SIGNUP
  LOGIN

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Νέα Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την Ιδιωτική Συμμετοχή για Συγχρηματοδοτούμενα Έργα που υλοποιούνται από Οργανισμούς εκτός Κεντρικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

 

Αγαπητά Μέλη,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ως Φορέας Υλοποίησης του έργου «Πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης για Νέους Πτυχιούχους Νομικής», σας ενημερώνουμε ότι, μετά από πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία και εγκρίθηκε στις 08/06/2023, το εν λόγω επίδομα θα καλύπτεται 100%  (€650) από το κράτος. Σημειώνεται ότι η παράγραφος (γ) της προηγούμενης σχετικής απόφασης του Υπουργικού (20/12/2022) έχει διαγραφεί.

Σε συνέχεια της πιο πάνω απόφασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των τριών φορέων Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ΠΔΣ και ΕTEK με στόχο την ανάγκη καλύτερης στήριξης των νέων επιστημόνων οι οποίοι καλούνται μέσα από την πρακτική τους άσκηση στο περιβάλλον της εργασίας τους να λάβουν εμπειρίες οι οποίες θα τους εφοδιάσουν για τα επόμενα βήματα. Στην συνάντηση αυτή κλήθηκαν να αποφασίσουν σε ποιο βαθμό αυτό το ελάχιστον ποσό της δική τους συμβολής μπορεί να επαυξηθεί σύμφωνα με τα διαφορετικά δεδομένα που ισχύουν σε κάθε κλάδο.

Εν όψει όλων των πιο πάνω το Δ.Σ του ΠΔΣ αποφάσισε ότι, όλα τα γραφεία τα οποία έχουν υπό την καθοδήγησή τους ασκούμενους που εντάσσονται στο εν λόγω έργο, υποχρεούνται όπως καταβάλουν σε αυτούς το επιπρόσθετο Μηνιαίο Επίδομα των 100 ευρώ μείον οι αποκοπές για το ΓεΣΥ.

Επισημαίνεται ότι, η πιο πάνω πληρωμή δεν ισχύει για το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

H εν λόγω πληρωμή θα γίνεται στο τέλος κάθε μήνα για τον προηγούμενο μήνα, μέσω τραπεζικής μεταφοράς από την επιχείρηση προς τον ασκούμενο και ακολούθως ο καθοδηγητής / δικηγόρος θα πρέπει να καταχωρίσει το σχετικό αποδεικτικό μαζί με το Μηνιαίο Έντυπο Καταγραφής Εργασιών του ασκουμένου υπό την ευθύνη του.

Ο ΠΔΣ θα προβαίνει σε έλεγχο του επιδόματος που καταβλήθηκε από την επιχείρηση προς τον ασκούμενο.

Η καταβολή του επιδόματος δεν μπορεί να γίνεται για περίοδο μεγαλύτερη της μέγιστης διάρκειας της άσκησης όπως ορίζεται βάσει του Περί Δικηγόρων Νόμου.

Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο έργο, πρέπει να δημιουργήσουν ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΔΣ και ακολούθως να υποβάλουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εντός 30 ημερών από την έναρξη της άσκησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από την ιστοσελίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου  www.cyprusbarassociation.org  και από το Τμήμα Επιδότησης Ασκουμένων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στα τηλέφωνα 22711611, 22711613 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση trainee@cba.org.cy.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ