SIGNUP
  LOGIN

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Βουδαπέστης, της Βουλγαρίας, της Αθήνας, της Αυστρίας, του Παρισιού, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας έχουν λάβει σχετική έγκριση για έναρξη των διαδικασιών για το πρόγραμμα TRAVAR, το οποίο θα αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες:

1. Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για διάφορα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ: αυτό το μέρος του έργου θα διοικείται αποκλειστικά από την ELF και την CCBE, καθώς απευθύνεται σε δικηγόρους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ (εκτός από τη Δανία).

2. Διά ζώσης εκπαίδευση στο Ποινικό Δίκαιο, η οποία θα επικεντρωθεί σε τρεις από τις οδηγίες για τα δικονομικά δικαιώματα (Οδηγία 2013/48/ΕΕ, Οδηγία 2016/343 και Οδηγία 2016/1919) και στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης: βάσει αυτού του πυλώνα του έργου, θα οργανωθεί εκπαίδευση διάρκειας 1,5 ημέρας, όπως επίσης σύνταξη/ενημέρωση των φύλλων πληροφοριών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος CrimiLAW (https://elf-fae.eu/criminal-law/).

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο στην ιστοσελίδα του ΠΔΣ.