούν τη δικαιοσύνη στον τόπο μας.
Επιγραμματικά, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε σε θέματα του τιμίου κράτους και σε συμφέρουσες λύσεις, στην αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα κάτω από το άρθρο 113, στον διορισμό ανεξάρτητων αξιωματούχων, στο πόθεν έσχες, στην Επιτροπή Αλήθειας και στο Πολιτειακό Σύνταγμα της Ελληνοκυπριακής Πολιτείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κολοκασίδης επικεντρώθηκε στη δικαστική μεταρρύθμιση και στις τομές που υλοποιούνται με στόχο την ταχύτητα και την αποδοτικότητα του δικαστικού συστήματος. Εστίασε ιδιαιτέρως στους νέους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2023, τονίζοντας τη σημαντικότητα της κοινής εκπαίδευσης δικηγόρων και δικαστών μέσα από μια διαδικασία διάδρασης. Παράλληλα, χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΠΔΣ για την προώθηση εκσυγχρονιστικών ενεργειών, που στοχεύουν στη βαθμηδόν αναβάθμιση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης.

Για το θέμα της εκπαίδευσης των δικηγόρων, ο Αντιπρόεδρος του ΠΔΣ ανέφερε ότι, πέραν των εκπαιδεύσεων που έγιναν το 2022, προγραμματίζονται για το 2023 πέντε διαδικτυακά σεμινάρια -το πρώτο εντός Φεβρουαρίου, καθώς και διημερίδα εφ’ όλης της ύλης τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο ΠΔΣ, επισημείωσε, θα προβαίνει σε τακτική και λεπτομερή ενημέρωση των μελών του όσον αφορά το εκπαιδευτικό πλάνο και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο δρα Κληρίδη και ακολούθησε κοκτέιλ, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα.

 

 viber_image_2023-01-19_11-05-34-831.jpg

viber_image_2023-01-19_11-05-35-451.jpg

viber_image_2023-01-19_11-05-36-654.jpg

326097206_1270502800199791_4669135573921666265_n.jpg