SIGNUP
  LOGIN

Με επικέντρωση στις ενέργειες που λαμβάνονται για τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις πραγματοποιήθηκε συνάντηση, χθες 27/7/23, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τον βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Έρικ Γούντχαους στην παρουσία εκπροσώπων της Αμερικανικής Πρεσβείας, και των άλλων εποπτικών αρχών.

Τον ΠΔΣ εκπροσώπησαν η Εκπρόσωπος Τύπου και Μέλος του ΔΣ κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Πιστοποιημένη Ειδικός στις Ρωσικές Κυρώσεις, συνοδευόμενη από την επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας και Συμμόρφωσης του ΠΔΣ κ. Μαρία Χατζηβασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία εξελίχθηκε παραγωγικά, ο κ . Γούντχαους εξέφρασε στην κ. Κωνσταντίνου-Παναγιώτου την ικανοποίησή του για τις ενέργειες, οι οποίες έχουν υλοποιηθεί συλλογικά από τον ΠΔΣ όσον αφορά την εφαρμογή των κυρώσεων. Διαβεβαίωσε δε, ότι η επιβολή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ δεν στοχοποιεί σε καμία περίπτωση την Κύπρο, στην οποία πίστωσε θεσμική υπευθυνότητα στον τομέα συμμόρφωσης.

Η κ. Κωνσταντίνου -Παναγιώτου σημείωσε πως ο ΠΔΣ θα συνεχίσει να εργάζεται για την υιοθέτηση και εφαρμογή όλων των πιο αποτελεσματικών και στοχευμένων πρακτικών άσκησης εποπτείας, προκειμένου να συμβάλλει στην καθολική προστασία όλων των εποπτευομένων του, των δικηγόρων, των δικηγορικών γραφείων αλλά και της νομικής κοινότητας ευρύτερα.