SIGNUP
  LOGIN

Σε επείγοντα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της δικαιοσύνης, την αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος και την ενίσχυση του κράτους δικαίου επικεντρώθηκε η πρώτη συνάντηση που είχε στις 8/12/23 το νέο ΔΣ του ΠΔΣ με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου και στελέχη του Υπουργείου.

Εκ μέρους του ΠΔΣ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ του ΠΔΣ και η Εκτελεστική Διευθύντρια κ. Κούλια Βάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε μία κατ’ αρχήν ενημέρωση για τα τρέχοντα και επείγοντα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της δικαιοσύνης τόσο σε σχέση με τη δικαστική μεταρρύθμιση όσο και νομοσχέδια που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκτενέστερα, συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερημένων υποθέσεων (backlog), η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που συνιστά την κατ' εξοχήν πτυχή της αρχής της νομιμότητας και του κράτους δικαίου, η αύξηση της δικηγορικής ύλης, η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας καθώς και η βελτίωση/ δημιουργία κατάλληλων υποδομών σε όλους τους δικαστηριακούς χώρους ως επίσης και η αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών.

Ο κ. Βορκάς παρέδωσε στην κ. Κουκκίδη Προκοπίου εκτενές υπόμνημα με όλα τα σημαντικά θέματα που άπτονται του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης.

Με αυτή την ευκαιρία υπογραμμίστηκε και από τα δύο μέρη ότι η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του δικηγορικού σώματος πρέπει να συνεχίσει να είναι στενή και αποδοτική προς όφελος των συλλειτουργών της δικαιοσύνης και κατ’ επέκταση των πολιτών του τόπου μας.