SIGNUP
  LOGIN
Ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βορκάς, o Αντιπρόεδρος κ. Νικόλας Τσαρδελλής και η Γραμματέας του ΠΔΣ κ. Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδου συμμετείχαν στις εργασίες της Ολομέλειας του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) στην Αθήνα, στις 24 Νοεμβρίου 2023.
Σημαντική και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για το κράτος δικαίου και τον ρόλο των δικηγόρων, ως επίσης και η ομιλία της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ κ.Margaret Satterhwaite για την ανεξαρτησία δικαστών και δικηγόρων.
 
Κορυφαία στιγμή ήταν η απονομή του βραβείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της CCBE στους Κινέζους δικηγόρους Ding Jiaxi, Xu Zhiyong και Hag Tung Chow, οι οποίοι βρίσκονται σε φυλακές της Κίνας για τους αγώνες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο πλαίσιο των εργασιών παρουσιάστηκε γραπτό υπόμνημα το οποίο θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε σχέση με την κατοχύρωση και προστασία του δικηγορικού απορρήτου στο εταιρικό δίκαιο, προς υποστήριξη των θέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου του Λουξεμβούργου στην υπόθεση C-432/23.
Η Ολομέλεια της CCBE διεξήχθη υπό τη σκιά των κινητοποιήσεων των Ελλήνων δικηγόρων κατά των μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης, στους οποίους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.
 
RT.jpg