SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια των δύο δημοσιευμάτων αναφορικά με εμπλοκή δικηγόρων σε κατ’ ισχυρισμό έκνομες ενέργειες, τα αρμόδια όργανα του ΠΔΣ διερευνούν τις συγκεκριμένες πληροφορίες και εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή οποιουδήποτε μέλους μας θα ληφθούν τα δέοντα μέτρα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και κανονισμούς.

Εκφράζουμε την ετοιμότητα του ΠΔΣ να συνεργαστεί με άλλες αρχές οι οποίες ενδέχεται να έχουν στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στοιχεία αφορούν ενέργειες δικηγόρων και να συνδράμει σε σχετικές έρευνες.

Σε σχέση με τη μία περίπτωση, έχουμε ήδη αποστείλει εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για τη διαβίβαση στον ΠΔΣ οποιωνδήποτε στοιχείων έχουν στην κατοχή τους, τονίζοντας, όμως, παράλληλα ότι οι οποιεσδήποτε γενικές αναφορές, οι οποίες παραμένουν ατεκμηρίωτες, δημιουργούν εντυπώσεις στο κοινωνικό σύνολο, οι οποίες πλήττουν αδιακρίτως το σύνολο του δικηγορικού σώματος.  

Ενόσω είναι σε εξέλιξη η διερευνητική διαδικασία και προτού αποφανθούν τα αρμόδια όργανα, επαναλαμβάνουμε την υποχρέωση του απαρέγκλιτου σεβασμού στο συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας.

Τονίζουμε παράλληλα, ότι ο ΠΔΣ θα σταθεί αρωγός στα μέλη του όταν διαπιστώνεται ότι αντιμετωπίζονται και βάλλονται αδίκως από τις αρμόδιες αρχές.  

Επιβάλλεται δε να υπογραμμίσουμε, και με αυτή την ευκαιρία, ότι δεν θα πρέπει να κατηγορούνται αδιακρίτως όλοι οι δικηγόροι και να τσουβαλιάζονται στη βάση γενικών αναφορών με τρόπο που προσβάλλει το δικηγορικό λειτούργημα και πλήττει τον θεσμικό του ρόλο σε μια ευνομούμενη κοινωνία.