H σπουδαιότητα του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, o πολυσήμαντος ρόλος που διαδραματίζει στη σύγχρονη κοινωνία, οι προκλήσεις στο σήμερα και η προσέγγισή της στην πράξη ήταν οι άξονες στους οποίους επικεντρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 16 Μαρτίου, υπό τον τίτλο: «Η ελευθερία της έκφρασης ως βασική συνιστώσα της έννοιας του Κράτους Δικαίου».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ευάγγελου Πουργουρίδη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δρ Χρίστος Κληρίδης, Πρόεδρος ΠΔΣ και ο κ. Χρίστος Πουργουρίδης, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ομιλητές ήταν ο κ. Λάκης Χριστοδούλου Δικηγόρος, Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ, ο οποίος ανέπτυξε τη θεματική: «Η ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη από δημόσιους λειτουργούς», ο Επαρχιακός Δικαστής κ. Μανώλης Χριστοδούλου, o οποίος μίλησε για τις «Μορφές λόγου που συνιστούν κατάχρηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης υπό το πρίσμα της νομολογίας του ΕΔΑΔ», ο δρ Ανδρέας Χατζηγεωργίου, Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέπτυξε το θέμα: «Η ρητορική μίσους στην κυπριακή έννομη τάξη» και ο δρ Κώστας Παρασκευά, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ εστίασε στο θέμα: «Τα καθήκοντα και οι ευθύνες μιας διαδικτυακής πύλης ειδήσεων (Internet News Portal) για τα διαδικτυακά σχόλια που δημοσιεύονται από χρήστες στη νομολογία του ΕΔΑΔ».